Playstation
22.03.2022.
Autor: Dzoni Kvid

PlayStation ne staje!

Jedan studi manje ili više...

Istorijski gledano, Sony ima period saradnje sa studiom, izdaju nekoliko igara zajedno i onda ga jednostavno kupe. To je ono što se dogodilo sa imenima kao što su Naughty Dog, Guerrilla, Media Molecule, Insomniac i Housemarque.

Sony je najavio svoje partnerstvo sa studiom Haven pre nešto više od godinu dana. Haven Studios je možda pun poznatih lica koja su odgovorna za hit igre kao što je Assassin's Creed, ali to je i dalje novi studio. I još uvek raste. Nisu čak ni objavili PS5 igru na kojoj rade, a izdavanje i da ne spominjemo.

Zbog čega je onda Sony kupio ovaj studio?

Prošle godine je Google odustao od Stadia programa a kao najistaknutije lice Stadie bila je Jade Raymond, veteran industrije koja je imala svog udela u igrama kao što su Assassin's Creed, Far Cry 4, Watch Dogs i Star Wars: Battlefront II. Jade Raymond je na kraju otvorila svoj studio Haven Studios koji je odmah napravio dogovore za ekskluzivnu igru namenjene konzoli nove generacije, PS5 konzoli. Po nekim glasinama to je sasvim novi IP i trebalo bi da bude multiplayer igrica.

Još uvek nije objavljeno za koju svotu novca je Sony kupio Haven Studios , ali sudeći po reakcijama samog Sony- izuzetno su zadovoljni. Imajući u vidu način akvizicije novog studia, oglasio se i Hermen Hulst koji je na čelu internacionalne gejming divizije kompanije Sony. Kako Hermen kaže, ova akvizicija je pozitivna na više nivoa. Prvi je da je Sony dobio studio u Kanadi (u poslednje vreme najviše AAA naslova dolazi od strane studia stacioniranih u Kanadi) , a drigi je da je dobio i iskusne programere koje su ga kako kaže, oduševili preciznošću i kvalitetom rada.

Plan je da se napravi zajednica oko novog IP-a što znači da PlayStation eksperimentiše sa multiplayer igrama a to im je preko potrebno ako žele da ostanu konkurentni, jer Xbox ima Call of Duty franšizu u svom vlasništvu.

Uostalom, jedan studio više ili manje, bitno je da se igre izdaju!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50170
Broj igrača: 1-2 (lokalno) Broj likova: 300 Broj misija: 45 (pokriva događaje iz svih 9...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50163
Stanovništvo Tokija je nestalo, a smrtonosne natprirodne sile šetaju ulicama...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Ušteda 20%
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999,00 RSD
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50162
Nagrađivani serijal u novom delu uzbudljive avanture Sniper Elite se vraća. Igra te st...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...