Ova mama je gejmer
10.11.2020.
Autor: Danica Manojlović

Počinje da žuti

U radnjama se primećuje sve veći broj proizvoda sa Cyberpunk znakom

Cyberpunk 2077 je svakako igra za koju su čuli i oni koji nisu baš ludi za video igrama.

Osnovni razlog je bila pojava svima nam omiljenog Kianu Reevesa na E3 prošle godine a zatim je sve postalo legenda. Šalu na stranu, CD Projekt Red ima svoju prodavnicu stvari koje su vezane za njihove igre i sigurni smo da odlično rade. Pored zvaničnih, licenciranih stvari, sve više kompanija je počelo da izbacuje proizvode sa znakom igre. Licencirano ili ne, o tome treba da brine CDPR.

Kod nas na tržištu je dosta teško naći baš tako veliki izbor kao u inostranstvu. Osnovni razlog je verovatno činjenica da se naši distributeri plaše da ne omanu sa količinama i posle ostanu punih lagera, ili možda misle da igra neće biti hit? Možda i jednostavno nemaju pojma, što je najčešći slučaj.

O Rock Star  piću sa likovima iz igre smo pisali a i dalje nam nije jasno zbog čega je kompanija zaključila da Srbija nije tržište za tako nešto.

Elon Musk je prvi koji je povezao svoj proizvod sa igrom i prikazao Cybertruck.

Adidas je jedna od kompanija koja je rešila da "zavede" CDPR. Sarađivali su na patikama, X9000L4, koje - kada su u pitanju patike na temu video igara - uopšte nisu loše. Za sada ih ima na azijskom tržištu pa neće biti lako doći do njih. Ovo nije prvi Adidasov eksperimant sa video igrama. Još 2007. godine sarađivali su sa kompanijom Microsoft na Halo 3. Čini nam se da su ovde uradili dobar posao.

OnePlus izbacuje u Kini OnePlus 8T model telefona inspirisan igrom. Novi OnePlus 8T x Cyberpunk 2077 Edition će imati redizajniranu zadnju stranu sa velikom kamerom i obradama sa žutom i sivom bojom. Veći je od sandardnog modela iako hardver nije menjan. Naravno,t u je i bezbroj maski i nalepnica sa likovima i temama iz igre.

Sada imamo jednu interesantnu stvar - Cyberpunk ciglu!!!

Obuhvatajući najnovije tehnologije opeke, ova kućna cigla Ciberpunk 2077, napravljena u ograničenom izdanju daće futurističku notu svakom građevinskom projektu. Zamislite samo kuću izgrađenu u potpunosti od ovih stilizovanih cigli. Posetioci će se zadiviti logotipom Ciberpunk 2077 koji se ponavlja preko eksterijera vaše kuće. Komšije će požuteti od zavisti. I svi će znati koliko volite ovu igru. Zvuči kao šala ali...

Gejmerka stolica je definitivno prvo što pomislite da bi bilo dobro da imate u svojoj sobi. Možda bi neko da mu stolica svetli u sobi a neko da samo ima tu fascinantno žutu boju koja će odskakati od svega ostalog. Koliko nam je poznato, samo je jedna firma dobila pravo da izbaci ove stolice, i to u dve varijante, i pošto brend SecretLab kod nas niko ne uvozi, ostaje vam da se sami upustite u avanturu težu od nekih igara a to je "carinski postupak".

Seagate je uskočio u igru sa 2TB Seagate Game Drive za Xbox - Cyberpunk 2077 Edition. Kompatibilan je ne samo sa starim konzolama već i sa konzolama nove generacije. Srbija i cena kod nas? Možda nikada nećemo saznati.

 

Spisak se nastavlja sa licenciranom slagalicom od 1000 komada koja se isporučuje u paketu sa velikom torbom i plakatom. Ako vas zanimaju slagalice, onda je ovo dobra stvar pa lepo utrošite vreme na sklapanje V-a kako se rashlađuje u futurističkom vozu podzemne železnice. Ono što je interesantno je da je spojeno nešto tako futuristički sa jednostavnom slagalicom koja postoji od 1760. godine.

Naravno, u ponudama su i jakne iz igre i njihova cena nije ni malo pristupačna. Tu su i pantalone ali i neke specifične svari kao ketleri za vodu i ono što nismo uspeli da upotpunimo svim informacijama - Cyberpunk 2077 jaje!! Inspirisano je činjenicom da je jednom Johnny Silverhand koristio takvo da napravi omlet. Priča se da ih ima mali broj ali iskreno, sem slike, nismo našli mnogo informacija.

Ono što smo pronašli u Srbiji, a da nije u našim radnjama, su čarape i kapa koji izgledaju fenomenalno!

Šta bi po vama bilo dobro da se uradi a da je inspirisano ovom igrom?

 

Slični članci

11.
Sep.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igrice sa temom košarke su popularne već dugo. Od realističnih simulacija do zabavnih igara u arkadnom stilu, a ovo su možda najbolje od njih..
18.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Pandemija je pokazala da ne moramo da izlazimo iz stana da bismo ostali u formi. Sa druge strane, naterala nas je da shvatimo koliko je vežbanje bitno.
15.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
U jednom od prethodnih tekstova smo se bavili umetničkim delima u video igrma, ali sada je vreme da se pozabavimo igrama koje istražuju umetnost.