PC
29.03.2022.
Autor: Danica Manojlović

Novo i ekološko

Novi trendovi u proizvodnji periferija

Devedesetih se roba donosila u koferima iz Singapura, ilu upakovana u kutije za carinjenje i najveći broj proizvoda je samo prelazio iz ruku uvoznika, do prodavaca a oni su ih ugrađivali u računare i prodavali krajnjim kupcima. Radnje nisu bile tako pune lepih kutija, niti su bile tako pune robe kao što je to sada slučaj.

Kako se sve više ukus kupaca menjao, menjala su se i pakovanja proizvoda koji se nude. Igre su recimo dolazile nanizane na štapu, pa su se preslagale u providne kesice i ubacivali su se štampani omoti da se zna šta je unutra. O sreće i radosti kada smo počeli da dobijamo igre u "normalnim" kutijama! A Deluxe izdanja???

Onda smo se polako razmazili i sve više očekivali od izdavača ili brendova. Bogata uputstva kao knjige, pokloni, kablovi, otvaranja... Ponekada stvarno preterano ali ne i nužno nepotrebno. Ja prva volim lepa pakovanja i smatram nekako nepoštovanjem kupca ako mi se ponudi proizvod koji nije lepo upakovan. Čini mi se da ću morati da se polako odvikavam od te navike...

Zagovornik sam toga da treba da čuvamo planetu. Svaki put se rasplačem kada vidim kako se unišštavaju prašume, životinje bore za svoj dom i idu glavom na bagere koji ih ruše. Kornjače i ostali morski svet koji se guši u našem otpadu i kesama mi svaki put izazove bol u stomaku. I realno, nema opravdanja za to kako se ponašamo prema drugim živim bićima i prirodi. Reciklirane flaše i plastika kao proizvodi, sve dok je kvalitet dobar su mi odlična ideja. Čak mi je, iako pomalo smešno, sasvim lep gest odluka jedne strane kompanije koja je ukinula ne samo štampanje uputstva, već i vizit karte svojim radnicima. Sedimo na sastanku i samo čujete molbu da se odmah ukuca telefon i email jer je firma ukinula vizitke. Uostalom, danas je sve online i sve informacije su dostupne i sačuvane. Kome još treba vizitka koja će se vući po torbi, pa po fioci i na kraju negde i po podu?

Ali... pakovanja? Velike i lepe kutije koje u sebi imaju ne samo savršen proizvod, već i poklone? Mislim da ću morati da se navikavam da će se i tu neke stvari promeniti. Evo na primer Trust, prvi su ukinuli uputstva, pa vizitke... a sada se pored toga što su od plastike, proizvodi pakuju u reciklirane kutije. Još uvek nisam dobila pakovanje i proizvod pa nisam u mogućnosti da pišem o tome šta je drugačije, ali nekako, negde u dubini duše se plašim da ću se možda i razočarati. Ne idejom već kutijom. I da li su te sve manje, tanje i sivlje kutije naša budućnost? Da li nam se vraćaju i one braon kutije koje su se koristile za OEM ili bundle pakovanja proizvoda?

Možda!

 

TRUST THIAN

Thian su najnovije slušalice kompanije Trusta.

Lagane, bežične, multiplatformske, punjive i spremne za duge sesije igranja. Sa ovim karakteristikama, to je već odličan proizvod, zar ne? Dodajte tome da su delimično napravljene od recikliranih materijala i imate pun pregled onoga što Trust nudi današnjim igračima.

Thian je dizajniran sa osnovnom idejom o udobnosti na umu, i imaju jastučiće za uši od kože za zvučnu izolaciju i mrežasti gornji sloj za prozračnost. I sa samo 197 g, Thian su neverovatno lagane. Pored toga, njihova integrisana punjiva baterija podržava do 13 sati neprekidnog igranja.

Ključne karakteristike su:

  • Bogat zvuk kroz drajvere od 40 mm
  • Ekološki dizajn; napravljen od recikliranih materijala
  • Lagane za sate udobnog igranja
  • Jastučići za uši od mrežaste/umetne gume – najbolje od oba sveta
  • 13 sati neprekidnog igranja sa integrisanom punjivom baterijom
  • Pogodne za PC/laptop, PS4 i PS5 uz sklopivi mikrofon i kontrolu jačine zvuka na uhu sa dugmetom za utišavanje mikrofona
  • Bežične sa brzom vezom od 5,8 GHz; USB dongle je uključen. Mogu se koristiti i sa priloženim audio kablom od 1,2 m

 

Trust je toliko siguran u kvalitet ovih slušalica da su par dana pre Aprilililiiii šala pustili ovu reklamu koja je povezana sa njihovim promenama u pakovanju.

Slični članci

24.
Jan.
2024.
PC
Kažu da nije dobro imati loš izbor kada kupujete periferije, ali ima i onih koji tvrde da je preterani izbor isto loš. Imamo miševe koji...
20.
Dec.
2023.
PC
Konzola ili PC? Kod nas u Games radnjama nema razlike! Ali, možda su ovo najbolje PC igre za igranje u 2023.
30.
Jun.
2023.
PC
Podloga za miša je uvek bio dodatak o kojem mnogi ne razmišljaju i ne planiraju dok ne shvate koliko im je potreban.