Playstation
27.01.2022.

Čudan izbor PS Plus besplatnih igara

Gde su nestali hitovi?

PlayStation je ne neki način dosledan i predvidiv, pa smo tako kako se i očekivalo, Sony 26. januara otkrio spisak svojih besplatnih igara za PS Plus za februar 2022.

Ove igre će biti ponuđene 1. februara i trajaće do 28. februara, ali su nažalost izazvale skoro trenutnu reakciju pretplatnika na PS Plus jer besplatne igre za PS Plus za februar 2022. uključuju

  • UFC 4 (PS4)
  • Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep: A Wonderlands
  • One-Shot Adventure (PS4)
  • Planet Coaster: Console Edition (PS5)

Sve u svemu, iako se mišljenja mogu razlikovati od osobe do osobe, čini se da postoje dva glavna razloga zbog kojih ove igre neko može karakterisati kao razočarenje.

Prvo i najvažnije, problem sa bilo kojom uslugom je to što dok jedan mesec ili izdanje mogu biti veliki, nikada ne postoji garancija da će nešto isto uslediti. Besplatne igre PS Plus za januar 2022. su bile dobro primljene i prilično popularne (i još uvek se mogu potraživati do izdavanja naslova u februaru), a uključuju Deep Rock Galactic (PS4/PS5), Persona 5 Strikers (PS4), i Dirt 5 (PS4/PS5). Velika raznolikost među ovim PS Plus igrama, multiplayer pucačina za četiri osobe, Musou igra i trke su označili da postoji ponešto za svakoga.

PS Plus pretplatnici su se zaljubili u Deep Rock Galactic, i povećali njegovu zajednicu milionima ljudi. Poređenja radi, teško je pogledati spisak za februar i pretpostaviti da će se nešto slično dogoditi. Osim toga, mnogi vlasnici PS5 konzola su se možda nadali da će dve izvorne verzije PS5 mesečno pokrenuti trend za ovu godinu, ali izgleda da to više nije slučaj.

Ipak, najveća činjenica koja govori protiv besplatnih februarskih igara su žanrovi koji su dostupni!

To ne znači da imamo nešto protiv ovih specifičnih igara ili žanrova, ali istorijski gledano, neke su daleko lošije na PS Plus-u od drugih, dok neke poput igara za više igrača, nasuprot tome, imaju jedinstvene prednosti poput trenutne zajednice na PS Plus-u.  UFC 4, na primer, je solidna borba mešovitih borilačkih veština, ali fanovi UFC-a su verovatno ovo već kupili. Sportske igre imaju tendenciju da se dobro prodaju, čak i za franšize manje od Maddena, ali to obično znači da su ih oni koji su zainteresovani za sportske igre već kupili. Veliki deo gejmera ne mari za njih, a to znači da UFC 4 verovatno nije bio najbolji izbor za naslovnicu februarske PS Plus ponude. U isto vreme, simulacije se generalno smatraju lošijom nišom, bez obzira koliko su dobre. Simulacije nikada nisu imale dobre rezultate ni na PS Plus-u. Neki se možda sećaju maja 2020. kada je PS Plus ponudio samo dve sim igre na usluzi: Cities Skylines i Farming Simulator 19. Pretplatnici PS Plus-a su zapravo molili Sony da promeni ove igre, ali kompanija nikada nije uslišila te zahteve. Prilično je jasno da sim igre nisu baš privlačne većini PS Plus pretplatnika. Ovo ostavlja Tiny Tina's Assault on Dragon Keep kao najbolju igru na servisu. Nama je to ok jer očekujemo dosta uspešno lasiranje Tiny Tina’s Wonderlands .Problem je što Dragon Keep  čak i nije puna igra. To je samostalno izdanje Borderlands 2 DLC-a koje je izašlo 2013. Dobro je da se, opet ponavljamo, napravi propaganda za Tiny, ali je u isto vreme uporedivo sa Godfall: Challenger Edition, koji je bio kontroverzni PS plus naslov takođe jer to i nije bila puna igra. Ako je to samo deo naslova, verovatno neće biti previše dobro primljeno.

Opet, vredi ponoviti da nijedna od igara ponuđenih za PS Plus nije loša ali nijedna od njih ne pripada žanrovima koji imaju tendenciju da prolaze dobro. Fanovi koji nisu oduševljeni februarskim izborom uvek mogu da se nadaju boljem martu, ali to ne znači da ovaj mesec ne ostavlja pomalo gorak ukus u njihovim ustima. Ili su se korisnici PS Plus malo i razmazili.

Šta vi mislite?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41217
Nova igra tvoraca Borderlands serijala Looter shooter smešten u svet epske f...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.999,00 RSD
Ušteda 50%
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999,00 RSD
1.999 ,00 RSD
Korišćena
999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50092
Preko 400 mašina od 100 najpoznatijih svetskih proizvođača Nove kulture poput ma...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO655
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...