Nintendo
15.09.2020.

Nintendo vs Sega

Priča o ratu konzola devedesetih

Zvanični izbor SXSW filmskog festivala 2020, Console Wars vraća gledaoce u 1990. godinu kada je Sega, nova arkadna kompanija, okupila tim "neprilagođenih" u nameri da preuzme najveću kompaniju za video igre na svetu, Nintendo. Bio je to sukob koji se retko viđa, sukob bez pravila koji je suprotstavio brata bratu, decu protiv odraslih, Sonic protiv Maria i jedinstveni američki kapitalizam protiv vekovne japanske tradicije.

Po prvi put muškarci i žene koji su se borili na prvim linijama za Segu i Nintendo raspravljaju o ovoj bitci koja je definisala jednu generaciju.

Ovaj dokumentarac su producirali i režirali Jonah Tulis i Blake J. Harris. Evan Goldberg, Seth Rogen, James Weaver, Josh Fagen, Scott Rudin i Eli Bush su izvršni producenti, dok su Julian Rosenberg, Doug Blush i Katie Mustard uradili film.

Koliko igre postaju sastavni deo života, i izazivaju interesovanje, govori i činjenica da je ovo drugi dokumentarac o gejmingu koji se prikazuje ove godine. Prvo je Netflix izbacio High Score sa šest epizoda koje govore o evoluciji video igara poslednjih 50 godina, a sada ćemo videti sve ono što se dešava u pozadini i o čemu možda nismo imali dovoljno informacija.

Za sada je planirano da se Console Wars emiuje u okviru CBS All Access za tržište Amerike ali se nadamo da ćemo ga videti i kod nas. Poznato je da Netflix preuzima CBS sadržaje i nema razloga da sa tom praksom ne nastavi.

Da li vi znate šta se sve dešavalo devedesetih sa ovim konzolama?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Dal si spreman za desetostruko povećanu zabavu? Specijalna pozivnica za šareni s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch konzole HKO0319
Nintendo Switch Console (Gray Joy-Con) Nintendo Switch
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44.999,00 RSD
Vrsta
Nova
44.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Nintendo
Pogledajte naš kompletan vodič za povezivanje Nintendo Switch konzole i kreiranje nalova, kao i par korisnih saveta.
10.
Sep.
2020.
Nintendo
Upravo smo dobili informaciju o novom Ninendo paketu o kome nije bilo ni reči!
24.
Aug.
2020.
Nintendo
Novi model Nintendo konzole kreće sa proizvodnjom krajem ove godine.