Ova mama je gejmer
15.12.2023.

Najbolje igre sa kartama

Pripremite se za praznike!

Karte su uvek jednostavna, laka, jeftina i dobra zabava za druženje sa prijateljima.

U pogledu svestranosti i vrednosti za uloženi novac, nema mnogo boljih ponuda od tradicionalnog špila od 52 karte! Za mali iznos dobijate pristup velikom broju igara, od kojih svaka ima dubinu i složenost koja ih je učinila osnovnim elementima salona i kuhinjskih stolova za generacije i genetracije igrača.  

Ali... sada je sve unapređeno. Moderno dizajnerske igre sa kartama su unele još više zabave i razbijaju poznate forme omogućavajući igračima da izađu iz starih okvira i unesu novu mehaniku igre, izbore i stilove igre na sto za igranje.  Ukoliko se pitate koje bi bilo najbolje igrati, evo par predloga.

 

Društvena igra Jaipur

Za ovu igru kažu da je laka za razumevanje, teška za savladavanje i nudi mnogo više od mnogih igara, a to je ono što jaipur čini tako bitnim delom svake kolekcije. Ovo je naša topla preporuka!

Jaipur je jedna od najboljih kartaških igara ikada napravljenih. Pristupačan, živahan i čudesno elegantniji, trebalo bi da bude u svačijoj kolekciji.  Igrači preuzimaju ulogu trgovaca u indijskom gradu Džajpuru, a njihov izazov je da sebi zasluže poziv na maharadžin dvor. Jedini način da to uradite je da postanete najbolji poslovni čovek, biznismen u celoj zemlji, tako da ostavite svoje saosećanje kod kuće. Ne postoji utvrđen način da se dođe do pobede. Želite da brzo kupujete i trgujete jeftine artikle?  Da li biste radije sakupili robu sa visokim cenama za veću zaradu na kraju? Sve je to ok jer imate prostora za eksperimentisanje, a postoji mnogo strategija koje možete isprobati. Samo pazite na protivnika.

Trgovanjem dobijate žetone sa ograničenog šteka, a oni vrede bodove. Nažalost, ti poeni se smanjuju kako idete dalje. To znači da vaši napori mogu biti uzaludni ako vas rival pobedi. Rezultat je zadivljujuće balansiranje, tako da će vas Jaipur uhvatiti, oduševiti i nećete ga pustiti.

Broj igrača: dva

Društvena igra Skull

Ova igra pruža sve prednosti blefiranja u  pokeru, ali sa mnogo jednostavnijim pravilima. Brzo i lako se uči, i to je igra koju ćete želeti da igrate ponovo.

Igrati SKULL L je neverovatno jednostavno. Svaki igrač ima samo četiri karte: tri ruže i jednu lobanju.  Na početku svake runde birate jednu kartu koju ćete staviti licem nadole. U narednim rundama, možete da birate između stavljanja druge karte na svoju poslednju kako biste  formirali gomilu ili licitiranja koliko odigranih karata možete preokrenuti pre nego što pronađete lobanju (počevši od vašeg sopstvenog špila, ali iz gomile bilo kog drugog igrača nakon toga).  

Ako dobijete ponudu, a zatim uspete bez pronalaženja lobanje, dobijate poen i na pola ste puta do pobede. Ako ne uspete i prevrnete lobanju, gubite jednu od svoje četiri karte (bilo odabranu nasumično od strane protivnika ili onu koju sami izaberete, u zavisnosti od toga gde ste pronašli lobanju). Ako igrač uspe dva puta, ili ako samo jedan igrač ostane sa kartom, igra je gotova i taj igrač pobeđuje.

Poker nije svakome uživanje, ali Skull zaista pruža uživanje u igranju. Kada prvi put igrate, pokušavate da dobijete ponude kako biste mogli da zaradite jedan od dva boda potrebna za pobedu. Ali uskoro ćete otkriti koliko je zabavno postavljati zamke za svoje prijatelje, licitirati rano da ih ubedite da niste postavili lobanju na vrh svoje gomile, a zatim sedite i čekate da je preokrenu.

