Focus on
30.11.2023.

Najbolje životinje u video igrama

Sigurno nismo naveli sve

DANAS JE SVETSKI DAN KUĆNIH LJUBIMACA! Hajde da se podsetimo nekih nams omiljenih.

 

Prvobitno objavljen tekst 2021. godine

 

Zbog čega volimo životinje?

Znaju da bezuslovno pokazuju ljubav i najbitnije, slušaju nas bez osuđivanja. Većini smo smi ceo njihov svet dok su oni nama samo deo našeg. I zbog toga je svaka igra koja ima lik omiljenih ljubimaca dobrodošla. Najbolji pratilac u video igrici je svakako neko ko ne priča i što je još važnije, i već smo napisali, ne sudi. U tom pogledu, nijedan bolji saputnik u video igrici ne odgovara kriterijumima više od životinja ili kućnih ljubimaca. Možda nemaju isti nivo humanosti kao ljudski saputnici, ali su poželjni jer mogu mnogo slađi.   Stray, jedan od najnovijih naslova sa protagonistom životinjom, ovo je podigao na nivo tako što je od mačke napravio glavnu zvezdu igre. Ali pre tog naslova, mnoge životinje ili kućni ljubimci u video igricama su privukli pažnju, više od samih protagonista koji su igrivi. U svakom slučaju, ovi kućni ljubimci su se etablirali kao sposobne slatkice uprkos tome što imaju malo ili nimalo dijaloga ili humanosti u sebi.

This Twitter Account Catalogs Which Video Game Dogs You Can And Cannot Pet  - Game Informer

DOGMEAT iz FALLOUT  3 je prva asocijacija većini. On je jedan od najboljih jer pseći osmeh i odanost su predah kada je smak sveta i sve je u ruševinama.   I Dogmeat nije samo za druženje ili maženje već može i da se bori. U stvari, on je jedan od efikasnijih saputnika u Fallout-u 3, pa čak iu narednim igrama. Pozadinska priča Dogmeat je takođe tragična; izgubio je vlasnika od napadača i tako deli nešto zajedničko sa igračima. Kada ne razbija Supermutante i duhove do smrti, Dogmeat može čak doneti nešto municije i plen za igrače. O njemu smo pisali i u tekstu PAS TO DIVNO STVORENJE U IGRAMA.

DOG iz Fable II  su verovatno jedan od najlepših delova Fable II. Oni su dosledni i najodaniji pratioci, uvek iza tebe, upozoravaju na neprilike, pomažu u borbi i upućuju na blaga koja su razbacana širom sveta. I najbitnije od svega, oni se žrtvuju na kraju kako bi zaštitili igrača. Pravi primer onoga... dobar pas.

DOG iz Half-Life 2 nije baš pripitomljeni pas, već džinovski robot programiran sa obrascima ponašanja psa. Ima smisla u ovom univerzumu video igrica jer je Dog stvorio dr Eli da čuva svoju ćerku Alyx i da joj pravi društvo pošto je on zauzet kao naučnik. Može se sa sigurnošću reći da je Pas najvećim delom ispunio svoju svrhu.  Nije mu tako teško da izvrši svoju programiranu dužnost pošto je on jedan od najtežih robota u igri i može čak da obori vanzemaljske šetače, tenkove zvane Striders. I on nije samo lojalan Alyx, Dog ovu lojalnost proširuje i na njene prijatelje, tako da igrači dobijaju neograničene kućne ljubimce i kupone za spasavanje od Doga.

TRICO iz The Last Guardian je još jedan ogroman ljubimac. Ispostavilo se da su gigantske hibridne zveri takođe odlične kućne ljubimce, pa otuda i cela pretpostavkaThe Last Guardian. Priča o igrici je ispričana kao flešbek od strane starca koji se priseća kako je jednom stvorio neraskidivu vezu sa najneverovatnijim stvorenjem koje se može zamisliti.  To bi, naravno, bio Trico, koji je amalgam mnogih životinja, ali sa svojom veličinom pomnoženom sa 20. Trico je neprocenjiv ljubimac i pratilac Dečaku (igračima) pošto će ovaj drugi morati da rešava zagonetke koristeći svoje razlike u veličini. Iako s vremena na vreme, tvrdoglavost ove životinje može da izazove neke probleme u avanturi, to nikako ne umanjuje ljupkost ove zveri.

