PC
04.07.2022.
Autor: Miloš Hetlerović

Redragon Pandora 2 recenzija

Pristupačne stereo slušalice

Često na test dobijamo hardver periferije velikih svetskih proizvođača koji se hvale najboljim kvalitetom i najvećim izborom funkcija ali to obično dolazi po paprenoj ceni. S druge strane manje poznati proizvođači sve češće uspevaju da naprave nešto što je u najmanju ruku dovoljno dobro, a da je ipak značajno jeftinije. Jedan od takvih primera je i Redragon pa da vidimo šta se dobija sa njihovim standardnim stereo slušalicama. 

Pandora 2

Sam naziv već sugeriše da je ovo drugo izdanje ovih slušalica, ali dosadašnje iskustvo sa Redragon proizvodima obično govori kako se tu radi samo o nekim poboljšanjima postojećih modela pre nego nekim generacijskim razlikama. Pandora 2 slušalice koje su nama došle na test su u poprilično „drečavoj“ beloj boji, ali ovaj model postoji i u crnoj pa ko šta više voli. Kažem drečavoj beloj boji zato što uklopljena sa potpunim RGB osvetljenjem koje je na naušnicama daje zaista impresivan utisak i teško da bi bilo ko ostao ravnodušan na ovu pojavu.

Meni lično je to možda malo i previše gejmerski izgled, i to definitivno treba imati u vidu ukoliko želite da ih koristite i u nekom poslovnom okruženju, ali verujem da će se on mlađoj populaciji izuzetno dopasti. Još jedna mala zamerka u ovom kontekstu jeste da su ovo stereo slušalice, ali da imaju dodatni USB konektor koji zapravo samo služi za napajanje RGB osvetljenja. Ukoliko ga isključite nećete ništa izgubiti što se zvuka tiče a na ovo treba posebno obratiti pažnju ukoliko i inače kuburite sa brojem slobodnih USB portova na računaru. 

Kvalitet izrade je zaista impresivan, i jastučići naušnica i headband su presvučeni izuzetno mekanom eko kožom, koja čak ni u ovim toplim danima ne pravi preveliki problem što se znojenja tiče. Headband je inače klasični sa izvlačenjem na potrebnu veličinu, kroz njega prolazi aluminijumska konstrukcija tako da deluje vrlo robusno i izdržljivo. Tu je i mikrofon koji možete odvojiti i tako trajno skloniti a na njegovom vrhu se nalazi i sunđerasta obloga koja služi da se ublaže neprijatni šumovi s obzirom da ne postoji neka digitalna obrada buke naknadno.

Slušalice se na računar povezuju preko kabla koji je končanog tipa, na njegovom kraju se nalazi jedan 3.5mm konektor pa ih možete koristiti u novijim računarima, telefonima ili na konzolama, dok se u pakovanju dobija i dodatni spliter ukoliko imate standardni desktop računar na kome su razdvojeni konektori za slušalice i mikrofon. Na sredini kabla se nalazi i kontroler kojim definišete jačinu zvuka, mutirate mikrofon ili menjate mod RGB osvetljenja ili ga isključujete što može biti korisno. 

Same slušalice u sebi imaju drajvere prečnika 50mm koje daju poprilično dobar zvuk, kako što se tiče visokih tonova tako i što se tiče baseva. Generalno za ovu klasu uređaja bih rekao da je zvuk i više nego zadovoljavajući. Takođe i mikrofon zahvaljujući sunđerastom nastavku obezbeđuje poprilično čistu glasovnu komunikaciju sa saigračima. 

Zaključak

Nekada je postojao jasan izbor kod periferija između velikih proizvođača koji garantuju kvalitet i manjih koji nude dosta nižu cenu ali i performanse koje su ispod svakog nivoa. Proizvođači kao što je Redragon, između ostalog i uređajima kao što su Pandora 2 slušalice, pokazuju da je moguće pomiriti ova dva naizgled ekstrema uređajem koji sa cenom od nekih 45 evra nudi performanse koje su sasvim zadovoljavajuće. Čak bih se usudio da kažem i da bi dosta iskusnijih igrača vrlo teško našlo neke ozbiljne zamerke ovim slušalicama ako bismo izuzeli činjenicu da se ne radi o brendu s kojim se poistovećuju. I na kraju dolazimo do ultimativne dileme današnjeg potrošačkog društva – koliko vam je bitan brend i zašto? Ukoliko vam nije bitno koji logo nose ja bih rekao da ovakve slušalice mogu zadovoljiti apsolutnu većinu svačijih igračkih potreba. 

Autor: Miloš Hetlerović

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Slušalice HSL00313
Redragon Pandora 2 H350 RGB - White gaming slušalice sa mikrofonom Način pove...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.299,00 RSD
Vrsta
Nova
5.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Slušalice HSL00791
Način povezivanja: žično preko USB kabla Drajveri: 50mm Kompatibilne sa: PC
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Slušalice HSL00289
Način povezivanja: žično preko USB kabla ili 3.5mm audio džeka Drajveri: 50mm Kompatibi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.299,00 RSD
Vrsta
Nova
5.299 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00251
Marvo Scorpion CM310 - White - 3 in 1 Gaming Set sadrži: 1 x membranska gaming ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Tastature HTA00248
Marvo KG962 60%  mehanička tastatura za gaming sa 61 tasterom i odvojivim USB Tipe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD

Slični članci

29.
Apr.
2024.
PC
Kažu da ako dovoljno jako nešto želite, univerzum nađe način da to i dobijete. A koji su to trenutno proizvodi u Games radnjama koje bi svako poželeo?...
24.
Jan.
2024.
PC
Kažu da nije dobro imati loš izbor kada kupujete periferije, ali ima i onih koji tvrde da je preterani izbor isto loš. Imamo miševe koji...
20.
Dec.
2023.
PC
Konzola ili PC? Kod nas u Games radnjama nema razlike! Ali, možda su ovo najbolje PC igre za igranje u 2023.