Nintendo
26.08.2021.

Zbog čega treba da odigrate Travis Strikes Again pre nego kupite No more Heroes 3

Prvo skočite pa onda... igrajte

Devet godina je bilo potrebno da se Travis Touchdown vrati u No More Heroes 3, koji će se sutra pojaviti u našim radnjama. No More Heroes 3 se nastavlja na Travis Strikes Again: No More Heroes, pomalo kontroverzan naslov studija, sa mešovitom kritičkom i komercijalnom percepcijom.

Ono što mnogi ljubitelji povratnici Goichi "Suda51" Sudinog akcionog serijala ne shvataju dok hype za No More Heroes 3 dostiže vrhunac je to što, na osnovu celog promotivnog materijala, Travis Strikes Again: No More Heroes u suštini deluje kao produženi prolog za predstojeći nastavak. Ovo je tačno i u pogledu igranja i po naraciji,  ali se mora napomenuti da su se neke od glavnih mehanizama Travis-ovog igranja već predstavile u trejlerima, a priča deluje kao direktan nastavak spin-off naslova . Za igrače koji željno očekuju No More Heroes 3 a koji još nisu igrali Travis Strikes Again, bitno je da se napomene da ima dosta razloga zbog kojih bi trebalo da se upoznaju sa starim pre nego zaigraju novi

Iako je Travis Strikes Again vredan igranja, uglavnom zato što je iznenađujuće privlačan beat-em sa Sudinim jedinstvenim šmekom za prilagođavanje žanrova, većinu obožavalaca verovatno zanima kako se tačno postavlja na dugo očekivani nastavak No More Heroes 2: Desperate Struggle.

Igra se fokusira na Travis-ov samonametnuti egzil nakon što je postao ubica broj 1 u svetu. Dok svoje dane provodi na periferiji Teksasa. Traži ga i prati bivši profesionalni bejzbol igrač, Badman, otac Bad Girl, boss prve igre No More Heroes koji traži osvetu. Travis je ubio u svojoj borbi da postane najbolji ubica.

Dok Badman sustiže Travisa, on i Travis su usisani u otkazanu konzolu za video igre koju je Travis nabavio, poznatu kao " Death Drive Mk 2. " Konzolu je stvorio dizajner po imenu Dr. Juvenile, koji je razvio šest igara poznatih kao " Death Balls, " koje će, kada se prikupe, ispuniti svaku želju (očigledna referenca Dragon Ball). Travis i Badman sklapaju primirje kako bi oživeli Bad Girl kada se sve loptice sakupe.

Priča je ispričana kroz vizuelne sekvence romana " Travis uzvraća udarac, " koji detaljno opisuje događaje koji su prethodili igri. Ove sekvence uključuju Travisa koji putuje po svetu u potrazi za raznim Loptama smrti dok se susreće sa likovima kao što su Mondo Zappa iz Killer is Dead, Kamui Uehara iz The Silver Case i Juliet Chesterfield koja je Juliet Starling iz Lollipop Chainsaw, verzija univerzuma No More Heroes.

Jedna od ovih vizuelnih sekvenci romana prikazuje Travisa i njegovu mačku Jeane kako kupuju Death Ball od preduzetnika poznatog kao Damon Riccitiello, koji je izvršni direktor korporacije Utopinia i razvijao je igru poznatu pod imenom Serious Moonlight sa dr. Juvenile. Ono što je važno u vezi sa Damonovim predstavljanjem u Travis Strikes Again je to što se od njega očekuje da bude glavni negativac u No More Heroes 3. On čak deluje i kao primarni fokus sada legendarnog trejlerasa  Game Awards 2019 koji je otkrio njegov odnos sa FU, vođom Galaktičkog korpusa superheroja. i glavnog negativca No More Heroes 3. 

U vizuelnom nastavkuu romana koji je predstavljen u DLC -u igre, Travis se ponovo sastaje sa svojim šegrtom Shinobu Jacobs-om, koji je predstavljen kao lik igre u No More Heroes 3, i otkriva da je godinama vodila dojo u njegovom odsustvu. Najviše iznenađuje to što je otkriveno da se Travis oženio Sylvia Christel u periodu od završetka No More Heroes 2, a njih dvoje su dobili dvoje dece, dečaka po imenu Hunter i kćerku po imenu Jeane. Igra takođe tizuje povratak Henry Cooldown-a, Travis-ovog brata blizanca za koga su fanovi nagađali da mu je ispran mozak što je dovelo do događaja u trećem nastavku.