 

BOAH / ALRIGHT GIRL / MY HORSE 2 iz Red Dead Redemption 2 - Postoji više konja u video igricama. Postoji Roach u The Witcher 3 i Epona u The Legend of Zelda, ali favorit je "Boah" ili "Alright girl", prema južnjačkom akcentu Artura Morgana u Red Dead Redemption 2.  Arturov konj je sve ono što god igrači žele da bude. Čak se mogu nazvati kako želite, ali to je obično Moj konj 2 za one koji su lenji.  Artur više voli da ih zove "boah," bez obzira na ime. U svakom slučaju, konj u Red Dead Redemption 2 je simpatičan jer igrači mogu povećati svoju vezu sa njima. Oni takođe mogu trajno umreti i igrači će ostati da nose svog mrtvog konja.

PALICO iz Monster Hunter serijala je mnogima ljubimac. Monster Hunter Rise je možda uveo pse kao pratioce pored palico mačaka, ali je ova druga poželjnija kao kolega pomoćnik lovca. Ove antropomorfne mačke mogu da "od-omamljuju" igrače, pronalaze čudovišta i održavaju svoje gospodare u životu tako što sa vremena na vreme bacaju isceljujuće mrlje ili opremu.  Oni možda nisu najpouzdaniji pomagači u igri, zbog slučajnosti njihove veštačke inteligencije tokom lova, ali je teško ostati ljut na njih što su propustili taj prozor za lečenje zbog njihove inherentne ludosti. Dakle, čak i kada ne funkcionišu kako je predviđeno, oni su i dalje u velikoj meri deo lova. Osim toga, oni su razlog zašto igrače ne pojedu čudovišta jer oni praktično vuku igrače u kolicima nakon što ih čudovište nokautira.

Yoshi iz Super Mario igara nije odmah bio ono što je danas. Dok je evoluirao do potpunog karaktera, dinosaurusa je Nintendo prvi put uveo u Super Mario World kao konjušara maria i Luigija. Yoshi je od tada imao nekoliko solo igara, ali njegovo konsolidovano mesto je kao praistorijski konj. On je sladak, ikoničan i pristupačan. Čak i ljudi koji ne uživaju u video igrama mogu prepoznati i ceniti dizajn dino kućnih ljubimaca. Yoshi je takođe fantastičan dodatak igrici za više Super Mario naslova, pratilac o kome želite da brinete dok istražujete nove nivoe... sve dok nemilosrdno ne ubijete Yoshija u Super Mario World samo da biste dobili podsticaj u svom skoku... Sram Vas bilo!

Ikaros iz Assassin's Creed: Odyssey je neko koga možda možete i da zaboravite da stavite na listu na kojoj se zasluženo našao. Budući da je orao, Ikaros već ima dobru prednost u odnosu na druge kućne ljubimce. Može da leti što ga čini mnogo bržim i pokretljivijim. Ali to je samo deo zbog čega je ovog ljubimca teško zameniti. Bitno je što je i sam in.game mehaničar.  Ikaros deluje kao neka vrsta drona za oba lika, Alexios i Kassandra. Nekako, on može da poveže svoje oči sa bilo kojim od tih polubogova i pruži im bukvalni pogled na oblast iz ptičije perspektive. Ikaros takođe može da označi neprijatelje i resurse za njih vidljive na mini-mapi. Kapa dole Ubisoftu za dodavanje više konteksta mehanici u igrici koja se obično uzima zdravo za gotovo.

GOOSE iz Untitled Goose Game smo već spominjali. Samo... to nije obična guska, već veoma bezobrazna guska! Guska koja će vam doneti dostasati zabave kroz ovu totalno čudnu igru. Jedan od ljubimaca koji je kod mnogih na vrhu liste omiljenih.

GOAT iz Goat simulatora jer... ako može guska, može i koza! Ako se pitate ko je bolji ili gori u pravljenju ludorija, uništenju i tvrdoglavosti, preporučujemo da odigrate obe igre ukoliko niste do sada. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41114
Goat Simulator za je vrhunac tehnologije što se tiče simuliranja života jed...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4958
U Assassin’s Creed Valhalla, ti si Eivor, svirep ratnik, uzgajan uz priče borbe i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4698
Assassin’s Creed Odyssey vam daje izbor kao nikada do sad u Assassin’s Cree...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4329
PS4 The Last Guardian
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50205
Izgubljena, sama i odvojena od porodice, mačka lutalica mora da razreši drevnu m...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Cilj ove igre nije da nekog uvredi već da zabavi, ovo je najbolji opis ove igre koja va...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Znamo da zvuči čudno, naročito ako imamo u vidu da kod nas postoji čitaj jedan pokret roditelja koji su protiv gejminga. Problem je što neki od njih n...
24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
06.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Škole u Engleskoj su izdale upozorenje roditeljima o lutki po imenu Huggy Wuggy, zastrašujuće plavu igračku iz horor igre Poppy Playtime.