Vi možete da igrate ovu igru bez blefiranja, ali to nije zabavno. Ako vaša grupa prijatelja u igricama ne voli prevaru kao mehaniku, ovo verovatno nije igra za vas.  

Broj igrača: tri do šest

 

 

Društvena igra Arkham Horror - The Card Game

Verovatno najbolja opcija za one koji vole horor igre.

Kosmički teror koji prkosi svakoj logici pokušava da prodre u naš svet, a samo njegovo prisustvo preti ludilom. Što je još važnije, vi ste jedina stvar koja stoji između njih i čovečanstva. Ukorenjena u HP Lovecraft-ovim Cthulhu Mythos, ovo je pojednostavljena adaptacija klasične Arkham Horror društvene igre koja menja igranje za brže, a ipak zadivljujuće iskustvo. Izaziva igrače da istraže i reše čudne misterije u zabačenom američkom gradu, a oni nisu naoružani osim kartama koje predstavljaju talente, alate i mane njihovih likova koje treba da se prevaziđu tokom kampanje.  To je zato što će se posledice vaših postupaka prenositi iz jedne igre u drugu, ovo je iskustvo preživljavanja koje se vremenom gradi. Rezultat je lagano iskustvo igranja uloga i zaista možete da se uronite u Arkhamovo okruženje zahvaljujući toj dubini.

Broj igrača: jedan do četiri

 

Društvena igra Sushi Go!

Sushi Go je igra koja je pogodna za sve, a posebno za decu. Lako je razumeti i neverovatno brzo igrati. Vraćaćete joj se iznova i iznova jer svaki meč može da se završi za manje od 15 minuta. To joj daje priliku da bude jedna od najboljih kartaških igara za decu ili odrasle koji ne žele da sede duže vreme.  

Vaš cilj?

Da napravite najukusniji 'obrok' iz špila koji se prenosi između igrača.

To radite tako što sakupljate kartice sa hranom na kojima se nalaze knedle iz crtanih filmova, a svaka stavka ima različitu vrednost poena. Neke vrede više od drugih, dok se određene kartice isplaćuju samo ako ste sakupili najviše njih.  Kao dodatni ključ u radu, ne možete da vidite koje kartice su ostale u opticaju dok ne dođete na red – nikada zapravo ne znate koja jela ćete moći da birate. Iako bi to moglo zvučati kao da bi moglo da postane zbunjujuće, brzo se naviknete na to i uskoro ćete krasti karte koje su vašim protivnicima potrebne da završe svoj set. Jer šta ima bolji ukus od dobijanja prednosti?

Broj igrača: dva do pet

 

Društvena igra Posada (The Crew) - Potraga za devetom planetom

The Crew ili Posada je kooperativna igra trikova za dva do pet igrača i jedna od najpopularnijih kartaških igara poslednjih godina. Igra ima jedinstven pogled na dobro korišćen žanr kartaških igara i istražuje ga tokom preko pedeset misija.  Igrači se naizmenično igraju kartama i pokušavaju da pobede određene trikove, od kojih svaki zahteva određene karte.

Pošto je igra kooperativna, a igračima je zabranjeno da komuniciraju o kartama u svojim rukama, igrači moraju da koriste socijalnu dedukciju da bi shvatili koje trikove treba da preduzmu, a koje da ostave drugim igračima za stolom. The Crew nudi retko iskustvo uzimanja trikova koje je sveže i jedinstveno, i nudi mnogo vremena za igranje

Broj igrača: dva do pet

 

 

Društvena igra Love Letter

U maloj somotskojoj torbi je spakovano strateško iskustvo u samo šesnaest karata. Love Letter je izuzetno pristupačna i interesantna igra za dva do četiri igrača. Na početku runde Ljubavnog pisma igračima se deli jedna karta, a zatim, po svom redu, igrači izvlače drugu kartu i biraju jednu od svoje dve karte za igru. Igra se nastavlja ovako sve dok u špilu ne ostane nijedna karta (s tim što se jedna karta nasumično uklanja na početku).  

