Ova mama je gejmer
01.02.2023.
Autor: Danica Manojlović

Najbitnije vesti iz sveta gejminga: 31. januar 2023

Dan pun akcije!

Kažu da gejming industrija nikada ne spava, ali je danas čini se bio lud dan. Mnoštvo najava, odlaganje Star Wars Jedi: Survivor, James Gunn i Peter Sanfran su zvanično predstavili svoje planove za prvu fazu novog DCU-a, dok je Halo Infinite programer 343 Industries navodno odbcio Slipspace motor u korist Unreal Engine. I to nije sve!

 

Star Wars Jedi: Survivor odložen do 28. aprila

Godina je tek počela a odlaganja je dosta. Ipak, ovo je sada postalo verovatno najveće kašnjenje video igre u ovoj godini. U pitanju je najava Respawn Entertainment da će odložiti Star Wars Jedi: Survivor za šest nedelja, i to do 28. aprila radi dodatnog dotericanja. U izjavi objavljenoj na svom zvaničnom Twitter nalogu, Respawn je objasnio da je razvoj sada u završnoj fazi, ali timu je potrebno više vremena za ispravke grešaka, poboljšanja stabilnosti i opšte poliranje.

The Last Of treća epizoda ima Director’s Cut koji traje dva sata

Priča se da u Americi nije bilo onih koji su ostali ravnodušni na treću epizodu ove nove serije. Treća epizoda The Last of Us je dala potpuno novi, dubljipogled na odnos između Bill-a i Frank-a. Pokazalo se da je to malo previše za neke ljude, ali barem nisu bili emocionalno izmučeni sa Director’s Cut. Showrunner Craig Mazin otkrio je u intervjuu da je prvi rez u epizodi u početku bio više od dva sata dug pre nego što su neke scene uklonjene. Odgledali treću epizodu?

Halo prelazi na Unreal Engine sa Project Tatanka

Prema novom izveštaju, 343 Industries planira da napusti Slipspace motor, koji je programer koristio u poslednje dve decenije, u korist Epic-ovog Unreal Engine. Takođe se tvrdi da se Unreal Engine koristi za Project Tatanka, novu igru iz 343 za koju se priča da je neka vrsta battle royale. Ništa od ovoga 343 još nije potvrdio, iako treba napomenuti da je Tatanka takođe ime profesionalnog rvača koji je nekada slavno pobedio u borbi od 40 ljudi.

Prva faza novog DC Universe uključuje Superman i Supergirl filmove i novu TV seriju

James Gunn i Peter Safran planiraju da uzdrmaju DC na prilično značajan način, i to svi znamo. Ali, veličina promene je nešto što ni najuzbudljiviji fanovi DC-ja verovatno nisu očekivali. Najavljujući planove za prvu fazu novog DCU, Gunn je otkrio nekoliko novih filmova i TV emisija u pripremi, uključujući sve od Green Lantern do Swamp Thing. Dobili smo i zvanično otkriće Betmena 2, a očekuje se da će i on i nastavak Džokera stići u nekom trenutku 2025.

Pobednicima Final Fantasy 14 Omega protokola oduzete su nagrade

Lud period od 24 sata za fanove Final Fantasy 14, pošto se i sam Square Enix umešao da se nosi sa kontroverzom dodatka Omega Protocola. Ranije danas, otkriveno je da je prvi napad na Omega u svetu povučen od strane tima u kome je nekoliko ljudi koristilo dodatke, što zajednica smatra varanjem. Odlučujući za buduće napade, Square Enix je sada oduzeo pobednicima njihove nagrade i titule, verovatno kao način da zaustavi i zaplaši one koji su direktno varali, ili planirali da to rade.

Mouz je postao prvi pobednik Street Fighter™ League Pro-Europe 2022

Nakon uspeha američke i japanske lige, koje se održavaju od 2018. odnosno 2020. godine, izdavač Capcom je lansirao svoju Street Fighter League Pro u Evropi u oktobru 2022. Prvenstvo, u kojem su se borila 24 najbolja igrača iz regiona jedan protiv drugog na timskom turniru od četiri osobe, završio se tako što je Mouz odneo pobedu i postao prvi šampion Evrope ikada.

Mouz je sada zaradio mesto u takmičenju protiv najboljih timova SFL SAD i SFL Japana na Svetskom prvenstvu Street Fighter lige 2022, koje se održava od 17. do 18. februara na devetom godišnjem Capcom kupu u Los Anđelesu. Ukupna novčana nagrada od 150.000 dolara biće podeljena između pobednika i finalista takmičenja. „Nivo takmičenja u SFL-u je bio izuzetno visok“, rekao je Mouz Kapiten Problem X. „Ne mogu biti zadovoljniji učinkom svog tima. Veoma sam zadovoljan što sam osvojio prvi SFL u Evropi dok sam predstavljao Mousesports!

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50308
Priča o Kalu Kestisu se nastavlja u Star Wars Jedi: Survivor, akciono-avanturističkoj i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD
Korišćena
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Priča o Kalu Kestisu se nastavlja u Star Wars Jedi: Survivor, akciono-avanturističkoj ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Priča o Kalu Kestisu se nastavlja u Star Wars Jedi: Survivor, akciono-avanturističkoj i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
9.999,00 RSD
Vrsta
Nova
9.999 ,00 RSD

Slični članci

11.
Sep.
2023.
Ova mama je gejmer
Video igrice sa temom košarke su popularne već dugo. Od realističnih simulacija do zabavnih igara u arkadnom stilu, a ovo su možda najbolje od njih..
24.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Video igre su uvek oslikavale trendove a najnoviji su - igrači žele moderne krpice na glavnim likovima. Kako je danas Dan džinsa, hajde da se malo viš...
18.
Apr.
2024.
Ova mama je gejmer
Pandemija je pokazala da ne moramo da izlazimo iz stana da bismo ostali u formi. Sa druge strane, naterala nas je da shvatimo koliko je vežbanje bitno.