PC
12.08.2020.

Horizon Zero Dawn-PC port i nove optimizacije za AMD RDNA GPU

Horizon Zero Dawn je prva igra koja ima podršku za AMD FidelityFX Single Pass Downsampler

Horizon Zero Dawn je prva igra koja podržava AMD FidelityFX Single Pass Downsampler (SPD), koji ubrzava kreiranje mipmap teksture za efikasnije performanse GPU-a na AMD RDNA 2 i RDNA grafičkim karticama.

Zbog čega Sony želi da njihova bivša ekskluziva bude spremna za RDNA 2? Možda zbog toga što verovatno nije u pitanju samo razvoj za moguće PC performanse.

I dok nemamo pojma koji je razlog, SPD se ne čini kao veliki hit, must-have funkcija ili nešto treće, u svakom slučaju ima ulogu u redukciji uticaja post-processing efekta. Na primer, refleksija prostora i ekran. Mipmapi su, u osnovi, više manjih verzija jedne teksture za upotrebu kada tekstura visoke rezolucije nije potrebna ili će uzrokovati izobličenje zbog veličine ili ugla.

Sony i AMD blisko sarađuju na grafičkoj tehnologiji next gen konzola, tako da je sigurno da je ovo pomalo simbiozan odnos i početak duže saradnje.

Horizon Zero Dawn ima još:

  • FreeSync Premium Pro
  • TressFX
  • Asynchronous compute

Horizon Zero Dawn  PC port nam je predstavljen takođe i kao DX12 Ultimate naslov, prvi kada je u pitanju tim Vituous zadužen za to da ovu ex-PS4 ekskluzivu prepakuje za PC. Ipak, primetan je nedostatak informacija i detalja kao na primer, šta to znači za igru?

AMD je potvrdio da će njihov RDNA 2 GPU u potpunosti imati podršku za DX12 U. Znači, očekujte da nove grafičke kartice i nove next-gen konzole budu spremne za ray tracing, mesh shaders, sampler feedback i variable rate shading.

Ali, do tada, predlažemo da uradite upgrade na D1 drajvere za svoju grafičku karticu, kako biste sebi obezbedili najbolju varijantu za pristojne performanse.

https://www.youtube.com/watch?v=fPiOW3dDj9k

 

Slični članci

24.
Jan.
2024.
PC
Kažu da nije dobro imati loš izbor kada kupujete periferije, ali ima i onih koji tvrde da je preterani izbor isto loš. Imamo miševe koji...
20.
Dec.
2023.
PC
Konzola ili PC? Kod nas u Games radnjama nema razlike! Ali, možda su ovo najbolje PC igre za igranje u 2023.
30.
Jun.
2023.
PC
Podloga za miša je uvek bio dodatak o kojem mnogi ne razmišljaju i ne planiraju dok ne shvate koliko im je potreban.