Nintendo
30.11.2020.
Autor: Danica Manojlović

Daleko je Japan

Čekamo neka bolja vremena

Universal Studios u Japanu je objavio ovog vikenda da će se dugo očekivani Super Mario Nintendo World otvoriti 4. februara 2021. Pojedini srećnici su imali tu mogućnost da provere kako to sve izgleda pre zvaničnog otvaranja i na internetu su krenule da kruže slike i utisci.

Bowser’s Castle je rekonstrukcija legendarne lokacije iz igara. Posetioci će imati mogućnost da se penju uz ogromno stepenište dok ne dođu do vrha na kome se nalazi impozantna statua samog Bowser-a u prirodnoj veličini.  Zidovi zamka su pokriveni velikim portretima Bowser-a uz sjajne i šarene ambleme iz Mario Kart igara. Ogromne kuglice od mesinga ukrašavaju vrata, dok Bowser-ovo lice u pretećoj silueti viri s vrha okvira vrata. 

Najočekivanija nova atrakcija, Mario Kart: Koopa's Challenge izgleda jako interesantno. Obećava da će posetioce odvesti u  vožnju koja uključuje AR i efekte mapiranja projekcija kako bi se preneli putevi sa Mario Kart igre u realno vreme. To se ostvaruje kroz posebne slušalice stilizovane na Mariovoj kapi sa ugrađenim AR ekranom.  Atrakcija je rezultat šestogodišnje saradnje sa kreativnim timom u Nintendu, uključujući doprinose Mariovog tvorca Shigerua Miiamoto-a.

Stanice Mario Kart su mesta gde će se posetioci ukrcati za vožnju. Svaki kart ima četiri sedišta, sa volanom i AR slušalicama za svakog vozača. Cevi se spuštaju sa plafona predsoblja, dok krupni metalni lanci i masivni zupčanici ukrašavaju sobu. Fasada servisne službe Lemmy's Tire Service i drugi detalji  izgledaju fenomenalno. Tu je i Trofejna soba (Trophy Room) u kojoj gosti mogu da se fotografišu zajedno sa artefaktima inspirisanim igrama, uključujući poznate trofeje i onaj koji nosi USJ logotip, kao i rukom napisanu poruku Bowser-a koja postavlja izazov za karting.

U razgovoru sa okupljenim medijima, Mario Kart: izvršni producent atrakcije Koopa's Challenge Thomas Geraghty pokazao je nove slušalice i Power Up Band. Napomenuo je da će ovo biti prva vožnja tematskog parka Mario Kart. „Oživićemo priču sa Nintendovim veoma upečatljivim likovima - Mariom, Luigijem i princezom Peach - a naše goste ćemo uroniti u svet Nintenda sa ovim slušalicama“, rekao je. „Gosti će se pridružiti svojim omiljenim likovima upravljajući svojim putem kroz Mushroom Kingdom, bacajući granate na Koopaling, dok se trkaju do cilja.“ Rekao je da će u igri biti pobeda i poraza, tako da pobeda nije zagarantovana.  Geraghti je rekao i da će slušalice biti dezinfikovane nakon svake upotrebe, zajedno sa drugim merama borbe protiv pandemije.

Super Nintendo World je bio planiran za otvaranje pre 2020 Tokyo Olimpijade, ali je sve odloženo zbog pandemije COVID-19. Ipak, u oktobru je otvoren Mario tematski kafić i prodavnica u okviru parka, odvojeno od Super Nintendo World dela.

Universal Studios Japan se nalazi u Osaki, a ono što znamo je da su granice Japana zatvorene za strane turiste, dok strani državljani koji žive u Japanu, kao i oni koji poslovno dolaze, mogu da uđu. Vlada Japana obećava da će se granice otvoriti na proleće 2021. godine. 

Priča se da će se ovakvi parkovi otvarati širom sveta a mi se nadamo da će se to desiti u skorijoj budućnosti.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Set uključuje: • Kart x 1 • Kapije x 4 • Oznake strelica x 2 • USB ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15.999,00 RSD
Vrsta
Nova
15.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Jurcaj kroz Mushroom Kingdom trkačke staze — pod vodom, na nebu i naopačke preko ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Volani HVO0064
Zvanično licenciran od strane Nintenda Potpuno opremljen trkačk ivolan za Mario...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD

Slični članci

06.
Mar.
2023.
Nintendo
Nekako nam je ovo bio inspirativan početak za ovaj tekst pa se zahvaljujemo Duletu Axe na ideji od pre par godina. I dalje je u pravu.
18.
Sep.
2020.
Nintendo
Limitirana, ali stvarno limitirana kompilacija tri stare ali detaljno remasterovane i nikada bolje igre. 
04.
Sep.
2020.
Nintendo
Nekada je dobro vratiti se na početak.