Nintendo
01.12.2023.

Najbolje NINTENDO franšize

Kompanija koja menja istoriju video igara

Od fabrike za izradu karata, do gejming giganta, Nintendo nam svake godine donosi nešto novo i isporučuje igre koje igramo generacijama. Ukoliko ste početnik u igrama, niste mnogo igrali Nintendo ili ste se bavili nekim drugim žanrovima, evo najboljih Nintendo franšiza koje morate zaigrati!

Najpoznatiji likovi

Nintendo je nekome Mario, a nekome Zelda. 

Mario je ljubimac generacija koje su odrastale igrajući ove platformske igre. Nintendo nam svake godine da neki novi naslov ovog poznatog brke a samo ove godine smo imali toliko dobrih naslova, uz pojedine rimejkove. najprodavanija igra dan danas je Super Mario Kart Deluxe, a ove godine nam je Nintendo ponudio nešto malo drugačije u Super mario Bros. Wonder. Uskoro očekujemo i Super Mario RPG a malo ko bi osporio Marijev status kao najbolje Nintendoove franšize. Svaka nova Mario igra donosi nešto drugačije za igranje.

Kažu da ne postoji loša Zelda igra. Dosta njih se smatra pravim remek delima, a Tears of the Kingdom i Breath of the Wild su samo najnovije u dugoj liniji inovativnih Zelda igara koje su pomogle da se industrija ponovo oživi. Znate li da milioni igrača u ovom momentu igraju Zeldu? To je franšiza koja obuhvata više žanrova i ostavila je trag na mnogima, naročito u oblasti otvorenog sveta i akciono-avanturističke igre.

 

Bitni likovi koje volimo

Animal Crossing, igra za sve generacije i za bolje raspoloženje. Možda nije po svačijem ukusu, ali za većinu ljubitelja prijatnih igara, on je upravo to što treba, sa žanrom koji je najbolji. U poslednje vreme su ljubitelji ove igre sve glasniji u zahtevima da Nintendo izbaci nešto novo i unapredi podršku ovoj igri koju i dalje igra neverovatan broj ljudi.

Pokemon, likovi koje obožavamo! Da su kvalitet i vrednost franšize određivani isključivo njenim prodajnim potencijalom, Pokemon bi bio pored maria i Zelde. Međutim, tehnički problemi i sveukupni nedostatak inovacija u poslednje vreme malo koče franšizu, posebno kada su u pitanju glavne Pokemon igre. Ukoliko niste još igrali Pokemone, period praznika je idealno vreme da probate.

Metroid, jedna fantastična franšiza. Postoje oni koji tvrde da Nintendo ima previše fantastičnih franšiza, što može dovesti do toga da neke od njih budu zanemarene tokom vremena. Čini se da je ovo definitivno slučaj kada je u pitanju igra Metroid. Premalo je druženja sa Samus poslednje decenije. Interesantno je napomenuti da je svaka Metroid igra bila dobra, pa su zbog čega su ljudi toliko uzbuđeni zbog Metroid Prime 4​​​.

Splatoon je dokaz da je samo Nintendo mogao da uzme žanr koji se tradicionalno povezuje sa krvoprolićem i nasiljem i pretvori ga u nešto osvežavajuće. Neko će reći da ima boljih pucačina iz trećeg lica, ali je malo tako šarmantnih kao što je Splatoon. Treba li napomenuti da je ovo i porodična igra?

Kirby je stvoren iz želje da se napravi igrica koja je dostupna svima. Više od tri decenije od debija pink lopte u video igrici, franšiza se i dalje pridržava ovog jednostavnog principa, iako je takođe pronašla načine da ugradi složeniju mehaniku igranja za one koji žude za izazovom. 

Pikmin je jedna od omiljenih Nintendo franšiza Shigeru Miiamota i veoma je lako shvatiti zašto. To je jedna od najjedinstvenijih serija na spisku  japanskog giganta igara i nastavlja da se iznova osmišljava sa svakim novim izdanjem. Možda se ne svrstava među najprofitabilnije franšize Nintenda, ali je definitivno jedna od najinovativnijih i jedinstvenih u kompaniji.

Fire Emblem je bilo potrebno neko vreme da franšiza konačno krene na Zapad. Pokazalo se da je jednako popularan kao što je bio u Japanu, pomažući da se taktički RPG žanr dovede do potpuno nove publike sa mnoštvom izuzetno popularnih Fire Emblem igara. Međutim, on se nalazi u relativno nišnom žanru, što ga verovatno malo zadržava da bude još bolje prihvaćen.

Game & Watch je igrao važnu ulogu u početnom uspehu Nintendu. Međutim, industrija je prešla dug put u od tada, i osim nekoliko specijalnih izdanja za obeležavanje godišnjica, Nintendo je odlučio da napusti Game & Watch i ostavi ga u prošlosti. Mi volimo ovu spravicu uprkos tome što ne postoji stvarna potreba ili želja da se ožive.

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Mario, Bowser i Peach se udružuju da poprave Star Road koji ispunjava želje u ovoj pris...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Povedi do 3 dodatna prijatelja u avanturu sa remake igre sa Wii sistema Kirby's Ret...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Fire Emblem - Three Houses
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Nintendo
Pogledajte naš kompletan vodič za povezivanje Nintendo Switch konzole i kreiranje nalova, kao i par korisnih saveta.
06.
Jan.
2021.
Playstation
Ovo je period kada se dosta pozajmljuju i iznajmljuju konzole, ukoliko nemate svoje. Napraviti nalog je jednostavno, i to većina zna. Obrisati nalog je jo&sc...
04.
Sep.
2020.
Nintendo
Nekada je dobro vratiti se na početak.