Nintendo
19.10.2021.
Autor: Nikola Jovanović i Vladimir

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles - Recenzija

Prosečna anime tabačina koja živi od slave animea i mange

Anime tabačine, da nema CyberConnect2 verovatno ne bi postojale u ovolikom kvantitetu.

CC2 jednostavno se dohvati trenutno popularnog animea i izbaci zabavnu tabačinu koja će na kratko (barem do sledeće popularnog animea) smiriti unutrašnjeg weaboo-a. Nakon Hack G.U. serijala, CC2 je odlučio da ne menja svoj recept i samo izbacuje anime tabačine sa malo doteranom grafikom.

U slučaju da niste čitali ili gledali Demon Slayer (što je prevod Kimetsu no Yaiba) čeka vas malo uhodavanja sa pričom koja prati avanture Tanjiro Kamado-a, protagoniste koji započinje svoju karijeru ubijanja demona u cilju spašavanja svoje sestre koja je transformisana u demona.

Glavni trik je da Tanjiro-va sestra je vrsta "dobrog demona" koji u animeu i mangi pruža poveću količinu comic relief-a. Anime i manga su toliko uspešni u periodu od prethodnih par godina, od armije meme-ova i cosplay-a iz serijala, su dogurali do masivnog filma koji je doživeo neverovatnu popularnost i napunio bioskope širom Japana uz prateći internacionalni uspeh, koji su propratili i naši distributeri kao što je Darkwood koji nudi ovu sjajnu mangu čitaocima u Srbiji.

Ova igra pokriva sam početak priče, pred početak dešavanja filma po kome je Demon Slayer poznat i popularan. Devovi iz CyberConnect2 su napravili njihov klasični brawler sa pomalo osiromašenom pričom i ograničenim versus modom jedan na jedan. Umesto da se ganjaju sa pravljenjem dodatnih animacija, autori su iskoristili maksimum licence i direktno ičupali neke scene iz animea, pogotovo za finishere koji su megalomanski, kao da gledate Dragon Ball i Naruto zajedno.

Borba je basic, kao da je uzela pumpkin spice latte, i slikala se na Kalemegdanu u odeći iz random popularne radnje jer je to videla na Instagramu uz komentar "Live Laugh Love" ili tako nešto. Imate lake napade (koji su uvod u komboe i world of pain za protivnika), dash tj. izbegavanje napada, dugme za specijalni napad / skill, dugme za hvatanje protivnika, blok, boost energije gde karakter stoji ukopan u zemlju dok se pojavljuje aura oko njega dok puni energiju za specijalni napad. Pored njih imate i dugme za ultimativni napad kao i dugme za support skill / tag asistenciju.

Blokiranje i izbegavanje protivničkih napada su osnova sistema svih CC2 igara, koja sprečava da button masheri koji su navikli da uzmu Edija iz Tekkena i udaraju licem po dugmicima, dominiraju. S obzirom na perod priče Demon Slayer-a izbor karaktera je izuzetno ograničen. Likovi koji su dostupni imaju svoj šarm i unikatnost koja dodaje raznovrsnosti ovog omanjeg broja karaktera. Uz neverovatan vizuelni stil, ekran će na vas bacati fascinantno lepe animacije silnih preterivanja specifičnih za anime svet.

Story mode u Hinokami Chronicles je tačno ono što iskusniji igrači ovakvih igara očekuju. Intro scena vas baca u neku akciju, uz ponekad komične scene sa linearnim putanjama uz manju količnu trash mobova, boss koji će vam sa vremena na vreme zadati muke i outro scena. Sve ovo bi bilo izuzetno dosadno i klasično da nije Demon Slayer franšiza u pitanju.

Dešavanja u Demon Slayer svetu su ponekad zbrzana, do trenutka kada možete propustiti bitan trenutak za karaktere. Komedija i scene iz animea su predobro odradjene, kao i borbe koje će vas držati prikovane za TV. Iskustvo CyberConnect2 ekipe je došlo do izražaja pa nakon što su shvatili da ne mogu da uguraju celu priču u igru, ubačeni su flashbacks, tako da je pokriven početak narativa gde je Tanjiro već malo trenirao i pun iskustva se baca u bitku sa demonima.

Bitke sa bossovima su možda najsvetlija tačka igre i nude dramatične bitke i twistove kao što su poznati u animeu. Svaki boss ima više faza ili formi sa glasovnom glumom koja je itekako dosledna Demon Slayer serijalu. Lošija strana igre je versus mode. Zbog manjka karaktera ima dosta alternativnih kostima glavnog karaktera i klonovi istog. Trenutno nema demona koji se mogu izabrati ali je developer najavio da će isti biti kasnije ubačeni.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41209
Svetski anime hit, Demon Slayer konačno u neizostavnoj formi igre u Vašim r...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50112
Svetski anime hit, Demon Slayer konačno u neizostavnoj formi igre u Vašim r...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Monster Hunter Rise je smešten u živopisnoj zemlji sela Kamura, inspirisa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO817
Svetski anime hit, Demon Slayer konačno u neizostavnoj formi igre u Vašim r...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

03.
Apr.
2021.
Playstation
Za sve koji žele više akcije u svojim poteznim JRPG
23.
Mar.
2021.
Nintendo
Sa ukupno 62 miliona prodatih primeraka u serijalu, vrlo popularnim ekspanzijama za Monster Hunter World koji se i dalje besno igra širom sveta, kao i...
09.
Nov.
2020.
Nintendo
Upravo je "pao" embargo na pisanje o ovoj igri i mi vam odmah prenosimo utiske Nikole Nick-a Jovanovića koji ovu igra već neko vreme.