Ova mama je gejmer
23.02.2023.

Najbitnije vesti iz sveta gejminga: 22. februar 2023.

Bojkot, patch, odlasci i najave

Čini mi se da nema dosadnog dana u gejming industriji ovog meseca. Ukrajina zabranjuje fizičku i digitalnu prodaju igre Atomic Heart i traži od drugih zemalja da je takođe bojkotuju. Overwatch 2 je najavio da će sledeći heroji koji će biti prerađeni biti Junkrat i Cassidy, dok je Capcom najavio da će Resident Evil 4 Remake dobiti besplatnu podršku za PS VR2 i razvoj je upravo počeo. I to nije sve!

 

Ukrajina želi da Sony, Microsoft i Valve zabrane prodaju Atomic Heart

Atomic Heart je izašao i nalazi se na policama prodavnica, ali programer Mundfish još uvek ne može da se odbrani od glasina o potencijalnim vezama sa sankcionisanim ruskim bankama i preduzećima kao što je Gazprom, uprkos nedostatku bilo kakvog pravog dokaza. To, međutim, nije važno za Ukrajinu, koja je zabranila svu fizičku prodaju igre Atomic Heart a dodatno traži od kompanija Sony, Valve i Microsoft da zabrane digitalno pokretanje igre. Povrh toga, zemlja je takođe pozvala svoje saveznike da bojkotuju igru, tvrdeći da bi novac potencijalno mogao da se koristi za finansiranje napora ruske invazije. Meni je više muka od povezivanja politike sa igrama.

Overwatch 2 prerađuje Junkrat-a i Cassidy za sezonu 3

Na veliko oduševljenje fanova Overwatch 2 širom sveta, Roadhog je dobio dugo očekivanu preradu kako bi pomogao da se likovi uklope u novi 5v5 format. On nije bio jedini lik kome je potrebna prerada, pošto je Blizzard najavio da će i Cassidy i Junkrat biti prerađeni tokom 3. sezone kako bi pomogli prvom da „vrati više sinergije“; i spreči potonje da spamuju granate.

Wild Hearts izdaje zakrpu za performanse koja ne popravlja mnogo

Wild Hearts je za mnoge bilo prijatno iskustvo, ali korisnici računara imaju još nekoliko problema. Usko grlo CPU-a je navodno uzrokovalo ozbiljne probleme sa performansama od objavljivanja, nešto što su programeri obećali da će biti ispravljeno u predstojećoj zakrpi. Pa, ta zakrpa je stigla, a korisnici i dalje prijavljuju probleme sa brzinom kadrova, a neki čak sugerišu da igra radi lošije nego ranije.

Resident Evil 4 Remake VR će biti besplatan DLC na PlayStation 5

PS VR2 je u rukama uzbuđenih fanova svuda, kao i VR režim za Resident Evil Village. Međutim, Capcom je najavio da to nije jedina igra Resident Evil koja dolazi na PS VR2, jer će Resident Evil 4 Remake dobiti PS VR2 režim i biće besplatna nadogradnja za pokretanje. Nažalost, režim neće biti pokrenut sa igrom sledećeg meseca, jer je razvoj tek počeo.

Preminuo kreator zvuka PlayStation logotipa Tohru Okada

Muzičar koji stoji iza zvuka PlayStation logotipa, Tohru Okada, nažalost je preminuo zbog srca u 73. godini. Ping koji je Okada smislio pratio je verovatno hiljade PlayStation reklama u poslednje dve decenije i postao je sinonim za PlayStation brend.

Resident Evil kreator Shinji Mikami napušta Xbox Game Studios

Čuveni kreator serije Resident Evil i šef studija koji je napravio neke veoma poznate i cenjene igre napušta kompaniju koju je osnovao. Shinji Mikami je ime poznato ne samo zaljubljenicima u gejming, a zna se da je ovaj japanski programer vodio Tango Gameworks poslednjih 12 godina. Ali danas je stariji potpredsednik Bethesda Softworks Todd Vaughn najavio da će napustiti studio u “narednim mesecima”. Još uvek je nejasno koji će biti Mikamijev sledeći poduhvat.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41426
U ludom i uzvišenom utopijskom svetu, učestvuj u eksplozivnim susretima. Prilago...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 33%
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41390
Doživi noćnu moru koja je promenila survival horor žanr. Resident Evil je remake origi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50321
U ludom i uzvišenom utopijskom svetu, učestvuj u eksplozivnim susretima. Prilago...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO367
XBOX ONE Overwatch Legendary
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499 ,00 RSD

Slični članci

21.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Sve popularnija tema o igrama i serijama - Šta je isto a šta je promenjeno? ovoga puta proveravamo seriju i igru Fallout!
20.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Svet video igara, konkretno modernih video igara, počeo je da se razvija kasnih osamdesetih. Ali, mnogo pre toga, bilo je nekoliko komercijalnih otkrića...
19.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Pisali smo o sve većem broju filmova i serija koji inspiraciju nalaze u igrama. Većina se bazirana poznatim igrama i nosi isti naziv, dok neki filmovi traže ...