Vesti/Najnovije
06.10.2021.

Game Awards 2021 će biti pravi event

Proverite naše kandidate za nagradu

Pandemija je mnogo toga prekinula, otkazala i promenila, pa i Game Award ceremoniju- Prošle godine smo imali online event koji je bio snimljen bez publike. Promena je bila da su pored LA studija izdanje za 2020. emitovali iz studija u Londonu i Tokiju, pored Kalifornije.  Domaćin producent Geoff Keighley, najavio je desetak potpuno novih igara, pored dosta novih trejlera i muzičkih performansa.  U emisijisu nastupili Keanu Reeves, Christopher Nolan, Gal Gadot, Tom Holland, Brie Larson, John David Washington, Reggie Fils-Aime, Nolan North, Troy Baker i drugi.  Nove igre najavljene na događaju uključivale su Perfect Dark iz Inicative, najnoviji horor naslov stvaraoca Dead Space -a, autora Glena Schofielda, Callisto protokol, i nastavak Ark: Survival Ewolved u kojem glumi Vin Diesel.

Sada se sve polako vraća u normalu. Microsoft Theater u Los Angelesu-u će ugostiti učesnike i gledaoce 9. decembra a mi za sada samo možemo da nagađamo šta ćemo sve videti.

Neka od predviđanja za nagrade su:

 

 

RATCHET AND CLANK: RIFT APART

IGN Adria

Ratchet and Clank: Rift Apart predstavlja sjajan nostalgia trip za sve stare fanove serijala ali bez problema i odličnu startnu tačku za nove igrače. Ako izuzmemo prvi PlayStation ovaj serijal ispratio je sve generacije Sony-eve konzole, preko čijih nastavaka smo jasno mogli da pratimo razvoj grafike i tehnologija, uz suluda oružja, akciju i cheesy humor. Rift Apart nastavlja taj niz sa nešto otvorenijim svetom, par novih polu iskorišćenih ideja, i naravno demonstracijom moći hardvera sledeće generacije. Za razliku od prethodne dve PlayStation 5 ekskluzive koje su bile okrenute mazohistima iz souls i rogue niša, Ratchet širom otvara vrata mlađim igračima i casualcima sa izuzetno podesivim nivoima težine koji će odgovarati baš svima. Ovo je igra kakvu je PS5 trebalo da ima na svom izlasku, u nekoj alternativnoj dimenziji gde se pandemija i nestašice nisu desile. Rift Apart dodatno cenimo, uzdižemo i celivamo jer uopšte nismo sigurni kada ćemo sledeći put videti ekskluzivnu igru napravljenu isključivo za PlayStation 5. Možda od 2023?

 

 

LITTLE NIGHTMARES 2

Play

Little Nightmares II, kao i original, igra je koju možete igrati više puta. Na neki način, ovo je i neophodno da biste bolje razumeli ali i razotkrili sve njene tajne. I dok možda ne zadovoljava sve apetite ovog prevejanog starog lisca, ne mogu a da ne kažem da izuzetno srdačno preporučujem ovu igru. U paketu sa kecom, Little Nightmares II predstavlja jednu nesvakidašnju celinu. Ovde ćete pronaći priču dublju nego što očekujete, ali i užasa više nego što priželjkujete. Pa ko da se plaši voli, samo napred nek izvoli. Uostalom, znate već kako to sa hororima uglavnom ide…

 

RESIDENT EVIL VILLAGE

Svet komjutera

Resident Evil 7: Biohazard bio je vrlo eksplicitan u lokalizaciji (Luizijana) i karakterizaciji američke redneck porodice koja je mutirala u groteskni horor. Pri sličnom definisanju Villagea, Capcom je krenuo da mulja i da daje nedefinisana, glupa objašnjenja o „inspiraciji” istočnoevropskim motivima, odbijajući da pomene Rumuniju, pa čak i vampire, naglašavajući da se prezime Dimitrescu izgovara DimitresK. Ne, ne izgovara se tako. Čega se boje, da ne navuku gnev pravih vampira iz klana Dimitresku? U igri skupljate leje, kakva sumnja dalje postoji da se ukleto selo po kom bazate nalazi u Rumuniji? Ne znam za vas, ali meni je precizan geografski kontekst izuzetno bitan kad igram survival horrore.

Još veća nedoslednost leži u izboru mitološko-bajkovitih arhetipa s kojima se rvete u igri. Umesto da posegnu u preduboki, fantastično-maštoviti rezervoar vlaških i transilvanijskih predanja, Capcomovci su izabrali generičke zapadne tropove, poput uklete kuće lutaka i dizelpank fabrike strave kojom komanduje Magneto, obučen kao Lu Rid. Zaman, kraman, u zemlji čijim magijskim krajolikom šetaju Zburãtor, Strigoj, Dragudavac, Kukumc i Konjoštip, oni izabrahu neki derivat braće Grim i Stivena Kinga. Šabanluk i odsustvo vizije.

Ništa od nabrojanog, naravno, nije dovoljno da ozbiljnije ugrozi kvalitet Resident Evil Villagea, jedne od boljih igara u 2021. godini. Kad bih morao da je rangiram između ostalih RE naslova, verovatno bih je pozicionirao na jako četvrto mesto.

 

 

 

METROID DREAD

Ovo je igra koja ima najviše preordera na Amazonu ove godine i mnogima je favorit za Igru godine. Dosta je uloženo u reklamiranje igre a influenseri koji su je igralu je hvale na sav glas.

Kod nas još uvek nema objavjenih recenzija ali uskoro ih očekujemo.