Veliki fokus je napravljen na pronalaženje načina koji bi smanjio i premostio jaz između NMH 2 i NMH 3, a Travis Strikes Again' priča više naginje ka No More Heroes 3 nego poslednje izdanje u serijalu. Igra uspešno povezuje No More Heroes sa Kill the Past univerzum Grasshopper Manufacture naslova koji su započeli sa The Silver Case, a ipak, pravo značenje iza Travis Strikes Again priče je čini obaveznom za igranja za sve fanove Suda51 igara.

Pored toga što je osnova za priču koja se isplatila u No More Heroes 3, Travis Strikes Again predstavlja veliki napredak za Goichi-ja Sudu i njegov tim u Grasshopper Manufacturing. Nakon objavljivanja prve igre No More Heroes, Suda51 je napravio korak unazad od režiranja naslova studija, i dozvolio drugim rediteljima da vode projekte kao što su Shadows of the DamnedKiller is Dead pa čak i No More Heroes 2: Desperate Struggle. Suda je umesto toga preuzeo kreativne ili izvršne uloge za ove projekte, što je na kraju smanjilo njegovo učešće u stvarnom režiranju igara koje je studio proizvodio. Sa Travis Strikes Again, Suda je odlučio da je vreme da se vrati na rediteljsku stolicu, crpeći inspiraciju iz indie igara poput Hotline Miami. Ova igra je bila inspiracija i za majicu koju igrači mogu da prilagode tokom igre.

Suda je toliko oduševljen indie igrama, i crpi inspiraciju iz istih, da je smanjio tim u Grasshopper Manufacture na samo 20 programera, vraćajući studio u svoju osnovnu liniju proizvodnje koju je koristio na naslovima kao što su The Silver Case i Flover, Sun & Rain. Priča u Travis Strikes Again preuzima mnoge teme iz nekih Sudinih ranijih naslova, od kojih je većina ključni koncept Ubij prošlost. Suda je samu igru koristio kao način da metaforički ubije svoju prošlost i vrati se na rediteljsku stolicu sa znanjem koje je stekao preko svojih prošlih naslova. Na početku igre, Travis je primoran da ubije Electro Triple Star, junaka video igre uz koju je odrastao. Travisa zbog ovoga obuzima dodatni osećaj krivice i postaje frustriran pravcem kojim mu je život krenuo.

Kasnije tokom igranja, Travis putuje u igru čiji razvoj Dr. Juvenile nikada nije priveo kraju a pod nazivom Serious Moonlight. Ubrzo, tokom razvoja, ova igra se pretvorila u igru pod nazivom Damned, nastavak naslova Grasshopper Manufacture iz 2010. Shadows of the Damned, začinjena pojavljivanjem protagonista Garcia Hotspur i Johnson. Čitav ovaj nivo se može posmatrati kao alegorija za razvoj originalnih Shadows of the Damned, jer je Suda izrazio svoje frustracije razvojem projekta poslednjih godina. On tvrdi da je EA izdavač primorao studio da razvije igru na način koji nije bio veran originalnoj viziji tvorca. Zbog ove zanimljive pozadine, kao i postavke za sledeću igru, Travis Strikes Again je obavezna igra za ljubitelje serije koja ulazi u No More Heroes 3.

 

Igrica No more heroes 3  se od 27.08. 2021 prodaje u svim GameS radnjama u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu po ceni od 7,599 dinara.

U slučaju da želite da unapred poručite neke igre, ili proverite šta se sve novo očekuje, pogledajte naš Preorder deo. Za sve preorder kupovine imate promo popust.

Games for all - imamo sve u svojoj ponudi. Na vama je da odaberete!

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Pomozi Sredi, Pagsliju, Gomezu i Mortiši da spasu vilu porodice Adams u ovoj urnebe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Travis Touchdown vraća se u Santa Destroy nakon deset godina odsustva. Tamo pronalazi ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Ušteda 29%
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499,00 RSD
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO805
Singleplayer pucačina iz trećeg lica zasnovana na Guardians of The Galaxy stripu i fi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD

Slični članci

11.
Apr.
2022.
Ova mama je gejmer
Ovih dana mnogi krive gejming zbog loših ocena svoje dece. Da li je stvarno gejming pravi ili dežurni krivac za sve?
17.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Amplitude Studios se deceniju pripremao da stigne Civilizaciju i čini se da je bilo vredno i truda i čekanja!
21.
Jan.
2021.
PC
Play!Zine je odradio odličnu recenziju najnovijeg Trust miša koji izgleda totalno drugačije od ostalih na tržištu. Prenosimo vam recenziju u po...