Ova mama je gejmer
13.06.2022.

BUZZ Lightyear

Umetnost, film i igre

Neki heroji opstaju generacijama, neki heroji obeleže jednu generaciju a nekima je sudbina takva da se pojave u momentu kada imamo više hit heroja i ostanu nekako nezapaženi. Buzz će kako se čini, obeležiti ovo leto.

Ali kakve veze imaju BUZZ, umetnost i gejming?

Veza im je umetnik po imenu Stevan Aleksić. Čovek sa kojim sam imala tu čast da sarađujem tokom rada za IGN Adria.

Postoje ljudi o kojima znamo mnogo iako to možda nisu zaslužili. Postoje i oni o kojima znamo nešto igrom slučaja a zaslužuju da se o njima priča i piše. Stevana Aleksića sam igrom slučaja upoznala pre par godina i nakon par minuta razgovora, nije mi bilo jasno zašto se o njemu ne piše više, i zbog čega i njegovim radovima znamo tako malo. I nadala sam se da će se to promeniti. Jednostavno, postoje oni koji veruju u to što rade i ta upotnost i ljubav uvek nađu put to momenta kada će se sav naporan rad i trud prepoznati. I nagraditi! Stevan je svakako to pokazao.

Od 16. juna u bioskopima kreće dugoočekivana sinhornizovana Dizni i Piksar animacija „Baz Svetlosni“ (Lightyear), za koju je vizuelni umetnik, ilustrator, scenograf i profesor na Fakultetu savremenih umetnostu i Beogradu – Stevan Aleksić, dizajnirao poster inspirisan crtaćem sa brojem devet, kako bi započeo odbrojavanje do početka bioskopskog prikazivanja.

 

Ispred Srbije je za Dizni studio multitalentovani Stevan Aleksić koji ima bogato iskustvo u ilustrovanju filmskih postera izmaštao, osmislio i pretočio u delo svoju ljubav prema filmovima:

„Kada ilustrujem filmski plakat, neophodno je da pogledam dati film ili trejler. Važno je napraviti dobru kompoziciju, skicirati likove u karakterističnim pozama, izrazima, a zatim otpočeti proces crtanja i kolorisanja koji može trajati od 7 do 10 dana, ponekad i mnogo duže“, ističe Aleksić i dodaje da je potrebno beskrajno ljubavi za rad na ilustracijama: „Obično kažem da živim film. Odavno sam se opredelio za kinematografiju kao poziv, a zaljubio se od najranijeg detinjstva, provodeći vreme u lokalnom video klubu“.

Crtani „Baz Svetlosni“ u bioskopima startuje sledeće nedelje i sasvim je izvesno da će lik Baza ući u legendu i da će ga pamtiti mnoge generacije, kao što i Stevan Aleksić pamti svog omiljenog junaka: „Crtani junak koj je obeležio  moje pa i detinjstvo čitave generacije, jeste plavokosi ratnik sa Eternije po imenu Hi-Men, sve zajedno sa svitom Gospodara svemira“.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Privezak Disney - Toy Story - Woody Za sve ljubitelje Toy Story filmova Zvanično lice...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
299,00 RSD
Vrsta
Nova
299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Privezak Disney - Toy Story - Buzz Lightyear Za sve ljubitelje Toy Story filmova Zvan...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
299,00 RSD
Vrsta
Nova
299 ,00 RSD

Slični članci

23.
May.
2024.
Ova mama je gejmer
Svetski dan kornjača se od 2000. godine obeležava svakog 23. maja.
22.
May.
2024.
Ova mama je gejmer
Svetski dan Gotike se obeležava 22. maja svake godine.
21.
May.
2024.
Ova mama je gejmer
Toliko puta smo čitali o današnjem modernom svetu koji se pod uticajem tehnologije konstantno razvija. U tom modernom svetu su se video igre pokazale ...