Vesti/Najnovije
06.11.2021.

Beyond a Steel Sky

Moderni klasik

U Beyond a Steel Sky, građani utopijskog Union City-ja dobijaju i gube poene u skladu sa svojim građanskim ponašanjem, stvarajući agregat koji meri njihov društveni položaj. Ovaj „Qdos“ sistem je nekada možda izgledao kao san snova autoriteta. Danas, međutim, to odražava realnost kontroverznog kineskog sistema socijalnih kredita, u kojem se prate i podstiču svi aspekti ponašanja njenih građana, pri čemu oni sa najboljim rezultatima uživaju u skraćenom vremenu čekanja u bolnicama, hotelskim popustima i boljim mogućnostima zapošljavanja, dok su oni sa lošim rezultatima javno osramoćeni.

Pa ipak, ovaj nastavak Beneath a Steel Sky iz 1994. godine, saradnja između umetnika Watchmen Dejva Gibonsa i dizajnerskog tima Revolution Software iz New York-a, još uvek se klasifikuje kao naučna fantastika u ortodoksnom smislu predstavljanja društvenih podela futurističkog sveta, a ne samo njegovog neonsko osvetljena i estetike, kao što je slučaj sa toliko aktuelnom naučnom fantastikom.

Beyond a Steel Sky počinje kao kratki strip koji predstavlja likove i osnovnu priču. Možete brzo da pročitate strip u pokretu, a zatim da direktno uskočite u igru. Ovog puta, razvojni tim ima luksuz da uskladi pokretni strip i umetnički stil u igri. "U prvoj igri imali smo sićušne blokove prikaza sa zaista detaljnim pozadinama," rekao je Gibons. "Ljudi su morali da zamisle kuda idemo. Ali sa ovim, mogli smo da se približimo mnogo bliže i mnogo neprimetnije."

 

Vi ste Robert Foster, pridošlicavan grada koji, da bi ušao u grad, krade identifikacioni čip sa tela koje pronađe u pustinji. Foster je obećao mladoj majci da će ući u trag njenom kidnapovanom detetu i traži tragove ćaskajući sa lokalnim stanovništvom, a oni su raznoliki, od vozača kamiona do ostrašćenih droida. Njegovo je da rešava njihove mikrodrame u zamenu za njihovu pomoć u svojoj potrazi. Kao što igrači Revolution klasika Broken Sword mogu i očekivati, ovo je svet zagonetki; svako rešenje uvek donese neki novi, tajanstveni otpor. Neprekidni izazov bi mogao biti dosadan da nije kvalitetno zamišljen, i u potpunosti duhovit i zanimljiv.

Foster na svom putu stiče uređaj koji mu omogućava da hakuje sve, od automatizovanih mostova do mašina za piće, i izmeni njihovu unutrašnju mehaniku. Priča koja sledi kombinuje zagonetke, hakovanje, istraživanje i obilje NPC-a koji se pretvaraju u iskustvo u kojem ćete uživati. To je spora, intrigantna avantura koja će verovatno privući i nove fanove i svakako zadovoljiti postojeće. Tempo će nekima možda biti neujednačen dok će drugima biti savršen.

Beyond a Steel Sky će biti dostupan i digitalno i fizički kada su u pitanju PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One i Switch i to 30. novembra. Najavljene su dve fizičke verzije: Steel Book Edition koje sadrži igru, digitalni zvučni zapis i nalepnicu, plus Utopia Edition koje takođe sadrži mini-artbook, "hologram" lampu, zamenljive oznake za pse, pet Holo-ad kartica, emajlirani bedž i dve XXL premium nalepnice.

U ponudi za sada imam uz preorder popuste sve opcije. Požurite i rezervišite vaš primerak Beyond a Steel Sky!

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41252
Nastavak kultne point & click avanture, konačno tu posle preko dve decenije čekanja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Korišćena
1.499 ,00 RSD

Slični članci

20.
Dec.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako vam se možda ne čine kao način da provedete vreme sa svojom porodicom, sada je na raspolaganju obilje video igara koje će se svideti celom vašem ...
04.
Nov.
2021.
Vesti/Najnovije
Iako smo sigurni da već imate svoje favorite, i da ih željno očekujete, ipak evo i malog podsetnika.
15.
Jun.
2021.
Vesti/Najnovije
Kolekcionarska izdanja sa godinama dobijaju na svojoj vrednosti. Neka izdanja sada vrede koliko i jedan stan ili auto.