Vesti/Najnovije
31.10.2023.

Horror igre za Noć veštica

Nisu sve horror igre iste!

ZA LJUBITELJE KLASIČNOG TERORA

Ponekad samo želite da igrate klasiku! Videti kako se žanr horora preživljavanja razvijao tokom godina može biti dragoceno, a ovi izbori lekcija istorije u igricama o kojima se najviše priča. zaigrajte neku ukoliko niste do sada i vidite zašto. Silent Hill je imao dosta uspona i padova, ali Silent Hill 2 je najbolji u grupi zbog svog uvrnutog narativa i zaslepljujućih završetaka. Fatal Frame II takođe zauzima bitno mesto na listama. Istraživanje jezivog grada kroz likove sestara Mio i Maja dok saznajete užase „Crimson Sacrifice Ritual“ jedno je od najstrašnijih iskustava. Za Resident Evil je nepotrebno preporučiti ljudima da igraju original stare škole kada je rimejk iz 2002. imao bolju grafiku i igru. Nažalost, Clock Tower  nema tu opciju, tako da će izgledati pomalo zastarelo, ali važno je odigrati.

 

PSIHOLOŠKI HOROR

Kada se dobro naprave, horor igre mogu da vam se poigraju sa umom i teraju vas da preispitate sve što vidite i čujete. Psihološki horor je popularan podžanr zbog čega je odabir samo nekoliko za ovu kategoriju postao horor sam po sebi. Ove igre su odlične u tome da vas nateraju se osećate neprijatno i da iskoriste vaše psihološke slabosti. Mnogi od ovih naslova imaju efekte u vidu slušnih ili vizuelnih halucinacija, ali neki idu dalje od drugih. Silent Hill: Shattered Memories pametno sprovodi psihološke testove kako bi vas analizirao, menjajući elemente igre na osnovu vaših odgovora. Eternal Darkness se direktno igra sa vama radeći sve, od suptilnih stvari kao što su iskrivljeni uglovi kamere do efekata razbijanja četvrtog zida kao što je pojavljivanje plavog ekrana smrti ili obaveštenje da su sve vaše datoteke sačuvane „izbrisane“. Bilo koja od ovih igara će vas naterati da se zapitate šta se dešava oko vas, dok pokušavate da shvatite šta se zaista dešava.

 

 

DA SKOČIŠ OD STRAHA

Nije svaki strah isti! Onaj koji čini dobru zastrašujuću igru je taj koji vas natera da skočite od straha, da završištite, da vas oblije znoj...? Kada vas igra uhvati toliko nespremnog da navedete da vrištite ili se trzate, nešto je urađeno kako treba. Na kraju krajeva, ljudi traže ova iskustva jer žele da se uplaše. Alien: Isolation  je samo fantastična igra mačke i miša, tako da je skoro svaki put kada vas vanzemaljac zgrabi trenutak vredan skoka. I dok je The Last of Us: Part II više zastrašujuća po situaciji nego što je horor igra, imala je nekoliko dobrih momenata koji su neke naterali sa poskoče. Ako to nije dovoljno, Spooky's Jump Scare Mansion je igra posvećena samo ovom elementu i izaziva vas da prođete kroz 1000 soba terora – sve u cilju da vas pomeri sa mesta.

 

 

HOROR ATMOSFERA

Svaki ljubitelj horora zna da dobra jeziva atmosfera može da zaseni sve i da definiše iskustvo igranja. To je jedan od najvažnijih elemenata za stvaranje tenzija i prodaju terora. Ove igre "uživaju" u svojoj atmosferi i čine je jezgrom iskustva. Soma je odličan primer za to sa fokusom na uranjanje tako što ćete istražiti napušteno podvodno istraživačko postrojenje, dok je prokleta škola Detentiona pretpostavka prisutnosti koja polako razotkriva svoje još veće strahote sa iznenađenjem i oduševljenjem. Ne možete pričati o Bloodborne a da ne spomenete njegovu uznemirujuću atmosferu koju je inspirisao H.P. Lovecraft, čime je posvećenost čistoj estetici horora velika pobeda za From Software. 

 

 

 

 

NOVIJI HOROR NASLOVI

Ukoliko ste ljubitelj horor igara, verovatno ste u toku sa starijim naslovima i tražite nešto novo. Ovi su neki od najboljih naslova koji su se pojavili na tržištu u poslednjih nekoliko godina. Phasmophobia je izašla 18. septembra a već je u Early Acess fazi izazvala oduševljenje igrača, posebno na Twitch-u, zbog svoje kooperativne prirode sa četiri igrača koji vam omogućava da se udružite kao lovci na duhove i da vaše akcije i glas utiču na vaše interakcije sa pokojnicima. Zaista ne možete pogrešiti sa ovogodišnjim Resident Evil Village. Capcom je zaista impresioniran ovde, sa zastrašujućim lokalitetima i bossovima poput ledi Dimitresku i Moroa. Ako želite noviji pogled na stariju igru ​​Resident Evil, Resident Evil 2 (Remake) je vaša najbolja opcija.

