Ova mama je gejmer
13.06.2022.

BUZZ Lightyear

Umetnost, film i igre

Neki heroji opstaju generacijama, neki heroji obeleže jednu generaciju a nekima je sudbina takva da se pojave u momentu kada imamo više hit heroja i ostanu nekako nezapaženi. Buzz će kako se čini, obeležiti ovo leto.

Ali kakve veze imaju BUZZ, umetnost i gejming?

Veza im je umetnik po imenu Stevan Aleksić. Čovek sa kojim sam imala tu čast da sarađujem tokom rada za IGN Adria.

Postoje ljudi o kojima znamo mnogo iako to možda nisu zaslužili. Postoje i oni o kojima znamo nešto igrom slučaja a zaslužuju da se o njima priča i piše. Stevana Aleksića sam igrom slučaja upoznala pre par godina i nakon par minuta razgovora, nije mi bilo jasno zašto se o njemu ne piše više, i zbog čega i njegovim radovima znamo tako malo. I nadala sam se da će se to promeniti. Jednostavno, postoje oni koji veruju u to što rade i ta upotnost i ljubav uvek nađu put to momenta kada će se sav naporan rad i trud prepoznati. I nagraditi! Stevan je svakako to pokazao.

Od 16. juna u bioskopima kreće dugoočekivana sinhornizovana Dizni i Piksar animacija „Baz Svetlosni“ (Lightyear), za koju je vizuelni umetnik, ilustrator, scenograf i profesor na Fakultetu savremenih umetnostu i Beogradu – Stevan Aleksić, dizajnirao poster inspirisan crtaćem sa brojem devet, kako bi započeo odbrojavanje do početka bioskopskog prikazivanja.

 

Ispred Srbije je za Dizni studio multitalentovani Stevan Aleksić koji ima bogato iskustvo u ilustrovanju filmskih postera izmaštao, osmislio i pretočio u delo svoju ljubav prema filmovima:

„Kada ilustrujem filmski plakat, neophodno je da pogledam dati film ili trejler. Važno je napraviti dobru kompoziciju, skicirati likove u karakterističnim pozama, izrazima, a zatim otpočeti proces crtanja i kolorisanja koji može trajati od 7 do 10 dana, ponekad i mnogo duže“, ističe Aleksić i dodaje da je potrebno beskrajno ljubavi za rad na ilustracijama: „Obično kažem da živim film. Odavno sam se opredelio za kinematografiju kao poziv, a zaljubio se od najranijeg detinjstva, provodeći vreme u lokalnom video klubu“.

Crtani „Baz Svetlosni“ u bioskopima startuje sledeće nedelje i sasvim je izvesno da će lik Baza ući u legendu i da će ga pamtiti mnoge generacije, kao što i Stevan Aleksić pamti svog omiljenog junaka: „Crtani junak koj je obeležio  moje pa i detinjstvo čitave generacije, jeste plavokosi ratnik sa Eternije po imenu Hi-Men, sve zajedno sa svitom Gospodara svemira“.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Kišobrani MK116
Kišobran koji menja boju The Mandalorian - The Child Idealan za sve fanove seri...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Privezak Disney - Toy Story - Woody Za sve ljubitelje Toy Story filmova Zvanično lice...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
499,00 RSD
Vrsta
Nova
499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Privezak Disney - Toy Story - Buzz Lightyear Za sve ljubitelje Toy Story filmova Zvan...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
499,00 RSD
Vrsta
Nova
499 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci