Ova mama je gejmer
17.03.2024.
Autor: Danica Manojlović

Recenzija Princess Peach Showtime

Neka nova princeza

Princess Peach: Showtime je igra koja neće biti interesantna zajubljenicima u pucačine ali će se mnogima dopasti. Igra koju nam Nintendo donosi ovog meseca je interesantna i po tome što možda na jedan specifičan način prikazuje osnaživanje žena jer - ovoj princezi nije potreban princ (ili Mario) da je izvuče iz nevolje!

Princeza Breskvica

Tokom svoje slavne karijere, princeza Breskva je bila majstor za sve. Bacala je repu, vozila kartinge, razbijala teniske loptice ali uprkos tom impresivnom znanju i veštinama, retko je imala priliku da bude glavni lik osim 2005. u Super Princess Peach za DS. Bilo je to polarizirajuće izdanje koje nije uspelo da potvrdi identitet heroine.

Šta bi Breskvica mogla biti da nije bila vezana za Maria?

Skoro četiri decenije nakon njenog debija, Nintendo je konačno rešio da ponudi odgovor na to pitanje sa Princess Peach: Showtime! 

Priča

Novo izdanje za Switch je platformer pogodan za porodicu u kojem Peach biva uvučena u magično pozorište koje je pod napadom čarobnice po imenu Grape. Ona mora da vrati seriju predstava u normalu, ali kako da heroj koji je retko imao priliku da to uradi sam treba da se bori? Ispostavlja se da Breskvica ima krizu identiteta i da je to njena skrivena veština.

Priča počinje tako što se princeza Breskva i nekoliko njenih Toad sluga stižu do mesta poznatog kao The Sparkle Theatre. Pretpostavljam da su došli na odmor ili kockanje (ali ovo je igra i za decu pa to odbacujem), jer mesto liči pre na kazino.Ubrzo po dolasku, pojavljuje se čudna, luda veštica i krade Breskvicinu krunu, pokrećući avanturu povratka iste i oslobađanje ovog pozorišta od zlikovaca. To je jednostavna postavka ali efikasna jer daje Breskvici izgovor da se oblači u fantastičnu odeću. Ona je u osnovi Barbie i Sailor Moon zajedno. Sve predstave su predstavljene na sceni sa skupim setovima, zajedno sa zavesama, drvenim pozadinama i žicama koje pričvršćuju mnoge zle stvari na koje ćete naići, a svi okupani u nekim prilično impresivnim osvetljenjem za Switch. Divno je.

Više likova a jedna princeza

Zahvaljujući Steli, otprilike Showtime verziji Kepija iz Super Mario Odisej, Breskvica može da se transformiše u razne pozorišne uloge. U fazi zasnovanoj na komadu iz japanskog perioda, Breskvica može postati nindža, koristeći prikrivenu mehaniku i par smrtonosnih bodeža da bi nokautirala čuvare. Kao Ninja Peach će te se ponekad osećati kao Riu Haiabusa iz Nindže Gaidena dok skačete na krovove i ubadate neprijatelje.

Kada Breskvica nosi neku od svojih transformacija, ona će komunicirati sa okolinom na ljupke i slatke načine, kao što je držanje dva kartonska žbuna ispred svog lica da bi se sakrila u dugoj travi, ljuljanje sa bukvalne ljuljaške kako bi ukrasila ogromnu torte koje leže ispod nje, drži bambusov motku uz njena usta kako bi mogla da diše ispod vode u još jednom izuzetno prikrivenom pokretu i izvodi izuzetne pokrete kao klizač iskače kao nindža.

Mislim da će neki tokom ove igre shvatiti da je teže biti nindža nego poslastičar.

Igranje

Na prvi pogled, igra podseća na Luigi's Mansion 3.

Igranje ove igre je neverovatno lako ali nećete odoleti i ostaćete potpuno očarani dok igrate. Imaćete onaj šašavi osmeh preko lica sve vreme. Definitivno mogu zamisliti dosta roditelja sa malom decom kako se zabavljaju sa Princezom, kao i svakog drugog igrača koji se ne plaši da se malo opusti stvari s vremena na vreme između sesija neke teške igre.

Kazne u ovoj igri su baš opraštajuće. Za dugogodišnje Nintendo fanove koji traže izazov, Showtime to nudi uz niz kolekcionarskih predmeta i skrivenih oblasti u svakoj fazi. Breskvica može da koristi svoju traku da promeni određene rekvizite u okruženju, što će joj dati novčiće i pojačanja. A kroz svaku predstavu su razbacane skrivene zvezde i tajne sobe. Ovom poslednjem se može pristupiti samo korišćenjem trećeg dugmeta u igri poza, koja je mapirana na prekidače ZL i ZR Switch-a  kada je pod posebnim reflektorom.

Kolekcionarski predmeti su zaista prilično dobro skriveni. Nijedan od njih ne zahteva maestralno ispoljavanje veštine, ali ćete biti zadovoljni jer oni daju igraču preko potreban razlog da se vrati, makar i nakratko.

Već sam napisala da su kontrole jednostavne i svode se na štap za kretanje, dugme za skok (dodeljeno 'A', što je pomalo neobično za Nintendo), radnje dodeljene 'B dugme i podsetnik za kontrolu na 'X', dok je 'ZL' i 'ZR' za interakciju sa reflektorima osetljivim na kontekst.

 

Zaključak

Iako možda nema dubinu i izazove drugih Nintendo platformera, ova igra ima šarma na pretek. Komplet svake bine je pun lepo izvedenih rekvizita i slatkih sporednih likova.

Svaki nivo je deo istog masivnog kompleksa iako novi kostimi omogućavaju tematski pristup, zajedno sa jedinstvenim neprijateljima i zagonetkama. Oštra mehanika sa temom kostima ističe koliko je princeza Breskva zaista briljantan lik i koliko to tek može postati sada kada je konačno puštena na slobodu biranja avantura.

Ona će biti iznenađenje mnogima!

 

 

Preneto sa bloga Indijanka Danka

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lampe MOS032
  Nintendo Super Mario - Super Mushroom 3D Light je zvanično licencirani Nintendo ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Vrsta
Nova
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Princess Peach - Showtime! je šarmantna igrica koja će te odvesti u svet Mario u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridruži se Mariu, Luigiu i prijateljima za zabavu za jednog igrača ili više igr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Privezak Nintendo Super Mario - Mario Za sve ljubitelje Super Mario franšize Z...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
299,00 RSD
Vrsta
Nova
299 ,00 RSD

Slični članci

23.
Feb.
2024.
Nintendo
Princess: Peach Showtime je prva igra od 2005. u kojoj se pojavljuje slatka princeza kao protagonist, umesto sporednog lika koji je uvek za Marija i druš...