Playstation
05.05.2023.
Autor: Dzoni Kvid

Live A live recenzija

Live A live klasik iz Snes ere

Mnogi ljubitelji JRPG igara kažu da su devedesete zlatno doba ovog žanra igara, složili se vi sa tom konstatacijom ili ne, jedno je sigurno - mnoge igre koje su danas prepoznatljive potiču iz tog perioda.

Naravno, sve nove igre su prelepo odradjene i nisu u pikselima kao ranije ali mehanika svih tih igara poriče iz devedesetih. Kompanija koja je prednjačila u ovom žanru je sada nadaleko poznati Square Enix tada poznatiji kao  Square ili SquareSoft. U to vreme dizajneri igara nisu imali problema da eksprimentišu sa mehanikama igre, dizajnima ili pričom tako da se s vremena na vreme pojavio i neki eksperiment koji ustvari nije loš, čak šta više.

Live A Live  igra predstavlja jedno od najkreativnijih igara  iz vremena Super Nintendo ere, koje spaja različite žanrove u jednoj igri.

 

Jedna od ključnih prednosti ove igre je njena priča.

Igrači imaju priliku igrati kao različiti likovi u različitim vremenima i mestima, gde svaki lik ima svoju jedinstvenu priču, ciljeve i izazove koje moraju savladati. Tačnije, igra prati osam likova rasporedjene u različite vremenske periode, tako da posećujete praistoriju, carsku Kinu, divlji zapad, Japan u Edo period, srednji vek, današnjicu, blisku budućnost, daleku budućnost. Priče likova su ispričane na vrlo originalan način, a neke od njih sadrže neke vrlo neočekivane preokrete koji će vas ostaviti zapanjenima. Osim toga, priče se međusobno prepliću na različite načine, stvarajući jedinstveno i uzbudljivo iskustvo.

Jedna od priča koja me je oduševila je praistorija gde nema narativa nego se sve objašnjava kroz slike  u oblačiću i mimike.

Osim zanimljive priče, jedna od najvažnijih aduta igre je njena sposobnost kombinovanja različitih žanrova.

Igrači će se susresti s RPG elementima, borilačkim igrama, naučnom fantastikom, hororom i još mnogo toga. Naprimer u priči koja se dešava u sadašnjem vremenu nema kretanja nego je borilački turnir a naš protagonista uči poteze od protivnika što nači da mora da prima udarce kako bi napredova a opet mora da se vodi računa o zivotnoj skali odnosno o HP-u.

Uz to, grafika i zvuk u igri su takođe impresivni što i ne čudi sobzirom da muziku potpisuje Yoko Shimomura (kompozitor koji je komponovao za The KINGDOM HEARTS serijal i FINAL FANTASY XV). Remaster verzija na Playstation 5 konzoli pruža još bolji kvalitet grafike koja se saza izvodu u HD-2D rezoluciji i zvuka, što igru čini još vizualno impresivnijom i atraktivnijom. Osim toga, dodatni sadržaji u remaster verziji daju igračima priliku za još dublje uranjanje u ovaj svet.

Iako je igra stara više od 25 godina, još uvek pruža izazov i zabavu, posebno za ljubitelje klasika iz ere Super Nintendo konzole. REmaster verzija na PS5 konzoli također pruža priliku novim igračima da iskuse ovaj klasik u svom novom sjaju.

Sve u svemu, Live A Live je igra koja će biti dobrodošla na bilo kojoj gamerskoj polici, a posebno za one koji su ljubitelji originalne verzije. Kombinacija jedinstvene priče, različitih žanrova, originalne grafike dražaće većinu ugrača zakovane za fotelje stolice kaučeve satima.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
LIVE A LIVE je prvobitno objavljen, sada već davne, 1994. i to ekskluzivno za Supe...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Ostalo PZC009
Podmetači za čaše - Nintendo SNES Set sadrži 4 podmetača Zvanično licencirani ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
799,00 RSD
Vrsta
Nova
799 ,00 RSD

Slični članci

26.
Feb.
2024.
Playstation
Znamo da je sve teže pronaći dobru zamenu za originalni PS4 kontroler ali srećom, neki kontroleri nezavisnih proizvođača nude isti nivo ili bolju funkcionaln...
19.
Feb.
2024.
Playstation
Sutra je dan kada se dodaju nove igre na Extra i Premium usluge PlayStation Plus, što znači da ćese oni koji su se prijavili za Premium radosti. ...