Nintendo
15.07.2021.

Uhapšen zbog Breath Of The Wild

Čovek je prodavao ultimativni fajl za čuvanje datoteke

Prema lokalnim japanskim vestima, čovek je uhapšen u Tokiju zbog prodaje modovanih kopija The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Ovaj 27-godišnjak je navodno prodavao verziju popularne igre sa „ultimativnim podacima o čuvanju“, jer bi prilagodio statistiku, mogućnosti i predmete u igri u skladu sa zahtevima kupca.  Međutim, čin neovlašćenog mešanja dosijea igre radi zarade krši japanski Zakon o sprečavanju nelojalne konkurencije, kršenje koje je ovaj pojedinac priznao nakon hapšenja pre par dana.

Prema Broadcasting Sistem of Niigata, kineski državljanin priznaje da je ilegalno falsifikovao i prodavao podatke iz ove igre i od sličnih dela zaradio 10 miliona jena (oko 90.700 USD) od decembra 2019. Kopije igre sa ovom „ultimativnom ” izmenom je koštala 3500 jena (31 USD) pre nego što su vlasti intervenisale.  U ovim ultimativnim datotekama za čuvanje, moder bi promenio mogućnosti koje odgovaraju kupcu, a takođe bi olakšao dobijanje retkih predmeta. Iako ovo može zvučati kao prosečna stvar na koju biste naleteli na NexusMods-u, modifikovanje igara je ilegalno u Japanu od 2019. U ovom slučaju kršenje je bilo „pružanje usluga za zaobilaženje tehničkih ograničenja“ Switch-a.

Komentarišući slučaj, predstavnik Odeljenja za protivmere sajber kriminala prefekturne policije Niigata rekao je: „Izmena podataka za spremanje ne bi trebalo da se vrši kršenjem zakona, i želeo bih da zamolim javnost da ne kupuje ove podatke. “  

Nintendo je naravno izuzetno zaštitnički nastrojen prema svojim IP-ovima i ovo nije prvi put da se zakon umešao. Još u februaru je u Japanu uhapšen drugi čovek zbog modifikacije i prodaje Sobble-a u Pokemon Sword and Shield.  Čak i u zemljama u kojima Nintendo ne može da se osloni na hapšenja da bi se obračunao sa hakerima, i dalje pokušava da ih izbaci iz igre.

U januaru je kompanija izdala upozorenje varalicama u Pokemonu, navodeći da će im zabraniti Sword i Sheild, kao i Pokemon Home.

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Zakorači u najstariju Zelda priču i saznaj više o poreklu Master Sword, mača koj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch The Legend of Zelda - Breath of the Wild
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.499,00 RSD
Vrsta
Nova
9.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD

Slični članci

13.
Jul.
2021.
Vesti/Najnovije
Preostalo je samo par dana do izlaska The Legend of Zelda: Skyward Sword HD za Switch a Nintendo nas svakodnevno obasipa informacijama o ovoj legendar...
22.
Jun.
2021.
Nintendo
Teorija obožavalaca zasnovana na novom trejleru sugeriše da bi Ganondorf mogao da se igra.
09.
Nov.
2020.
Nintendo
Upravo je "pao" embargo na pisanje o ovoj igri i mi vam odmah prenosimo utiske Nikole Nick-a Jovanovića koji ovu igra već neko vreme.