Playstation
19.01.2022.

Sony lansira PlayStation VR2 slušalice za PS5

Slušalice će sadržati napredniju tehnologiju za praćenje očiju

Sony je objavio detalje vezane za novi slušalice za virtuelnu realnost i ponovo zagolicao javnost tizerom vezanim za VR iskustvo u demo verziji prestojeće PlayStation igre. Hedset će raditi na PlayStation 5 konzoli koju i dalje nikako da dobijemo u potrebnim količinama, a koja se pojavila u prodaji 2020. godine.

Novi model dolazi sa OLED displejom koji podržava 4K rezoluciju a tu je i novi kontroler PS VR2 Sense. Povezivanje sa PS5 je putem jednog kabla. Sistem će sadržati tehnologiju za praćenje očiju i ugrađeni motor koji omogućuje taktilne vibracije. Tehnologija za praćenje očiju bi, navodno, trebalo da obezbedi dosta složeniji input za karaktere u igri.

U trejleru igre “Horizon Call of the Mountain”, kompanija je pokušala da dočara kako izgleda VR iskustvo ove igre. U “Horizon Zero Down” igrači se u postapokaliktičkom svetu bore sa mašinama koje liče na dinosauruse. Serija interaktivnih Horizon igara počela je 2017. godine, a Sony sledećeg meseca objavljuje nastavak “Horizon Zero Down”, pod nazivom “Horizon Forbidden West”.

VR industrija ide sporije nego smo očekivali u pravcu velikih investicija i razvoja hardvera za virtuelnu realnost, čemu značaj daju ambiciozni projekti kompanije Meta.

Veliki broj kompanija pokušava da profitira na novom Metaverse trendu. Korisnici u Metaverse-u mogu da rade, igraju se, trguju... Sigurno je da će se lista ovih mogućnosti u budućnosti proširiti. 

Imate li vi VR?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL00810
Spremi se za udobnu igru sa Pulse 3D Wireless - Black slušalicama koje ti o...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.999,00 RSD
Vrsta
Nova
14.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Slušalice HSL287
Razer Kraken V3 X gaming slušalice za PS4, PS5 i PC nadograđene su sa paten...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
12.499,00 RSD
Vrsta
Nova
12.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Slušalice HSL00766
Spremi se za udobnu igru sa Pulse 3D Wireless - White slušalicama koje ti o...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
14.999,00 RSD
Vrsta
Nova
14.999 ,00 RSD

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...