Ova mama je gejmer
16.03.2024.
Autor: Danica Manojlović

Kafa u video igrama

Svetski mesec kafe

2003. godine osnovana je Alijansa za podizanje svesti o kofeinu. Njihov cilj je da obezbede informacije i resurse za sve u industriji od rukovodilaca, prodavaca i medija. Upravo je ova organizacija sponzorisala stvaranje Nacionalnog meseca svesti o kofeinu. Navedeni cilj ovog meseca je da bude kampanja podizanja svesti o zdravlju koja može pomoći ljudima da donesu informisane odluke o konzumiranju proizvoda sa kofeinom.

Postoje neke činjenice o kofeinu koje bi vas mogle iznenaditi. Postoji oko 60 različitih biljaka koje sadrže kofein, uključujući kakao, zrna kafe, listove čaja i kola. To znači da možda nećete uvek znati da li ima kofeina u proizvodu. Neka gazirana pića za koje biste pomislili da nemaju kofein, u stvari, imaju. Čokolada je još jedna hrana koja sadrži kofein. Zbog toga, sladoled koji ima ili čokoladu ili kafu kao ukus može povećati i količinu kofeina koju konzumirate. Najviše iznenađujuće je da ćete kofein dobiti i od lekova protiv bolova i tableta za mršavljenje!

Ukrštanje kulture ispijanja kafe i igara stvorilo je jedinstven žanr video igara usredsređen na umetnost pravljenja kafe. Ove igre ne samo da služe entuzijastima kafe i gejmingu, već nude i zanimljivu igru, ubedljive narative i duboko razumevanje sveta kafe. Video igre koje se vrte oko kafe pružaju interaktivnu i zabavnu platformu za učenje o različitim vrstama kafe i njihovim tehnikama kuvanja. Ove igre omogućavaju igračima da virtuelno iskuse nijanse pravljenja kafe, čimeuče da cene umetnost i nauku iza svake šoljice kafe. Od robusnog espresa do pravljenja jedinstvenih mešavina i istraživanja sveta specijalitete kafe, igre na temu kafe mogu zadovoljiti ukus svakog ljubitelja kafe. Evo par preporuka za igranje:

 

Coffee Talk

Igra Coffee Talk vodi igrače u kafić smešten u Sijetlu. Sve je pod uticajem fantazije a na njimaje da opslužuju zanimljivu klijentelu koju čine vilenjaci, vanzemaljci i još mnogo toga. Kao barista, igrači mogu da prave raznovrsna pića na bazi espresa koji zadovoljavaju jedinstvene želje svakog kupca, a u tom procesu uče o finoći koja je potrebna za pravljenje savršenog espresa. Igra takođenudi uključivanje u razgovore sa kupcima, poboljšavajući impresivno iskustvo sa njihovim ubedljivim pričama i različitim ličnostima.

 

Barista Blitz

U ovoj igri, igrači eksperimentišu sa mešanjem različitih zrna kafe kako bi stvorili jedinstvene ukuse i primamljive mešavine. Pored savladavanja veštine mešanja kafe, igra takođe dodaje elemente slagalice kako bi igrače zadržali zaokupljenim.

Narativ otkriva put vođenja uspešnog kafića, dodatno poboljšavajući igru i pružajući sveobuhvatno iskustvo mešavine kafe.

 

Coffee Noir – Business Detective Game

Oo je svakako jedinstvena igra koja kombinuje uzbuđenje rešavanja misterija sa zamršenošću poslovanja sa specijalnom kafom. Kao detektiv koji je postao biznismen, igrači su uključeni u nabavku, prženje i kuvanje kafe dok istovremeno rešavaju intrigantnu kriminalnu misteriju.

 

Cafe Rouge

Romantika je česta tema u video igrama sa temom kafe. Daje igri osećaj emocionalne dubine i povezanosti. Igra „Cafe Rouge“ je primer ovoga. Prenosi igrače u cipele bariste koji radi u kafiću, i postepeno se razvija zanimljiva priča, pretvarajući igru u zadivljujući vizuelni roman. Igrači se nađu usred novih veza, suočavaju se sa dilemama i trenucima koji zagrevaju srce. Odluke koje igrači donose utiču na razvoj priče i odnose između likova, čineći tako svaku sesiju igre jedinstvenom romantičnom naracijom.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Keramička šolja - Characters Kapacitet: 300ml Zvanično licenciran Rick and Mor...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Ušteda 33%
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499,00 RSD
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Keramička šolja - Ramones Kapacitet: 325ml Zvanično licenciran proizvod
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD
Vrsta
Nova
1.199 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Savršen poklon za sve Minecraft fanove, ali i ljubitelja šolja neobičnog ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zvanični suvenir kampa Crystal Lake (iz filma Petak 13ti). Dizajn se menja kada se u &...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.599,00 RSD
Vrsta
Nova
1.599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Minecraft šolja iz najprodavanije igre svih vremena. Dodajte toplu tečnost i uži...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499 ,00 RSD

Slični članci

22.
Feb.
2024.
Vesti/Najnovije
Lord of the rings je franšiza koja ima neverovatan broj fanova i baš zbog toga uvek u ponudi imamo čaše, šolje, flaše, ter...
04.
Jan.
2024.
Ova mama je gejmer
Šolje i čaše postaju nezamenjiv deo svakog iskrenog zaljubljenika u STAR WARS. Da li ste proverili našu ponudu i neke od najpoznatijih p...
24.
Dec.
2021.
Ova mama je gejmer
Harry Potter kao lik iz knjige, kao junak iz filma ali i kao deo naših života. Sada se vraća, na neki način!