Nintendo
02.06.2022.
Autor: Danica Manojlović

Pokémon Scarlet i Violet su najavili datum dolaska i nove profesore

18. novembar kao D1

Nintendo je ove godine veoma aktivan. Mario ili Pokémoni ili neki novi naslovi. Činjenica je da svakog meseca nude nešto novo. I dok nam jun donosi dosta novih naslova, već sada imamo bitnu informaciju i novi trejler.

Pokemon Scarlet i Violet stižu na Nintendo Switch 18. novembra. Sigurni smo da Vam i nije čudno da su u pitanju dva naslova jer posle Sward i Shield, to i nije iznenađenje, zar ne?

Fenomenalna ekipa iz GameFreak je uspela da završi dve igre u periodu od 10 meseci pa se lista odlaganja za 2023. godinu neće produžiti, bar kada su oni u pitanju. Nintendo nam je juče u mailu poslao naslovne strane, pored ostalih informacija, i tu će se naći Koraidon i Miraidon. Svaki od njih bit će ekskluzivan za jedno izdanje igre. Koraidon za Scarlet, a Miraidon za Violet.

Pokémon Scarlet and Pokémon Violet

Pokemon je upravo prekinuo jednu od svojih najdugovječnijih osnovnih tradicija zbog svojih novih profesora, a to bi se moglo pokazati kao velika promena u igri. Tokom novog trejlera koji fanovima pruža bolji uvid u svet koji mogu da očekuju da vide u Pokemon Scarlet i Violet, Game Freak je napravio svoj prvi šokantan obrt za novu igru. Prekinuvši svoju dugogodišnju tradiciju izgrađenu ne samo na glavnim igrama, već i na praktično svim njegovim spin-off-ovima, Pokemon Scarlet i Violet bi trebalo da budu prve igre u kojima će se naći dva Pokemon profesora. Upoznali smo i profesore Sadom  (Scarlet) i Turom (Violet).

Prva nova profesorka otkrivena u trejleru, iako je to bilo samo nekoliko sekundi pre njenog kolege, bila je profesorka Sada. Prvi raskid sa tradicijom,  je to što se čini da niti Sada, niti Turo, nisu povezani sa drvećem. Kao što mnogi fanovi znaju, drveće je bila uobičajena inspiracija za imena profesora, barem u okviru glavnih igara. Sama Sada bi mogla da ima drugačije porekla, kao što je Sadabahar, što bi se uskladilo sa imenima zasnovanim na drvetu.

 

 

 

Etimologija imena mogla bi da se vezuje za voćnjake i možda deli neku vezu sa stvarnim regionom Sada koji se nalazi u Španiji. Njihov izgled je najbolji pokazatelj onoga što igrači mogu da očekuju od njih, jer se čini da je Sadin outlook preistorijski, što znači da bi mogli biti zainteresovani za poreklo Pokemona i njihovu istoriju. Nasuprot tome, drugi profesor Turo ima više futuristički outfit. Turo je nekako suprotnost Sadi i može biti više zainteresovan za budućnost Pokemona i njihovu evoluciju tokom vremena. Ime "Turo" nije lako povezati ni sa jednim drvetom, iako postoji mesto koje se zove Turo Park u Barseloni, Španija, koje može biti osnova imena. Ne samo da je park Turo zelena površina u gradu koja je preuzeta od starog zabavnog parka, već se može pohvaliti i izuzetnim biodiverzitetom u smislu veličine i starosti drveća. Turo predstavlja budućnost Pokemona, oduševljen je tehnologijom i konstrukcijom. Međutim, takođe je bitno napomenuti da su "pasado" i "futuro"  španski termini za "prošlost" i "budućnost," što dodaje težinu profesorima' konvencija o imenovanju na osnovu vremena.

Paralele je lako identifikovati kada se uporede ovi novi Pokemon profesori, Sada i Turo, sa otkrivenim nosiocima pakovanja tj. naslovnica, Koraidon i Miraidon, pošto se oba podudaraju sa svakim profesorom. Čini se da će se priče Pokemon Scarlet i Violet fokusirati na ovu kombinaciju  prošlosti i budućnosti, što je prikladan narativ ako se uzme u obzir Pokemon legende: Arceus koji je nedavno izdat, jer je to moglo da utiče na smer kojim Skarlet i Violet idu.

Ali... sasvim je moguće da ćemo videti još nešto što će biti raskid sa tradicijom.

Game Freak je prvi put prekinuo tradiciju i uveo dve stvari ponovo u Pokemon Ruby and Sapphire, sa uvođenjem timova Magma i Akua. Iako nisu posebno ekskluzivni timovi, u zavisnosti od toga koju igru igrači biraju, menjao se tim sa kojim bi se igrač našao u savezu i kome bi se suprotstavljali. Postoji dobar razlog da se nagađa da Game Freak možda ponovo ubacuje ovu ideju jer je već potvrđeno da su Sada i Turo ekskluzivne verzije, i to može da znači da bilo koga da igrači sretnu kao svog profesora u Scarlet and Violet, mogu da nalete na njihov pandan tokom priče.

Trailer prikazuje i da će ova igra pozajmiti neke od  mehanika odlično prodavane igre Pokemon Legends: Arceus. Sama igra bi trebala da bude otvorenija od spin-offa, bez barijera između divljine i gradova. Pokemon Scarlet i Violet će konačno prikazati neke konkretne multiplayer segmente i doneti promene u svoj serijal. Još dosta toga može da se izvuče iz nedavnog trejlera, a još je više toga što je ostalo nepoznato. U rasponu od imena regiona do novih evolucija ili oblika kojima se fanovi nadaju. Međutim, Sada i Turo obećavaju zanimljiviju priču o Pokemonima usredsređenu na prošlost i budućnost, omogućavajući Skarlet i Violet da se uklope u prošle igre koje su ranije gledale na kopno i more ili vreme i prostor.

I da ne zaboravimo, multiplayer će podržati do četiri igrača, koji će zajednički istraživati lokacije, loviti i razmenjivati pokemone. Istraživanje okoline neće biti vezano za priču, već će igrači u bilo kojem trenutku sa svojom ekipom moći da odu u pravcu koji požele.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Spin-off Pokemon serijala Radnja smeštena u vreme pre saradnje ljudi sa pokemoni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj pokemona: 107 Starter pokemoni: Turtwig, Chimchar i Piplup Ekskluzivni legendarni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Ušteda 18%
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499,00 RSD
6.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Broj pokemona: 107 Starter pokemoni: Turtwig, Chimchar i Piplup Ekskluzivni legendarni...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Ušteda 18%
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499,00 RSD
6.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
May.
2022.
Nintendo
Nintendo je objavio svoje rezultate za prethodnu finansijsku godinu i moramo proznati da bilo je nekih iznenađenja. Konkretno, Pokemon Legends: Arceus je usp...
23.
Feb.
2022.
Nintendo
Iako su neki od Pokemon Switch naslova učinili da dosta Pokemonabude dostupno obožavaocima, neki od njih se ne mogu nabaviti bez Pokemon banke.
17.
Nov.
2021.
Nintendo
Postoji veoma specifičan način da se uhvati tip Ghost/Flying u rimejkovima Sinnoh-a i ako niste pažljivi, možda ćete ga propustiti. Evo kako da dobijete...