Ova mama je gejmer
25.05.2022.

TIM ROT I ŠARLOT GEJNZBURG

Zvezde festivala MOJOFF

U programu MojOFF festivala naći će se 25 filmova iz više od deset zemalja, a festival će otvoriti film Zlato, najnovije ostvarenje reditelja i glumca Entonija Hejsa, sa Zakom Efronom u glavnoj ulozi, 28. maja od 20h. Prve večeri festivala publici će od 21h biti dostupan i film Božiji čovek rediteljke Yelene Popović koji je tokom prikazivanja u bioskopima u Srbiji privukao više od 50.000 gledalaca.

 

 

Jedna od zvezdi ovogodišnjeg festivala je Tim Rot koji tumači glavne uloge u dva filma koji će se naći na programu - Bergmanovo ostrvo Mie Hansen-Love i Zalazak sunca kontroverznog meksičkog reditelja Mišela Franka. Film Bergmanovo ostrvo premijeru je imao u takmičarskoj selekciji prošlogodišnjeg izdanja Kanskog festivala, a Timu Rotu se u glavnim ulogama pridružuju i luksemburška zvezda Viki Krips, norveški glumac Anders Danielsen Li koji je ostvario zapaženu ulogu u filmu Najgora osoba na svetu, i Mia Vasikovska. Tim Rot i Viki Krips tumače uloge para koji u potrazi za nadahnućem za svoje scenarije odlaze na ostrvo Faro koje je bilo inspiracija čuvenom Ingmaru Bergmanu, a tokom njihovog boravka na ostrvu, granice između fikcije i realnosti se zamagljuju.

U Zalasku sunca uvek iznenađujućeg Mišela Franka pratimo bogatu porodicu čiji odmor u Meksiku biva prekinut iznenadnom hitnom situacijom. Jedan od članova porodice uzburkaće strasti i mnoge napetosti i razmirice konačno će isplivati na površinu. 

 

 

 

Partnerka Tima Rota u Frankovom filmu je Šarlot Gejnzburg, takođe rediteljka emotivnog dokumentarca Šarlota o Džejn. U ovom ostvarenju ona na potpuno nov način prilazi odnosu sa svojom majkom, Džejn Birkin, prevazilazeći dotadašnju rezervisanost. Ispred kamere, njih dve se potpuno otvaraju jedna pred drugom, produbljujući odnos između majke i ćerke.

Kao i uvek, na MojOFF festivalu naći će se i veliki izbor francuskih filmova među kojima su Ljudska komedija Gzavijea Đanolija - adaptacija istoimenog dela Onorea de Balzaka, Događaj - film baziran na istoimenom romanu Ani Erno koji se bavi njenim iskustvom sa abortusom u Francuskoj 60ih godina, dva filma koja se bave pitanjem ljubavnih i porodičnih odnosa - Prevara Arnoa Deplešena i Mreža gospođe Kolins sa Viržini Efirom (Benedeta) u glavnoj ulozi, kao i Drugi svet Stefana Brizea, njegova najnovija angažovana drama sa Vensanom Lendonom u glavnoj ulozi.

Kasniji večernji termini rezervisani su za izuzetno neobične i hrabre filmove, kao i dva horora iz ovogodišnje selekcije - filmove Vampir Branka Tomovića i najnovije ostvarenje italijanskog majstora horora Darija Arđenta, Iza tamnih naočara

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=U okviru ove selekcije biće prikazan i prošlogodišnji kanski pobednik, Titan Žulije Dukurno, kao i film koji je otvorio festival, Anet Leosa Karaksa, a posebno zanimljivom estetikom ističu se ostvarenja Grad prokletih austrijskog reditelja Štefana Ruzovickog, kao i Latinska Amerika braće D'Inoćenco. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41301
U sumrak poslednjeg dana letnjeg kampa, devet tinejdžerskih vaspitača je gurnuto u nepr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Monster Hunter Rise je smešten u živopisnoj zemlji sela Kamura, inspirisa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
U sumrak poslednjeg dana letnjeg kampa, devet tinejdžerskih vaspitača je gurnuto u nepr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Ušteda 50%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
1.999 ,00 RSD

Slični članci

11.
Sep.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igrice sa temom košarke su popularne već dugo. Od realističnih simulacija do zabavnih igara u arkadnom stilu, a ovo su možda najbolje od njih..
12.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Pohlepa je postala jedan od osnovnih motiva za promene oko nas i nečudi kada se ta tema provlači kroz neke hit igre. Ali, koje su to najbolje igre sa ovom te...
11.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Na Dan podmornica, mi ćemo se naravno baviti najboljim igrama sa podmornicama.