Vesti/Najnovije
02.11.2021.

MARVO Miš G961 - Recenzija i poklon

Pročitaj recenziju i osvoji nagradu

Futuristički oklop u obliku saća Marvo G961 miša nije baš jedinstven, zar ne?

Ipak, to nije minus jer su ovakvi miševi sve popularniji jer ovakav dizajn omogućava lakši proizvod koji ne ugrožava integritet strukture. To je jedan od osnovnih razloga što su rupice zavladale gejming scenom. Čini se da nema brenda koji nije izbacio model na ovu temu. Čak i Marvo nema samo jedan već više modela, pa tako možete proveriti i verovatno najjeftiniji miš ovog tipa, Marvo M399.

Prvi koji su krenuli sa reklamiranjem su bili Cooler Master MM710 i Model O kompanije Glorious, dok i Trust Graphin dosta dobro prolazi. Ono što se čini kao prednost na prvi pogled kod ovog modela je niža cena u odnosu na većinu konkurentskih miševa.

Miš se nalazi u standardnoj Marvo kutiji, crno crvena kombinacija koju koriste skoro svi brendovi koji nude gejming proizvode. Ako bismo baš bili sitničavi, rekli bi da je kutija malo kraća ali zato deblja u odnosu na neke druge modele iz Marvo ponude. Da ne zaboravimo, ukoliko pokušate da proverite na stranim sajtovima komentare o ovom mišu, primetićete da pojedine zemlje imaju dosta drugačije kutije. To nije nikakav problem jer se serije brzo unapređuju i prilagođavaju tržištima na kojima se prodaju.

Čim G961  izvadite iz kutije i uzmete u ruku, primećujete mat crno kućište koje je prijatno na dodir i odlično stoji u ruci bez obzira na to kako ga držite. Relativno je mali i dosta je lagan. Ima samo 75 grama. Dužina miša je 125mm, širina 64mm a visina 43 milimetara. Svojim oblikom pristaje skoro svim vrstama držanja, ali... Gejmeri sa većim šakama i palm grip-om možda neće moći baš u potpunosti da se opuste dok ga koriste.

Kod dugmića, Marvo se potrudio da sve bude jednostavno. Levi i desni klik na gornjem delu, dva dugmeta sa strane uz scroll točkić i scroll klik. Naravno, tu je i DPI dugme na gornjem delu, u ravni sa scroll-om. Proizviđač tvrdi da ovaj miš može da izdrži do 20 miliona klikova. Iskreno, to je verovatno period kada poželimo da promenimo setup ali za sve one koji su verni jednom proizvodu koliko god da traje, više nego dobra karakteristika. Klikovi su inače dosta jasni a čini nam se kao da možemo da razlikujemo desni klik od levog ali... Možda se to nama samo čini.

Kakav bi to miš bio da nismo u mogućnosti da sve programiramo i prilagodimo svojim potrebama kroz njihov softver koji preuzimate sa njihovog sajta. Softver nije komplikovan i jednostavan je za upotrebu. Miš ima opciju više profila, konkretno 3. Vi možete dodati još ukoliko želite, ili obrisati. Izbor je vaš. Takođe ih možete učitati, prebaciti ili preimenovati. Marvo G961 pored saća, ima jednu opciju koja nije baš standardna za sve ove miševe. Ima difuzor ispod saća pa tako se svetlo mnogo bolje vidi i oseća jer RGB jednostavno ne možete da ne primetite. Ipak, dešava se da nekada svetlo sa strane nije baš kako najbolje pa je preporuka da sve držite na 100%

Sa osetljivošću u rasponu od 400 do 12.000 DPI, G961 se ne poklapa sa popularnijim brendovima gejming miševa, ali će ovo biti sasvim dovoljno za sve osim za najzahtevnije igrače. Kao što vidite na slici softvera, pored DPI su presetovane boje koje takođe možete prilagoditi svojim navikama i izboru. Pored boje, nameštate i jačinu osvetljenja. I ovo je jedino mesto na kome možete da podesite jačinu osvetljenja. Prilagoditi možete i brzinu promene boje ali i smer. Imate 6 opcija osvetljenja i opciju da ga isključite. Ali, realno, ako kupujete RGB miš, čemu isključivanje osvetljenja? 

Kao kod svakog boljeg gejming miša, i ovde možete namestiti osetljivost, brzinu skrolovanja, brzinu dvostrukog klika kao i pooling rate od 125Hz do 1000Hz. Miš je u igrama ponaša kao neki skuplji modeli, pa ćete biti iznađeni. Primetno je da je dosta dobar i za poslovno korišćenje jer je lagan i ne opterećuje zglob. 

Donja strana ima PTFE nožice i dobro klizi preko bilo koje površine. Sa donje strane ćete primetiti senzor, iskreno, u pitanju je neki nepoznati optički senzor, ali ovo vam neće biti problem ukoliko ste prosečan gejmer. Ono što moždad nedostaje ovom mišu je DPI svetlosni indikator koji se najčešće nalazi na dnu miša, iako miš menja boje kada pritiskate DPI dugme. 

Kabl od 1,6 m će biti dovoljan većini korisnika. Miš čistite kompresorom vazduha.

Plastična spoljašnjost ovog miša nije najsnažnija koja se može naći, ali čini se dovoljno izdržljivim za traženu cenu.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00359
Marvo G961 super lagani gejmerski miš.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00354
Ultra-lagani dizajn HyperFlex USB kabl TTC Golden micro switch-evi otporni na pra&s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00351
Ultra lagani dizajn od 59 g za lako brzo igranje Super mrežasti USB-C odvojivi kabl ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.999,00 RSD
Vrsta
Nova
6.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00345
Težina: 85g Rezolucija: 12400 DPI Konekcija: USB Senzor: Optički Model senzora: Pixart ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.499,00 RSD
Vrsta
Nova
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
Gaming Miševi HMI00329
Odziv: 125 Hz / 1000 Hz Dužina kabla: 1.8 m Vrsta konekcije: Žična Rezolucija: 100...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.799,00 RSD
Vrsta
Nova
4.799 ,00 RSD

Slični članci

25.
Oct.
2021.
PC
MARVO i njihov zastupnik Gama Group su vam pripremili dosta poklona u sledećih mesec dana. Naše je da uradimo recenzije a vaše da učestvujete i...
24.
Dec.
2020.
PC
https://www.games.rs/dodatna-oprema/?search=steelSteelseries Rival 3 izgleda fantastično, odlično radi, ima dizajn koji će se svideti većini i defi...
17.
Oct.
2020.
PC
Peltast je bio vojnik grčke pešadije koji je obično bio naoružan kopljem i nosio je laki štit. Porelom iz Trakije, Peltast je bio prepoznatljiv...