Ova mama je gejmer
08.02.2022.
Autor: Danica Manojlović

TRUST GXT 712 RESTO PRO: Stolica koju bi svako poželeo

I za gejming i za rad

O gejming stolicama sam već dosta pisala. 

Na Games blogu možete pročitati tekstove o DX Racer stolicama, o Trust stolicama koje dobijaju nagrade, ali i o RGB stolicama. U jednom od tih tekstova su najavili da Trust sprema novi model stolice i da nakon fenomenalnog RGB modela dobijamo totalnu suprotnost – savršenstvo jednostavnog dizajna i udobnosti GXT 712 Resto Pro!

Trust u svojoj ponudi ima više modela stolica, od onih za decu, preko osnovinih modela, pa do onih sa raznim dodatcima za kičmu i dugo sedenje. Iako je do nedavno RGB Rizza bila neverovatno dobro ocenjena i prodavana, nema novina ili influensera u Evropi koji nije najnoviji model GXT 721 Pro proglasio najboljom gejmerskom stolicom koju su probali kada su u pitanju cena i kvalitet, value for money!

 

 

Najbolja stolica za vas i za vaša leđa zasnivaće se na nekoliko bitnih faktora. Što se tiče dizajna stolica, lumbalna podrška je od vitalnog značaja. Prva stvar koju biste trebali da stavite pod obavezno  je da li ima ugrađenu potporu koja pomaže vašem telu da održi idealno držanje tela. Neke stolice čak dolaze sa lumbalnim potpornim jastucima koji su odlični. 

Takođe su važni višestruko podesivi nasloni za ruke, presvlake i opšti stil; imajte na umu da ove funkcije nisu jeftine.  Različiti modeli takođe imaju različite visine i težine, pa proverite da li odgovaraju vašim potrebama. Pogledajte i širinu i dubinu sedišta. Neki proizvođači tvrde da treba sedeti prekrštenih nogu, ali to zavisi od vaše veličine i dužine nogu. Iskreno, nisam sigurna koliko je to zdravo, a kada su u pitanju žene i koliko je loše zbog cirkulacije i stvaranja celulita.

GXT 712 Resto Pro je stolica za igranje visokog kalibra dizajnirana od poliuretanske kože, tako da ne samo da ima visok kvalitet, već nijedna životinja nije povređena u procesu proizvodnje jer je u pitanju potpuno vegansko vlakno. Sve ovo začinjeno je i zlatnim koncem koji joj daje izgled stolice sa antilop delom, što joj dodatno daje sveden i elegantan izgled. Gejmerske stolice jesu specifične, i ne defniše se se svaka vrhunska gejmerska stolica samo svojom estetikom već je izbor ove vrste materijala štiti od mogućih oštećenja pri padovima ili prosipanju tečnosti.

Udobnost je najvažnija na stolici ovog tipa i zato je Trust dodao dva jastuka, jedan za lumbalni i jedan za cervikalni deo tela. Činjenice da oslonac može biti potpuno nagnut do 180º, pokazuje da je stolica dizajnirana za udobnost sedenja i korišćenja korisnika. Podržava do 150 kg težine kao i veći broj gejming stolica ali sa većim otporom zahvaljujući svojoj potpuno metalnoj bazi, što će Trust GXT 712 Resto Pro učiniti stolicom za igranje koja će vas služiti mnogo godina korišćenja.

Ali ove karakteristike imaju svoju cenu i to zato je najskuplja od Trust GXT gejmerskih stolica, ali ukoliko je uporedite sa ostalim stolicama ovog cenovnog ranga, uverićete se da dobijate najbolji odnos cene i kvaliteta.

Još jednom napominjem da je pre kupovine gejmerske stolice jako bitno da proverite ponudu na tržištu, komentare kupaca i najosnovnije, odredite svoje potrebe i iznos koji želite da potrošite. Nemojte dozvoliti da vam osnovni razlog bude cena jer iz iskustva znam da su se mnogi zbog toga pokajali kada su stolice počele da škripe, da im pucaju točkići, da se cepaju šavovi ili ukrasni štepovi, a najgore od svega je kada vam se upali zadnjica ili loša eko koža krene da se osipa po vašoj odeći.

Moja definitivna preporuka je trenutno ovaj model stolice!

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Razer Iskur je izuzetno kvalitetna i potpuno prilagodljiva gejmerska stolica. Tapaciran...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
64.999,00 RSD
Vrsta
Nova
64.999 ,00 RSD

Slični članci

27.
Dec.
2021.
PC
DXRacer nisu samo stolice namenjene udobnom sedenju. DXRacer je moćno sedište puno snage, pravo umetničko delo čija se vrednost ogleda u svakom &...
20.
Dec.
2020.
PC
Gejmerske stolice nisu rezervisane samo za gejmere! U poslednje vreme je povećana prodaja ovih stolica kupcima koji nisu zaljubljenici u gejming već jednosta...
01.
Dec.
2020.
PC
Miševi, tastature, zvučnici, podloge i stolice. Sve je lepše kada svetli.