Playstation
26.07.2022.
Autor: Dzoni Kvid

Šta nam donosi remake izdanje Last of US

Dok The Last of Us Part I može da prikaže izvorni 4K pri ciljanih 30 FPS ili dinamički 4K pri ciljanih 60 FPS, i ima PS5 oslonce kao što su haptika DualSense bežičnog kontrolera, efekti okidača i 3D zvuk**, jasno je da postoji mnogo više što se ovde dešava osim jednostavne rezolucije i povećanja brzine kadrova, to je potpuna revizija.

Od umetničkog pravca do modela likova, cela igra je ponovo izgrađena iz temelja kako bi se iskoristila nova generacija grafičkih mogućnosti, omogućavajući ovoj igri da dostigne vizuelnu vernost kojoj je studio težio kada je kreirao ovo iskustvo. Moćni hardver PS5 donosi mnoštvo vizuelnih prednosti, od gušće fizike sa tonom udarnih delova (meci sada mogu da raskomadaju beton i objekte) a cut scene sada ne smetaju samomo gameplay-u. Tehnologija usklađivanja pokreta znači da animacije likova teku ubedljivije, intuitivnije i realističnije dodajući još jedan sloj uverljivosti likovima i njihovim interakcijama sa svetom. Dalje, nadogradnje veštačke inteligencije znače da likovi naseljavaju svet na autentičniji i realističniji način.

Poboljšanja su sva u ime povećanja užitka u igru, ali poboljšanja se tu ne zaustavljaju. Naughty Dog je radio sa svojom zajednicom da integriše neke zahteve obožavatelja, uključujući „permadeath“, režim fokusiran na brzo trčanje i mnoštvo potpuno novih kostima koji se mogu otključati za Džoela i Eli. Igra takođe ima 60-plus opcija pristupačnosti, nadmašujući ono što je programer mogao da ponudi sa The Last of Us Part II, i uključuje novi režim audio opisa, koji osigurava da je igra nagrađivana i inkluzivna za sve.

 

The Last of Us Part I izlazi na PlaiStation 5 2. septembra 2022

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...