Playstation
23.02.2022.

PRVI POGLED: PlayStation VR2

Inspiracija iza najnovijeg dizajna

PlayStation blog je juče objavio teksz koji je izazvao veliko interesovanje širom sveta. I dok društvene mreže samo broje komentare, mi Vam prenosimo deo tog teksta koji je potpisao Hideaki Nishino, Senior Vice President, Platform Experience.

Danas mi je posebno drago da otkrijem zadivljujući novi dizajn naše sledeće generacije VR slušalica, PlayStation VR2, zajedno sa ažuriranom i konačnom slikom dizajna našeg PlayStation VR2 Sense kontrolera.  Primetićete da PS VR2 slušalice imaju sličan oblik kao PS VR2 Sense kontroler, poprimajući odgovarajući „sferni“ izgled. Kružni oblik predstavlja pogled od 360 stepeni koji igrači osećaju kada uđu u svet virtuelne stvarnosti, tako da ga ovaj oblik lepo hvata.

Dizajn PS VR2 slušalica je takođe inspirisan izgledom PS5 porodice proizvoda. Kada je dizajnerski tim kreirao PS5 konzolu, imali su na umu i sledeću generaciju VR slušalica, tako da ćete primetiti neke sličnosti u izgledu i osećaju. PS5 konzola ima ravne ivice jer je namenjena dastoji na ravnoj površini, dok je veći naglasak stavljen na dodavanje zaobljenosti dizajnu PS VR2 slušalica jer je zamišljen da ima stalan kontakt sa ljudima, slično zaobljenim ivicama DualSense kontrolera i Pulse 3D slušalica. Cilj je da naprave slušalice koje ne samo da će postati atraktivan deo dekoracije vaše dnevne sobe, već će vas i zadržati uronjene u vaš svet igre, do tačke u kojoj skoro zaboravite da koristite slušalice ili kontroler. Zbog toga su posvetili veliku pažnju ergonomiji slušalica i sproveli opsežna testiranja kako bi obezbedili udoban osećaj za različite veličine glave. Već su imali mnogo pozitivnih povratnih informacija o ergonomiji prvih PS VR slušalica tako što su pažljivo balansirali težinu slušalica i imali jednostavnu traku za glavu koja se može podesiti, pa su zadržali isti koncept za PS VR2 slušalice. Ostale karakteristike, kao što je podesivi opseg slušalica koje postavlja područje opsega bliže ili dalje od lica i postavljanje utičnice za stereo slušalice, takođe ostaju iste, tako da će igrači biti upoznati sa tim načinom korišćenja.

 

Što se tiče PS VR2 slušalica, odvažili su se da odu još nekoliko koraka dalje dodavanjem novih funkcija kao što je točkić za podešavanje sočiva, tako da korisnici imaju dodatnu opciju da usklade rastojanje sočiva između očiju kako bi optimizovali pogled. Takođe, kreirali su tanji dizajn sa blagim smanjenjem težine, čak i sa novim dodatnim funkcijama kao što je novi ugrađeni motor za povratne informacije slušalica. Bio je pravi izazov kreirati tanji dizajn sa novim funkcijama koje su dodate za poboljšanje njihovih prvih slušalica, ali Sony dizajnerski i inženjerski timovi su dokazali da je to moguće kada je prikazan konačni dizajn! Pored toga, integrisali su novi dizajn ventilacionih otvora za PS VR2 slušalice za koje misle da će korisnici uživati. Yujin Morisawa, Senior Art Director, SIE, vodio je dizajn slušalica za PS VR2 i objašnjava zašto je ovo njegov apsolutno omiljeni deo dizajna:

"Kada sam počeo da radim na dizajnu za PlayStation VR2 slušalice, jedno od oblasti na koje sam prvo želeo da se fokusiram bila je ideja da napravim otvor u slušalicama za ispuštanje vazduha, slično otvorima na PS5 konzoli koji omogućavaju protok vazduha . Naši inženjeri su osmislili ovu ideju kao dobar način da omoguće ventilaciju i izbegnu zamagljivanje sočiva dok su igrači uronjeni u svoje VR igre. Radio sam na mnogim konceptima dizajna da bih to postigao, a u konačnom dizajnu možete videti da postoji malo prostora između gornje i prednje površine opsega koji sadrži integrisanu ventilaciju. Zaista sam ponosan na to kako je ovo ispalo i na pozitivne povratne informacije koje sam do sada dobio. Nadam se da će se i naši PlayStation fanovi složiti, i jedva čekam da to isprobaju.”  – Yujin Morisawa, Senior Art Director, SIE

I tu je još jedna poslastica za fanove.

Slično hiljadama sićušnih PlayStation simbola koje su dodali dizajnu PS5 konzole i DualSense kontrolera, takođe su uključili male PlayStation simbole na prednje i zadnje trake PS VR2 slušalica kako bi dodali udoban osećaj da bi igrači uživali. Kada se PS VR2 pokrene, napraviće ogroman korak napred u načinu na koji igramo igre u virtuelnoj stvarnosti. Postoji mnogo uzbudljivih novih funkcija u sistemu PS VR2, uključujući zadivljujuću vizuelnu vernost u 4K HDR-u i vrhunsko grafičko prikazivanje, poboljšano praćenje kao što je praćenje kamere iznutra napolje, nove funkcije PlayStation VR2 Sense tehnologije kao što su kao povratne informacije za slušalice i novi, intuitivni PS VR2 Sense kontroler koji stvara neverovatno dubok osećaj uronjenja. Pored toga, PS VR2 sistem dolazi sa jednostavnim, jednim kablom, tako da možete odmah da se povežete sa svojim igrama.

PS VR2 razvojni kompleti su već u rukama kreatora igara, a svi u PlayStation-u su uzbuđeni zbog onoga što će smisliti kako bi virtuelna stvarnost zaista bila izvanredno iskustvo za igrače.

Uskoro više detalja o PS VR2.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4518
Potreban Playstation VR za igranje.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4458
PS4 Dirt Rally VR
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4416
Nadmaši svoju opoziciju u haotičnoj borbi uz potpunu slobodu kretanja, izbe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD
Ušteda 33%
1.499,00 RSD
Vrsta
Nova
1.499,00 RSD
999 ,00 RSD
Korišćena
599 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4356
Biliraj možda naizgled deluje kao laka igra, ali potreban je precizan ugao, odmerena sn...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4321
PS4 Driveclub VR
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD

Slični članci

14.
Feb.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je impresivna konzola i to ne samo zbog svoje procesorske snage i grafičkih mogućnosti već i zbog DualSense kontrolera koji predstavlja ve...
31.
Jan.
2021.
Playstation
PlayStation 5 je moćna mašina koja je dizajnirana za vrhunske monitore. Kako omogućiti video od 120Hz na PS5?
30.
Nov.
2020.
Playstation
Vlasnici PS5 kozola će verovatno biti banovani.