Nintendo
05.06.2024.
Autor: Danica Manojlović

5 najluđih dodataka za Nintendo koje nikada niste videli

Kada eksperiment krene naopako

Od karata do konzola... Put velikog giganta može biti naporan, težak ali i zanimljiv kada istraživači puste mašti na volju i požele da naprave proizvod po svojoj meri. Nintendo je poznat kao vizionar i spisak propalih projekata daje uvid u to koliko su bili ispred svog vremena sa nekim proizvodima. Wi-Fi pre nego smo imali isti, touch pad pre nego je to bilo kome palo na pamet, gejming slušalice za medicinske svrhe...

Ovo je top pet nerealizovanih Nintendo proizvoda (do sada)

 

1. PediSedate

Medicinski proizvod koji je definitivno najčudniji proizvod. Od same najave je terao igrače da podignu upitno obrvu.

PediSedate je plasiran kao medicinski uređaj za doktora, igračka za dete, slušalice za pedijatrijske sedacije koji briše granicu između procedure i igre. Ovaj uređaj je činio par slušalica i šolje koje su se kačile na Game Boy Advance. Ideja je bila da se deca ometaju igrajući igrice na sistemu, dok periferni uređaj daje anesteziju omogućavajući deci da se mirno pripreme za proceduru. Nintendo je očigledno pokušavao da pomogne u oblasti medicine, i neću zalaziti u to da li je zbog para koje se tu vrte ili zbog opšteg dobra. Ipak, PediSedate je uređaj izvan domena stručnosti kompanije a potencijalni dizajni uređaja doveli su sve na potpuno drugačiji nivo. Tu je velika poluprovidna plastika slušalica koje izgledaju kao neka vrsta futurističkog uređaja za disanje uz veliku ruku preko usta i nosa za davanje anestezije. Interesantno je da je studija o PediSedateu pokazala je da je uređaj veoma efikasan sa najmanje 96% dece koja su završila studiju i pokazala je odličan stepen sedacije.

Ružan da, ali je mogao biti koristan.

 

2. Nintendo Knitting Machine

Možda je Nintendo ovde poželeo da aktivira bake i zainteresuje ih za svet video igara. Unuk igra a baka štrika!

Nintendo mašina za štrikanje je stari periferni uređaj koji je trebalo da zajedno sa NES konzolom pomogne igraču da plete 1987. godine. Prema brošuri koju je bivši Nintendo portparol Hauard Filips podelio, ovaj uređaj nije bio ni igra ni igračka, a i nešto što mlada devojka može da preraste za par meseci ili godinu dana. Sa ovim je fokus bio usmeren prvenstveno na žensku publiku, pokušavajući da dobije novu. Ideja je naišla na odmahivanje glava. Nintendo mašina za pletenje je zamišljena kao mašina koja u interakciji sa moćnim Nintendo Entertainment sistemom plete džempere, i to ne samo jedan ili dva uzorka, već mnoštvo različitih i jedinstvenih dizajna.

Ostale su fotografije kao svedočanstvo o prototipu uređaja koji je odmah bio osuđen na propast.

 

 

3. Page Boy

Nintendo je sa ovim proizvodom pokušao da poveže posao i gejming. Napravili su projekat koji bi pretvorio Game Boy u vrhunski proizvod za fuziju poslovanja i igre univerzalno privlačnijim uređajem. Page Boy je bio sasvim očekivano rešenje.

Page Boy je trebalo da se poveže na Game Boy omogućavajući prenosivoj konzoli da funkcioniše kao digitalni asistent. Sam uređaj je imao malu tastaturu i omogućio bi korisniku da šalje e-poštu, pretražuje internet i još mnogo toga. Projekat je otkazan kada je pala cena Game Boy-a pa je tako Page Boy koštao otprilike isto kao i sama konzola. Jedan potvrđeni prototip ovog uređaja otkrio je istoričar video igara Liam Robertson. On je objavio slike i informacije o uređaju i načinu na koji će funkcionisati. Sistem bi koristio radio talase jer je trebalo da se pokrene pre doba nama tako dragog Wi-Fia. Proizvod je na kraju propao zbog nedostatka isplativih dupleks bežičnih mreža za prenos podataka koje pokrivaju Japan ili Evropu u to vreme, što je ograničavalo oblasti u kojima je Page Boy mogao biti pušten. Nintendo je želeo da bude univerzalno dostupan i funkcionalan širom sveta i verovali su da je to ključ njegovog uspeha, a ovo ipak nije bilo to.

 

 

4. Work Boy

Ovo je isto proizvod koji je omašio period. Work Boy je kao i Page Boy hteo da spoji posao i igranje. Funkcionisao bi isto kao tastatura. Korisnik bi mogao da obavlja svoje uobičajene poslovne funkcije, pa i slanje mailova ili održavanje adresara. Uz dva potvrđena prototipa, projekat je otkazan. Jedan od prototipova je pronađen zajedno sa reprodukcijom originalnog kertridža za igru, što je omogućilo istoričaru Liamu Robertsonu da testira uređaj. Mali ekran i tasteri bi sigurno bili problem za ozbiljan rad.

 

5. Hello Kitty Pocket Camera

Nintendo se kockao i dobio sa iznenađujuće popularnom Game Boy Camera koja je omogućavala igračima da snimaju fotografije, pa čak i da ih štampaju pomoću Game Boy štampača. Nintendo je pomislio da bi ova proizvod trebalo prilagoditi i devojčicama pa su napravili projekat za Hello Kitty Pocket Camera. Ovaj uređaj bi uočljivo predstavljao Hello Kitti pored drugih Sanrio likova.

Proizvod nikada nije objavljen ali je ponovo otkriven 2020. godine. Hello Kitty je bila veoma različita od bilo koje druge Game Boy kamere objavljene pre nje. Sadržala je jedinstvene mini igre i rasporede. Hello Kitty je popularan popularan lik ali je nekako bio čudan izbor za povezivanje sa periferijom Game Boy-a. Gde su nestali Pokemoni ili Kirby? Nikada nije zvanično objavljeno zašto je Kitty kamera otkazana ali pored čudnog izbora, možda je kumovao i pad popularnosti Game Boy-a.

 

 

Naravno svi mi koji nismo imali sreće (ili možda jesmo) da isprobamo sve ove dodatke, moraćemo da se zadovoljimo uspešnim nintendo proizvodima i da odaberemo neku oda aktuelnih Nintendo Switch konzola uz nju da uzmemo "odobrene" Joy-Con i Pro kontrolere. A ako želimo nešto malo drugačije, Nintendov Toys-to-life koncept je svakako dobar izbor - odaberite neku od Amiibo figura i kreirajte lika u igri koga možete poneti svuda sa sobom.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED - Mario Edition pored prepoznatljive Mario crve...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Novi model Nintendo Switch konzole OLED ekran dijagonale 17.5 cm Široki stalak s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
53.999,00 RSD
Vrsta
Nova
53.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dovedi svoj gaming na novi nivo uz Pro Controller gamepad za Nintendo Switch™ ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
10.999,00 RSD
Vrsta
Nova
10.999 ,00 RSD

Slični članci

16.
Aug.
2023.
Nintendo
Pogledajte naš kompletan vodič za povezivanje Nintendo Switch konzole i kreiranje naloga, kao i par korisnih saveta.
14.
Mar.
2023.
Ova mama je gejmer
Grand Theft Auto, The Walking Dead, Red Dead Redemption ili Cyberpunk 2077. Iako ovo može zvučati kao stvari koje sigurno ne biste želeli u svom domu, t...
18.
Apr.
2022.
Nintendo
Sve je tako jednostavno!