Nintendo
22.10.2023.

Zbog čega treba zaigrati Super Mario Bros. Wonder?

Mario uvek ima nekog keca (cvet) u rukavu!

Čini se da svake godine Nintendo povećava broj novih Mario naslova.

Ima tu, da budemo iskreni, i nekih starih igara prepakovanih u novo ruho kako bi se približili mlađim generacijama, ali je primetno da Nintendo radi na svom glavnom liku bez prestanka, čak bi se reklo da ga vole sve više kako on stari. Zbog toga je izlazak nove Mario igre velika stvar, kako za nas igrače, tako i za Nintendo. Baš kao što je to bilo u i osamdesetim i kasnije. Da budemo iskreni, popularnost Nintendove najpoznatije maskote i platformerskih igara iz njegovog serijala nikada nije prestajala. Zbog toga, sada kada su neke generacije odrasle i dobile svoju decu, imamo igru za celu porodicu iz Nintendo fabrike video igara - Super Mario Bros. Wonder!

Znate i sami da su se platformeri Super Mario Bros. franšize podelile na 3D i 2D serijale. Naravno, 3D su pratile novotarije i promene u okviru Nintendo sistema, a 2D su nam bile tu da popune nostalgične momente i sećanje na detinjstvo. Sada kada Switch puni više godina nego smo mislili da će trajati, OLED popunjava rupe do nove konzole, čini se da je poslednji momenat da ova generacija konzole dobije skroz novu 2D Mario igru!

Već smo pisali o tome da je Super Mario Bros Wonder potpuno originalni 2D Mario platformer za Nintendo Switch. Dakle, ovo nije redizajn, ili neko unapređenje starog već potpuno nova igra, sa novim animacijama, kretanjem i endžinom. I kao takva, odmah je dobila neverovatno dobre kritike!

Ono što se provlači kroz komentare je da je grafika jasnija, čistija nego ikada dok su animacije likova neverovatno detaljne. Sve je savršeno animirano i ni jedan lik nije zapostavljen. 

Svaki svet ima više nivoa, izazova i dodatnih lokacija. Zloće su nam poznate ali borbe nikada interesantnije. I da, u Flower Kingdom ćete naići na cveće koje priča i ono će Vam nešto reći kada pored njega prođete. Biće tu svega, naravno zabavnog, a zabavnije će moža biti i ako mu promenite jezik kojim govore, jer imate tu opciju. Probajte japanski...

Kažu da ćete se oduševiti pretvaranjem u slona koji surlom čini čuda. Od razvaljivanja svega na šta naletite, do vodenog napada. Wonder Flower smo toliko puta do sada spominnjali u tekstovima, ali vredi ga spomenuti još jednom. On proizvodi totalno neočekivane efekte, od oživljavanja pozadinskih elemenata nivoa, do pretvaranja cevi u crve koji se migolje gmižu. Pevanje Pirana Plants je više nego interesantno, da ne koristimo reč slatko,i još toliko toga što ćete možda videti samo jednom.

Nove ideje u staroj temi, kao da je neko rekao Hajde da se igramo i dajte mašti na volju!

Osnova priče je, kako i mora, stara. Samo je ovoga puta Princeza slobodna. Nije kidnapovana već je susedni Flower Kingdom u velikom problemu. Bowser kao i uvek izaziva probleme a na Mariju i njegovom timu je da pomognu svojim cvetićima u komšiluku. Već smo napomenuli da imate veliki i šarenolik izbor likova pa možete igrati kao Mario, Luiđi, princeza Peach, Daisy, Yoshi, Nabbit, Toad 1, Toad 2...

Kada ste raspoloženi da igrate sami, igra je savršena. Kada vam je do društva, izbor je bogat.

Bitno je da vodite računa o bedževima! Moguće je uključiti po jedan i na taj način otključati dodatne moći. Pretpostavljate da Vam oni mogu olakšati igranje pa se slobodno upustite u Badge Challenge izazove.

Preporučujemo da igru pokrenete, povežete konzolu na TV i uživate u najluđoj avanturi do sada sa grafikom kakvu Mario igre nisu do sada imale.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Mario, Bowser i Peach se udružuju da poprave Star Road koji ispunjava želje u ovoj pris...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Klasična Mario igra sa bočnim pomeranjem je okrenuta naopačke uz dodatak Wonder Flowers...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridruži se Mariu, Luigiu i prijateljima za zabavu za jednog igrača ili više igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED - Mario Edition pored prepoznatljive Mario crve...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
49.999,00 RSD
Ušteda 7%
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999,00 RSD
49.999 ,00 RSD

Slični članci

09.
Mar.
2024.
Nintendo
Od prve Super Mario igre na 8bit Nintendu iz 1985. godine, pa do danas… prošlo je 35 godina.
23.
Oct.
2023.
Nintendo
Prva Mario igra izašla je daleke 1985. godine, što znači da ovaj brka sada ima oko 37 godina. Neko bi rekao da će ga uskoro hvatati kriza sredn...