Vesti/Najnovije
15.03.2022.

Ghostwire: Tokyo - Paranormalna misterija u normalnom Tokiju

Tango Gameworks savršeno balansira između dva sveta

Ghostwire: Tokyo je od prve najave svima bio interesantan. Tema više nego zanimljiva: građani Tokija nestaju, a misteriozni osvajači iz drugog sveta, poznati kao Posetioci, počinju da vrebaju na ulicama.

U prva dva poglavlja Ghostwire: Tokyo, igrači se upoznaju sa 2-3 međusobno povezane, ali izrazito intrigantne priče. Bez želje za objavama spojlera, ono što je impresivno je kako igra uspeva da predstavi svoje neprijatelje, razvije odnos između Akito i KK, i još mnogo toga, sve to bez mnogo ekspozicije. Igrači su gurnuti pravo u misteriju, i baš kao što Akito mora da zamota glavu i deli svoje telo sa KK u borbi sa Posetiocima, tako i igrači rade isto.

Ova izgradnja sveta i razvoj priča prožimaju svaki aspekt igre, uključujući uvod. Preko KK, Ghostwire: igrači u Tokiju dobijaju pristup vanzemaljskim moćima kao što je Ethereal Weaving. Koristeći Kuji-Kiri pokrete ruku, dodatno stilizovane za sopstveni Ghostwire: Tokyo identitet, igrači oslobađaju posebne duhovne napade spojene sa elementima. 

Igra je neočekivana, promenjiva i zarazna. 

U momentima dok igrači istražuju i traže skrivene tajne u svetu Ghostwire: Tokyo, moglo bi se čak reći da podseća na Batman: Arkham. I bez ljutnje, za one koji razmišljaju da li da igraju, poređenja su važna. Bitna su da zaista pokažu kako se svetovi spajaju. Ali... stvar je u tome što nijedno od ovih poređenja zaista ne pokazuje ono što je bitno, kohezivnost iskustva. Svaki pojedini aspekt Ghostwire: Tokyo izgleda povezano i zavisno od drugih, tako da se ništa ne oseća kao da mu tu nije mesto i, uprkos paranormalnim elementima, sve deluje potpuno živo i diše. Sve navedeno dobro služi svrsi igre i uklapa se duboko ukorenjeno u prelep svet. Ono gde Ghostwire: Tokyo zaista sija je svet oko igrača. Bez neprijatelja u blizini igra se može igrati i naterati vas da se osećate kao Grand Theft Auto smešten u noćni Tokio. Zgrade, ulice, avenije i još mnogo toga izgledaju neverovatno realistično i inpirišu igrače da pretražuju svaki kutak i pukotinu, kako bi završili različite sporedne zadatke u Ghostwire: Tokyo. Zakačite se za Yokai da biste se popeli na zgradu ili jednostavno krenite stepenicama jer ovo je svet napravljen i spreman za istraživanje.

Sada uzmite sve navedeno i dodajte tome paranormalno! 

To zaista podiže atmosferu na sledeći nivo. Postizanje ravnoteže između tako realističnog prikaza grada, sa paranormalnim neprijateljima i elementima izgleda veoma teško. Direktor kompanije Tango Gameworks koja je razvila Ghostwire: Tokyo, Kenji Kimura i producent Masato Kimura, na pitanje kako su pronašli ovu ravnotežu, su odgovorili kako su šetali gradom, ponovo ga kreirali i koristeći svoju maštu za vrhove zgrada, kapije Torii i ostalo primenili paranormalne aspekte. Kimura je dodatno prokomentarisao:

Odatle ide mnogo ponavljanja koje je trebalo da se desi jer smo imali jednog od naših dizajnera koji je bio isključivo fokusiran na primenu paranormalnih efekata u gradu. Probali bismo različite stvari, on bi to pokazao režiseru, i imali smo mnogo diskusija napred-nazad u vezi sa „Ovo izgleda previše. Otišli ​​smo predaleko".

Zaista, ova rekreacija grada, ponuđena sa paranormalnim, isijava kroz svaki nivo Ghostwire: Tokyo. Paranormalno dodaje jezivu atmosferu i efekte, dok realizam drži igrače prikovanim uz igru u kombinaciji sa pričom i neprijateljima. Igrači se možda bore protiv neprijatelja iz drugog sveta, ali se osećaju veoma prirodno.

Developer Tango je naveo i opisao svoj pristup kao želju da se ovi neprijatelji osećaju normalno ili prirodno pre nego im priđete. Izdaleka neki Yokai izgledaju kao biznismeni. Izbliza, oni nemaju lice. I zaista, oni savršeno koriste tu finu ravnotežu između paranormalnog i realizma. Ovo stvara jedinstvenu, jezivu atmosferu koja i dolikuje horor igri, čak iako Ghostwire: Tokyo nije horor igra. Ovo je akciono-avanturistička igra koja pomera granicu između akcije, avanture i horora. Neki ljubitelji prošlih Tango Gameworks naslova, konkretno The Evil Within i The Evil Within 2, su razumljivo bili uznemireni zbog udaljavanja od horora. Ghostwire: Tokyo je prvobitno predstavljen kao The Evil Within 3, i to se vidi. Jedan važan aspekt svake horor igre je atmosfera koju stvara, a ti elementi prosto sijaju kroz Ghostwire: Tokyo. U stvari, igra je bolja zbog njih. Možda nije užasavajuća, ali je zastrašujuća, uznemirujuća i  povremeno zaista zastrašujuća. Upravo ova jeziva atmosfera unosi potrebu da se hitno i brzo reaguje i daje intenzitet akciji i istraživanju.

Ghostwire: Tokyo izlazi 25. marta. a kod nas još uvek možete ostvariti preorder popust.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4478
PS4 The Evil Within 2 
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4068
PS4 The Evil Within
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.299,00 RSD
Vrsta
Nova
2.299 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50163
Stanovništvo Tokija je nestalo, a smrtonosne natprirodne sile šetaju ulicama...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO288
XBOX ONE The Evil Within 2 Od genijalnog Shinji Mikami i talentovanog tima Tango Gamewo...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999,00 RSD
999 ,00 RSD
Korišćena
799 ,00 RSD
string(4) "joca"
Trenutno nema komentara

Slični članci

18.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Ukoliko ste voljni da kopate malo dublje, još uvek postoji čitava gomila igara zbog kojih vredi biti uzbuđen ovog leta.
17.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Od početka pandemije datumi izlaska video igara postali su sve manje i manje sigurni. Ako je prvih nekoliko meseci ove godine bilo kakav pokazatelj, česta ka...
16.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Sony je službeno objavio delimični spisak igara koje će biti dostupne u sklopu proširene PlayStation Plus pretplate.  
16.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Dixit je jedna najpopularnijih društvenih igara na svetu, a sada to u zvaničeno ima istaknuto na kutiji.
15.
May.
2022.
Vesti/Najnovije
Fortnite je besplatan crossover pa ukoliko ga do sada niste instalirali, možda je sada pravo vreme.