Focus on
10.07.2023.

Pomazi psa na Final Fantasy 16 način

Torgal će vas oduševiti!

Sigurni smo da dosta Vas igra ovu igru. Znamo i da ima onih koji to tek planiraju. Za njih ovaj tekst možda može imati neke spojlere.

Final Fantasy 16 govori o Klajvu Rozfildu, koji nastoji da oslobodi čovečanstvo od uticaja majčinih kristala. Za razliku od prethodnih naslova u seriji Final Fantasy, Final Fantasy 16 ne sadrži tradicionalni sistem zabave. Umesto toga, igrači kontrolišu Klajva tokom trajanja igre, sa raznim saveznicima pod kontrolom veštačke inteligencije koji mu se pridružuju u određenim misijama. Međutim, Klajvov ljubimac iz detinjstva, Torgal, pridružuje se njegovoj strani nakon prologa Final Fantasy 16 i ostaje tamo do poslednjeg poglavlja.

Torgal postaje ključan u osnovnoj naraciji Final Fantasy 16.

Kroz Torgalove jedinstvene interakcije sa Klajvom i Džil, Final Fantasy 16 ono poznato „Can you Pet the Dog“ uzdiže na novi nivo. Final Fantasy 16 opisuje Klajvoovo putovanje tokom tri različita vremenska perioda. Dok naslov upoznaje obožavaoce sa mladim odraslim Klajvom,Final Fantasy 16 prikazuje formativne i traumatične događaje iz njegovog detinjstva tokom prologa i povremenih bioskopskih flešbekova. Ovde Torgal debituje kao malo štene u naručju Klajvove najbolje prijateljice, Džil. Pratimo ponovno okupljanje prijatelja u The Hideaway, kada Klajv nailazi na odraslog i masivnog Torgala u Charonovoj radnji.

Od tog trenutka pa nadalje, Torgal ostaje na Klajvovoj strani dok istražuje Kraljevstva Valisteje Kingdoms of Valisthea i suočava se sa njihovim brojnim opasnostima.

Ubrzo nakon što su se Klajv i Torgal ponovo ujedinili, Final Fantasy 16 dozvoljava fanovima da "maze psa". Međutim, Klajvove interakcije sa Torgalom protežu se daleko dalje od ove interakcije koju obožavaju gejmeri. Dok Klajv istražuje Kraljevstva Valisteje, on može da iskoristi Torgalove životinjske instinkte da bi se kretao do bilo koje lokacije. Pritiskom na 'L3', obožavaoci mogu da usmere Torgal-a da ukaže na tačnu putanju, vrata ili objekat za kretanje napred. Na taj način Torgal trči ka sledećem cilju, omogućavajući Klajvu da pronađe svoj put bez obzira na okolnosti. Pored navigacije, Torgal iz Final Fantasy 16 igra važnu ulogu u borbi. Torgal je jedini kojeg je Klajv može da uputi šta da radi u borbi.

Pošto fanovi koriste Klajvoovo oružje i Eikonic sposobnosti, oni mogu da usmere Torgala da napadne neprijatelja, ostane po strani ili izleči Klajva. Ova dodatna borbena mehanička nije obavezna, jer Prsten pravovremene pomoći omogućava Torgalu da radi po sopstvenoj volji.

A Torgal je... Torgal!

Torgalovi životinjski instinktimu pomažu da izbegava da ga zarobe vojnici Huga Kupke u zamku Rosalind Rosalind Castle. Klajv i Džil su privedeni, i sve je odmah pripremljeno za pogubljenje. Baš kada je dželatova sekira spremna da udari, Torgal juri ka njemu, emitujući plavu auru, pre nego što je poleteo visoko u vazduh. U ovom trenutku Torgal eruptira u eksploziju energije, pojavljujući se kao Eikon Fenrir.

Po povratku u The Hideaway, Klajv i Džil angažuju svog majstora znanja, Tomesa, da utvrdi poreklo Torgalovih Eikonic sposobnosti. On otkriva da su Torgalove sposobnosti u skladu sa narodnom pričom, u kojoj pratilac Ledenog vuka Frost Wolf služi kao primarni čuvar bivšeg Dominanta Šive Dominant of Shiva. Ovaj vuk, zvani Fenrir, mogao je da koristi magiju na komandu, a Tomes veruje da je Torgal vukov direktni potomak.

Torgal je dugo delio snažnu vezu sa Džil, koja je delovala kao njegova negovateljica veći deo njihovih života, a Tomes otkriva da je priroda te veze direktno vezana za njenu ulogu Dominanta Šive. Kada Džilin život bude u opasnosti, Torgalin latentni instinkt ponovo budi Fenrira, ispunjavajući svoju božansku svrhu.

Dok Klajv i Džil još uvek mogu da maze Torgala nakon ovog ključnog događaja, fanovi to rade znajući da maze jednog od naslovnih Eikons-a i jednu od FF  najmoćnijih entiteta.

Da li ste pomazili Torgala?

 

 

Izvor slika Internet

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50361
Nova igra u okviru Final Fantasy serijala označava mračni preokret za RPG franši...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50220
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion za Playstation 5 je potpuni remaster Crisis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion za Nintendo Switch je potpuni remaster Crisis Co...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 38%
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499,00 RSD
3.999 ,00 RSD

Slični članci

08.
Jul.
2023.
Focus on
Final Fantasy 16 nas oduševljava od prvog momenta lansiranja, toliko da se stalno prave neke komparacije sa starim igrama i liste koje su veoma ma&sca...
07.
Jul.
2023.
Vesti/Najnovije
Prvo veće ažuriranje za Final Fantasy XVI ili za ljude koji ne vole rimske brojeve FF16