Nintendo
15.07.2021.

Uhapšen zbog Breath Of The Wild

Čovek je prodavao ultimativni fajl za čuvanje datoteke

Prema lokalnim japanskim vestima, čovek je uhapšen u Tokiju zbog prodaje modovanih kopija The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Ovaj 27-godišnjak je navodno prodavao verziju popularne igre sa „ultimativnim podacima o čuvanju“, jer bi prilagodio statistiku, mogućnosti i predmete u igri u skladu sa zahtevima kupca.  Međutim, čin neovlašćenog mešanja dosijea igre radi zarade krši japanski Zakon o sprečavanju nelojalne konkurencije, kršenje koje je ovaj pojedinac priznao nakon hapšenja pre par dana.

Prema Broadcasting Sistem of Niigata, kineski državljanin priznaje da je ilegalno falsifikovao i prodavao podatke iz ove igre i od sličnih dela zaradio 10 miliona jena (oko 90.700 USD) od decembra 2019. Kopije igre sa ovom „ultimativnom ” izmenom je koštala 3500 jena (31 USD) pre nego što su vlasti intervenisale.  U ovim ultimativnim datotekama za čuvanje, moder bi promenio mogućnosti koje odgovaraju kupcu, a takođe bi olakšao dobijanje retkih predmeta. Iako ovo može zvučati kao prosečna stvar na koju biste naleteli na NexusMods-u, modifikovanje igara je ilegalno u Japanu od 2019. U ovom slučaju kršenje je bilo „pružanje usluga za zaobilaženje tehničkih ograničenja“ Switch-a.

Komentarišući slučaj, predstavnik Odeljenja za protivmere sajber kriminala prefekturne policije Niigata rekao je: „Izmena podataka za spremanje ne bi trebalo da se vrši kršenjem zakona, i želeo bih da zamolim javnost da ne kupuje ove podatke. “  

Nintendo je naravno izuzetno zaštitnički nastrojen prema svojim IP-ovima i ovo nije prvi put da se zakon umešao. Još u februaru je u Japanu uhapšen drugi čovek zbog modifikacije i prodaje Sobble-a u Pokemon Sword and Shield.  Čak i u zemljama u kojima Nintendo ne može da se osloni na hapšenja da bi se obračunao sa hakerima, i dalje pokušava da ih izbaci iz igre.

U januaru je kompanija izdala upozorenje varalicama u Pokemonu, navodeći da će im zabraniti Sword i Sheild, kao i Pokemon Home.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW400
Zakorači u najstariju Zelda priču i saznaj više o poreklu Master Sword, mača koj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW172
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.999,00 RSD
Vrsta
Nova
7.999 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW001
Switch The Legend of Zelda - Breath of the Wild
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.999,00 RSD
Vrsta
Nova
8.999 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Šolja Nintendo The Legend of Zelda Mug Kapacitet: 300ml Zvanično licencirani N...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Vrsta
Nova
999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

22.
Jun.
2021.
Nintendo
Teorija obožavalaca zasnovana na novom trejleru sugeriše da bi Ganondorf mogao da se igra.
09.
Nov.
2020.
Nintendo
Upravo je "pao" embargo na pisanje o ovoj igri i mi vam odmah prenosimo utiske Nikole Nick-a Jovanovića koji ovu igra već neko vreme.