Nintendo
04.12.2020.

Fitness Boxing 2: Rhythm & Exercise

Nick tvrdi da je u pitanju - Fin način da izudarate vazduh, radi fitnessa!

Moram da priznam da mi je prvi deo Fintess Boxinga totalno proleteo ispod radara kada je izašao pre par godina za Nintendo Switch. Ipak, koncept ritmičkih i fitness igara mi je oduvek bio interesantan, ali često nedostupan jer su oduvek takve igre zahtevale dodatnu opremu kao što je kamera (za onaj UFC intruktor naslov za Xbox), PS Move ili slične dodatke. Za ovaj fitness shadowboxing trening na Switchu neće vam trebati ništa osim osnovne konzole priključene na TV. To što vam nikakvi dodaci nisu potrebni je ogroman plus, ali ipak u prethodne dve godine za Switch se pojavio sjajni Ring Fit Adventure, da li ovaj boks u svojoj drugoj rundi ima poentu i dalje kao fitness zabava na vašem Nintendu? Procenite sami…

Osnovna ideja je ista kao i u prethodniku, imate dnevne trening koji idu ka vašem mesečnom i godišnjem cilju koji definišete na početku igre, a tu je i free trening gde možete da izaberete tip treninga i intenzitet, muziku, pozadinu i sve ostalo. Što se samog izvođenja tiče, držite joycone (idealno obezbeđene zaštitnim kajišem oko zgloba, da vam ne bi odleteli u TV) okrenute na stranu u skupljenim pesnicama i uz ritam pesme i jednostavne indikatore na ekranu treba da oponašate razne bokserske udarce. Igra vas takođe uči i pravilnom bokserskom stavu i kretanju, ali nema način da proveri da li to radite pravilno ili ne. Sama detekcija pokreta radi dobro samo sa osnovnim udarcima kao sto su jabovi i direkti, za aperkat i složenije akcije već možete i da prevarite. Uzevši hardver u obzir detekcija poteza i nije mogla da bude bolja od ovoga, ali uz malo samodiscipline i koncentracije zaista možete da napravite dobar kardio trening od ovoga posebno kada malo pojačate intezitet nakon što uđete u foru. Tu je čak i mod za dva igrača kao i mogućnost da prenesete vaš save iz prethodnog nastavka.

Čudno je samo to što sa tehničke strane jedna igra sa ovako jednostavnom idejom i prezentacijom ume ponekada i da zasecka, ali nije strašno. Grafika je jednostavna i jasna a ovoga puta tu je i veći broj instruktora čiji se pristup fitness boks treningu drasično razlikuje. Njihove pojave a i engleski glasovi mogu da budu i poprilično krindži, posebno ako izaberete neku od seksi instruktorki sa viškom entuzijazma. Ipak na kraju dana, ako uzmemo u obzir da je ovo više fintess software a manje igra – rade posao. Jedina “gejmifikacija” ovog iskustva svodi se na otključavanje nove odeće za instruktore, ali proces otključavanja može da bude i suludo naporan, više dođe kao neka nagrada za igrače koje ulože veći broj dana u redovne treninge. Hoćete li stvarno izvesti 200.000 udaraca samo za novi sportski bra za vašu instruktorku?

Što se tiče propratne muzike, koja je izuzetno bitan deo ovih treninga, pored originalnih melodija koje i nisu nesto za pamćenje, tu je i dosta obrada poznatih pop hitova, mada u ovom drugom nastavku igre playlista je baš raznovrsna, ima stvarno svačega od Katy Perry do Marshmellowa, ali ima i starijih pesama koji nikako nisu u pop fazonu tipa Born to be Wild (Steppenwolf) i It’s My Life (Bon Jovi). Tu je čak i trolovski Sandstorm (Darude), nisam izmislio ovo! Sad kad vas je sve ovo obradovalo sledi hladan tuš ali ne onaj posle treninga, već razočarenje – sva ova sjajna muzika nije tu u svom normalnom formatu već u obliku MIDI melodija, to su chiptune instrumentali kao da je Super Nintendo u pitanju ili pozadina Emulation Galaxy sajta 1999. godine. Ostaje samo pitanje čemu tako mali broj pesama kada je u ovom formatu bukvano moguće spakovati stotine po jako maloj ceni prostora.

Kad se sve sabere i oduzme malo šta stvarno mogu da zamerim ovom naslovu, esencijalno sve radi kako je zamišljeno, uz možda malo mašte i prilagođavanja detekciji pokreta. Takođe u ovom vremenu kada je mnogo pametnije izbegavati rasadnike virusa poznatije kao teretane i vežbati kod kuće, ovakav vid zabave je više nego dobrodošao. Fitness Boxing 2 donosi ritam u vaš trening, uz malo mašte i samokontrole ovo zaista i može da prođe kao fina kardio zanimacija u ovoj covidaškoj zimi koja je pred nama.

Demo verziju igre možete preuzeti besplatno na u Nintendo Store-u.


Nikola Jovanović "Nick" je jedan od najpriznatijih autoriteta za gejming u Srbiji.

Urednik je gejminga na IGN Adria, vlasnik sajta i autor na https://www.emuglx.org , autor i voditelj na prvoj gejmerskoj Televiziji Bit emisije "First hour" i naravno, gostujući autor i prijatelj na našem blogu.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Okupite se i podelite sa svetom: vreme je za ples sa Just Dance 2021! Prva franš...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ustani sa kauča i pokreni se uz zabavne ritmičke vežbe zasnovane na boksu pos...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch konzole HKO0318
Nintendo Switch Console (Red and Blue Joy-Con) Nintendo Switch
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
44.999,00 RSD
Vrsta
Nova
44.999 ,00 RSD

Slični članci

18.
Mar.
2024.
Nintendo
Amiibo tek sada kod nas postaje popularan, dok se su svetu mnogi bore da dođu do najređih figura iz Amiibo kolekcije.
14.
Mar.
2024.
Nintendo
Nintendo je dugo bežao od filmova nakon fijaska od pre više od dadeset godina,ali je uspeh  Super Smash Bros filma promenio mnogo toga ...