 

 

HITMAN 3

IGN Adria

 

Hitman 3 je savršen zaključak World of Assassination triologije. Igra je uspela da zadrži besprekorni nivo kvaliteta uspostavljen sa prvom i nastavljen sa drugom instalacijom u trilogiji. Sa završenom World of Assassination serijom, možemo da kažemo da je IO Interactive ostvario pun potencijal Hitmana, potencijal koji je otkriven pre čak 20 godina. Bez ikakvih tehničkih problema, zanosnim gejmplejom, sa umerenom dozom drame i dobrim balansom ozbiljnosti i šale, sa stilom, za sada stavlja tačku na Hitman franšizu u iznenađujućoj finalnoj misiji.

RETURNAL

Play

Iako deluje kao da je ovaj tekst zapravo sponzorisan od Sonija, to je zato što je implementacija ovih tehnologija u igri stvarno toliko dobra, i gotovo da potpuno menja celokupan užitak, podižući ga na jedan novi nivo. Finalno, istina je da Returnal nema maltene nikakvih bagova i da gotovo nećete osetiti varijacije u frejmrejtu dok budete igrali. Returnal je do sada najveće iznenađenje u 2021, i svojom inovativnošću, posvećenošću detaljima i solidnim narativom, vrlo lako postaje jedan od kandidata za igru godine. Njegova glavna limitacija je njegova priroda, primarno roguelite, koja će loše proći kod igrača koji nisu ljubitelji ovog žanra. Sa druge strane, Returnal se pridružuje listi najboljih rogueliteova za one koji se prvi put susreću sa ovakvim tipom igre, a bilo koja igra koja je sposobna za tako nešto je vrhunskog kalibra.

 

PERSONA 5 STRIKERS

Games-Serbia

Persona 5 Strikers je pravi primer kako svaki spin-off treba da izgleda. Priča je veoma dobro osmišljena, bez recikliranja likova i dešavanja. Borbe funkcionišu potpuno drugačije od onoga što biste očekivali od jedne Persona igre, ali i dalje pružaju autentičan osećaj. Iako preporučujem da se prvo odigra petica pre Strikersa, ovo može da bude dobar uvod za one koji ne poseduju PlayStation konzolu. Igra je znatno kraća od originala (manje dijaloga – više borbi), ali je u pitanju prava poslastica za sve ljubitelje serijala.

 

 

MONSTER HUNTER RISE

Play

Monster Hunter Rise mi se zaista dopao! I ovo nije način na koji obično počinjem recenzije, ali se za najnoviji naslov u Monster Hunter serijalu nekako učinilo prigodnim, jer… ja zapravo nikada i nisam bio ljubitelj ovog serijala.

Nije kao da sam ga posmatrao iz daljine i mislio se kako to uopšte nije za mene, već naprotiv – oprobao sam se u barem tri prethodnika i nisam se navukao. Navukao kažem, jer serijal je poznat upravo po poklonicima koji u njegove naslove ulažu i preko hiljadu sati igranja. Pa izgleda da je u tome i bio moj problem kada je Monster Hunter u pitanju, jer nije u pitanju igra koju prosto malo odigraš i to je to. Monster Hunter se ili igra kao blesav, ili se ne igra uopšte.

Naravno sve ove novotarije i dotegnuća, jesu pokušaji da se igra približi što široj publici, u čemu moram da priznam da razvojni tim jeste uspeo, s obzirom da je igra konačno i mene ne samo privukla, već i zadržala. Ali sama srž igre, svakako je ostala netaknuta. Srž koja podrazumeva strpljivu putanju u lovu na čudovišta. Gde je svaku borbu potrebno isplanirati, a nakon što osvojite vredan plen, unapredite opremu za narednu avanturu.

Zvuči repetitivno? Pa i jeste. Iziskuje strpljenje? I te kako. Nije za svakoga? Pa i to.

Ali istovremeno, nikad lepše izvučen prosek zabave i pristupačnosti. Ukoliko ste oduvek želeli da se oprobate u serijalu, preskočili ste Monster Hunter World a posedujete Switch – ne propuštajte Rise. Jedna od najbolje izvedenih formula renomiranog serijala, konačno je tu.

 

 

FAR CRY 6

iako igra još uvek nije izašla, svi se nadaju da će igra biti dobra kao i gameplay koji je poslat pre mesec dana poznatim novinarima i influenserima gejmerima da odigraju.

 

 

 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50039
Nakon prinudnog sletanja na planetu koja menja oblik Selena mora da istraži opusto&scar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50037
Agent 47 vraća se kao nemilosrdni profesionalac u nastavku hit igre Hitman 3 i to sve ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch Monster Hunter Rise je smešten u živopisnoj zemlji sela Kamura, inspirisa...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.599,00 RSD
Ušteda 20%
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999,00 RSD
5.599 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Pridružite se Jokeru, Ryuji-u, Morgani i uzvratite udarac korupcij koja zahvata gradove...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

24.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Matematika, logika, brzina, učenje stranog jezika... Mnogo je dobrih stvari koej pravilno usmeren gejming može da unapredi kod dece. Učenje sa video igrama m...
25.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
2007. godina je po nekima bila najbolja kada su u pitanju nove igre, a za Games je svakako bila najznačajnija jer je otvorena prva Games radnja.
02.
Mar.
2021.
Nintendo
Nakon što je Luigi Nension 3 prošle godine dobio nagradu za najbolju animaciju, Nintendo će ove godine sa nestrpljenjem očekivati 25. mart da v...