 

 

UVRNUTE PRIČE

Neko voli da se plaši u redovnim životnim situacijama a neki obožavaju što čudnije i nerealne priče. Hm... Šta je u današnje vreme nerealno? Ukoliko želite igru ​​koja vas ostavlja da razmišljate o tome šta se upravo dogodilo, ovi naslovi će vam doneti baš to. The Walking Dead isporučuje svoje užase kroz strah od gubitka ljupke devojčice u okrutnom svetu punom zombija, uz neke nezaboravne odluke na tom putu. O Lucius se ni približno ne govori dovoljno; igrate kao šestogodišnji Luciferov sin uz ubice članove domaćinstva, a nije da nije uvrnuto. U Fatal Frame II: Crimson Butterfly gledate užasnuto dok gledate kako sestre postaju meta kao žrtva za drevni ritual, a stvari odatle postaju samo još više lude. Rule of Rose je jedna od najizvrnutijih priča na ovoj listi, dok istražujete traumatično detinjstvo devojčice u sirotištu, gde vidite koliko devojke zaista mogu biti zle, posebno kada se uspostavi hijerarhija. A avanturistička igra Corpse Party je za razliku od bilo čega drugog ovde, jer je podjednako uznemirujuća i glupa. Sablasne škole imaju tendenciju da to otkriju kod dece.

 

 

ZOMBI ŽURKA

Zombi filmove i igre ili volite, ili ne. Sredina ne postoji. Ponekad samo želimo da pokosimo zombije. Nema ništa loše u tome! Prevazilaženje beskrajne horde pruža uzbudljiv nalet adrenalina. Ove igre vas stavljaju u najgore bezizlazne situacije, prisiljavajući vas da čuvate resurse, pronalazite zalihe i činite sve što je potrebno da preživite nalete zombija. Serijal Resident Evil je stekao reputaciju po tome što vas tera da se znojite dok je igrate ili pucate. Ako želite nešto novije, pprobajte rimejk Resident Evil 2, jer gospodin X nikada nije bio strašniji. Međutim, postoji razlog zašto je Resident Evil 4 tako globalno poznat, tako da ne možete pogrešiti sa tim izborom. Dying Light i State of Decay 2 vam omogućavaju da istražite otvorene svetove i pokušate da preživite svakodnevne strahove dok gradite veće i bolje stvari. A ako samo želite da pucate u zombije sa prijateljima, Walking dead.

 

 

I ZA MALE GEJMERE

Ukoliko ste mislili da nema horora za male igrače, niste u pravu! Znamo da i mlađe generacije jednako uživaju u strahu, dok igraju. Razumljivo je da za njih nisu jezive igre koje smo naveli. Serijal Costume Quest vam omogućava da sakupljate slatkiše i kostime u divnim avanturama, ali Costume Quest 2 dobija pohvale za poboljšanja u igri u odnosu na svog prethodnika. Nikada ne možete pogrešiti sa Nintendo igricom da biste se igrali sa decom ili da bi se deca igrala. Luigi's Mansion 3 odličan izbor, posebno sa dodatkom Gooigija i njegovih proširenih kooperativnih i takmičarskih elemenata. Hello Neighbor je uvek hit kod mlađe publike jer ima nešto u tome da se ušunjaš u komšijinu kuću i da ga prevariš.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41151
Dugo očekivani nastavak igre Dying Light iz 2015. godine, Dying Light 2 Stay Human je n...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Ušteda 60%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41096
Resident Evil Village, osmi glavni nastavak čuvene Resident Evil franšize donosi...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4136
PS4 Until Dawn
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.799,00 RSD
Vrsta
Nova
2.499 ,00 RSD
Korišćena
1.799 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50039
Nakon prinudnog sletanja na planetu koja menja oblik Selena mora da istraži opusto&scar...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dobrodošao na tvoj novi posao u piceriju Fredija Fazbeara - gde fantazija i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
8.499,00 RSD
Vrsta
Nova
8.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD

Slični članci

24.
Oct.
2021.
Vesti/Najnovije
Ukoliko imate tim, Back 4 blood je definitivna preporuka , bez obzira na kojoj se platformi nalazili, budući da je jedan od najzabavnijh zombie multiplayer n...
23.
Aug.
2021.
Vesti/Najnovije
Kao i Alien: Isolation ranije, Aliens: Fireteam Elite je više direktni nastavak originalne trilogije nego reboot.
07.
May.
2021.
Vesti/Najnovije
Capcom se vratio korenima horora Resident Evil-a sa Village-om koji donosi tipičan razvoj onoga što možemo očekivati od licence i verujte nam da ćete ...