Ono što Love Letter čini strateškim uprkos njegovoj jednostavnosti je koliko je svaka od njegovih karata jedinstvena, kao i da postoje dva načina da se dobije runda. Prvo, igrači mogu imati kartu najveće vrednosti kada špil ponestane, a drugo, igrači mogu biti poslednji koji ostanu. Ovo se radi igranjem određenih karata da bi se pobedili drugi igrači, ili jednostavno blefiranjem dovoljno dobro da spreči da bude nokautiran najčešćom karticom u igri: Guard, koji omogućava igračima da pogode kartu koju drugi igrač drži, i izbaci ih ako pogode.

Sve u svemu, Love Letter je igra koja se može igrati nekoliko puta bezstraha da postane dosadna, iako se najbolje igra pri većem broju igrača.

Broj igrača: dva do četiri

 

Društvena igra Exploding Kittens - Party Pack Edition

Brza i neobična igra u kojoj ćete uživati sa prijateljima, Exploding Kittens morate odigrati.

Premisa je jednostavna: svaki igrač treba da izvuče jednu kartu iz špila i nada se da neće dobiti mače koje eksplodira. Ako se to desi, ispadate iz igre. Tačnije, eksplodirali ste! Kao što je i o;ekivano, pobednik je osoba koja na kraju ne bude raznesena u paramparčad. Kako izbeći eksplozivan kraj?

Ne brinite, ima karata koje će vam pomoći da preokrenete situaciju. Neke sadrže načine da preskočite svoj red ili 'deaktivirate' mačiće. Druge vas obaveštavaju koja će karta biti sledeća. Naučiti kako da koristite ove posebne sposobnosti i da budete hrabri sa njima u svakoj prilici jer je to ključno za vaš opstanak. Na primer, možete videti da je mače koje eksplodira na putu. Zatim ćete preurediti špil da biste bili sigurni da će ga protivnik izvući, odnevši ga u kraljevstvo dok vi odjašete u poslovični zalazak sunca. Divno je prevrtljiva. Pošto možete da prođete kroz igru za oko 10-15 minuta, Exploding Kittens je praktično napravljen za zabave, posebno zbog činjenice da je njegov smisao za humor potpuno lud.

 

Broj igrača: dva do deset

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Skull je izazovna igra koja podstiče socijalnu interakciju i razvoj lukavosti, pružajuć...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Ušteda 23%
2.599,00 RSD
Vrsta
Nova
2.599,00 RSD
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ovo je igra koja pruža nezaboravne trenutke, smeh i izazov svakom igraču koji se upusti...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.899,00 RSD
Ušteda 10%
2.099,00 RSD
Vrsta
Nova
2.099,00 RSD
1.899 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Posada - Potraga za devetom planetom je zanimljiva kartaška igra Broj igrača:...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Exploding Kittens - Original Edition je zabavna, party društvena igra za 2 do 5 ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.299,00 RSD
Vrsta
Nova
3.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Arkham Horror - The Card Game je kooperativna avanturistička kartaška igra Br...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
11.999,00 RSD
Vrsta
Nova
11.999 ,00 RSD

Slični članci

30.
Nov.
2023.
Focus on
STRAY nije jedina životinja, kao ni guska koje su stekle popularnost u video igrama. Iako u većini nisu glavni likovi, sigurno je da su bitni i da imaju svoj...
21.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Ples je igra, a igra sa muzikom i plesom je nekada bio najčešći izbor mnogih. Šta se to promenilo pa su ove igre izgubile na svojoj popularnost...
20.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako vam se možda ne čine kao način da provedete vreme sa svojom porodicom, sada je na raspolaganju obilje video igara koje će se svideti celom vašem ...