Nintendo
10.03.2024.

Srećan MARIO dan!

10 Mart se nalazi u imenu

Nacionalni Mario dan je 10. marta i prepoznaje ikoničnog lika iz popularne video igre. Vodoinstalater, lik koji je danas poznat kao Mario, prvi put se pojavio 1981. godine u igri Donkey Kong koju je napravio Nintendo.

#NationalMarioDay

Posvećeni fanovi poznavali su Maria pre njegovog vremena kada je postao vodoinstalater. Prilikom stvaranja, Donkey Kong prikazuje Marija kao stolara po imenu Jumpman. Zatim je 1983. Nintendo lansirao novu igru u kojoj se loš momak Jumpman ponovo pretvara u italijanskog vodoinstalatera koji spašava princeze. Italijanski vodoinstalateri, Mario i njegov brat Luiđi suočavaju se sa brojnim preprekama u igrama koje proizvodi Nintendo. Tokom godina, igrači pomažu Mariu da pređe nekoliko različitih pejzaža kako bi spasili princezu Breskvu ili Toadstool, u zavisnosti od toga koju igru igraju. Bez obzira na kraljevstvo ili galaksiju, ljubitelji video igara smatraju da su igre zabavne i izazovne. Mnogi će priznati da su im likovi simpatični. Priče pružaju sate zabave i nastavljaju da budu deo pop kulture.

 

Zabavne činjenice

Slično Majklu Majklsu ili Adamu Adams, Marijevo prezime je njegovo ime. Luiđi i Mario su poznati kao braća Mario i prezivaju se Mario.

Sa preko 210 miliona prodatih kopija serije igara Mario, Mario se rangira kao jedna od najpopularnijih video igara svih vremena.

 

Kako se slavi današnji dan?

  • Proslavite tako što ćete pozvati prijatelje i porodicu da igraju.
  • Organizujte turnir u video igricama.
  • Pozovite sve na misteriozno veče ubistva likova iz video igre.
  • Igrajte trivijalnosti video igrice.
  • Provedite retro veče i igrajte svačije stare favorite.
  • Napravite grickalice koje predstavljaju omiljena pojačanja.
  • Probajte ove ideje i podelite više koristeći #NationalMarioDay na društvenim medijima.

Slični članci

16.
Apr.
2024.
Nintendo
Za sve one koji se verovatno pitaju zbog čega stavljamo Nintendo i Mobilno na istu listu, odgovor je jednostavan - igraju se u pokretu!
31.
Mar.
2024.
Nintendo
Veliki broj ljubitelja Nintendo igara a naročito Super Maria, nisu ozbiljno shvatili prošlogodišnje obaveštenje o limitiranoj ponudi nek...