Vesti/Najnovije
29.11.2021.

Šta nam je donela prošla nedelja?

Sem akcija za Crni petak

U slučaju da ne znate, nedeljni pregled vesti ćemo raditi svake nedelje u saradnji sa Respawn.ba. Pokušaće da u jednoj objavi ukratko spomenu sve važnije vesti za prethodnu nedelju. Ukoliko nemate vremena da svaki dan čitate šta se sve novo dešava, možete ovo pročitati svake nedelje i tako ostati u trentu, i obavešteni. 

Uncharted 4 i ekspanzija The Lost Legacy bi trebalo da stignu na PC i PS5 sledeće godine, a igra je već prošla kroz ruke ESRB odbora koji navodi da verovatno nećemo dobiti multiplayer mod. Nije poznato zašto je Sony odlučio da izbaci multiplayer iz Uncharted: Legacy of Thieves koji će izaći početkom 2022. za PS5, a verzija za PC, na kojoj radi studio Iron Galaxy bi trebala da stigne ne mnogo nakon toga.

DICE, developeri koji stoje iza Battlefield serijala su smislili par ideja i poslali ih publisheru. Ali, EA nije bio zainteresovan za preskupu cenu licenciranja proizvoda. “Odbili smo ideju iz razloga što bi trebalo prodati 20% više kopija kako bi bili na nuli,” rekao je anonimni izvor. EA više nema monopol na Star Wars franšizu pa ćemo imati prilike videti nove priče i igre u najdražoj galaksiji.

Matt Goldman, viši kreativni direktor Dragon Age 4, napustio je BioWare nakon 23 godine. Gery McKay, šef BioWarea, najavio je odlazak u mailu koji je poslao radnicima. Matt je došao 1998. godine i tada je radio kao umetnik na igrama kao što su Baldur’s Gate i Neverwinter Nights. Ulogu kreativnog direktora preuzima od Mikea Laidlawa na Dragon Age 4 2017. O Dragon Ageu 4 ne znamo mnogo, kao ni o tome ko će zameniti Goldmana.

U avgustu je najavljeno od OverBorder studija i Team17 da će Thymesia izaći u decembru. Igra je trebalo da izađe samo mesec dana ranije od direktnog koknurenta – Elden Ringa. Odlaganja je objavljeno na OverborderStudio nalogu na Twitteru, gde su programeri priznali da bi neki mogli biti razočarani kada čuju da igra neće biti objavljena do sledeće godine. Thymesia stiže na PC-u, PS5 i Xbox Series X/S 2022. godine.

Nije Blizzard već Sony. Kako navodi portal Axios, bivša analitičarka PlayStation IT bezbednosti Ema Majo podnela je tužbu protiv SIE u Kaliforniji 22. novembra. U tužbi se tvrdi da „Sony toleriše i neguje radno okruženje koje diskriminiše zaposlene žene“ koje su „podvrgnute kontinuiranom nezakonitom različitom tretmanu u pogledu plata i radnih mogućnosti“. Sony navodi da je njen otkaz rezultat zatvaranja odeljenja u kojem je radila dok ona tvrdi da nije ni bila član dotičnog odeljenja.

Mirror’s Edge, igra objavljena za PlayStation 3 i Xbox 360 2008. godine, navodno dobija poboljšanu verziju. Činilo se da EA planira da najavi novu igru u serijalu, ali za sad ništa o tome. Anonimni korisnik 4chan tvrdi da je u razvoju remaster Mirror’s Edgea. 4chan nije pouzdan izvor, ali Mirror’s Edge remaster se takođe pojavio na listi koja je procurila iz Nvidia GeForce Now što povećava kredibilitet. Potrvdu čekamo.

Destination Home Team je zajedno sa PSOne Emulation Team uspeo da ponovo stvori Playstation Home na PS3. Iako ovo nije zvanična verzija, poduhvat je i te kako impresivan, a grupa je uspela da napuni i pokrene kompletan lobi. To znači da korisnici mogu da se pridruže javnim i privatnim lobijima baš kao na starom dobrom Home-u. Ubačene su i popularne lokacije kao što je The Hub, Bowling Alley, Playground i druge.

Emisija održana 23. novembra predstavlja tradiciju gaming industrije a biraju se najbolje igre godine po kategorijama javnim glasanjem. Ove godine smo imali i dve posebne kategorije za 50 godina: Najbolji hardver svih vremena i Ultimativna igra svih vremena. Resident Evil: Village je dobio 4 zlatna džojstika. PC najbolji hardver za igre svih vremena, a Dark Souls je Ultimativna igra svih vremena. 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41259
Novi nastavak popularnog Saints Row serijala pucačina iz trećeg lica Novi grad, novi li...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.124,00 RSD
Ušteda 5%
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499,00 RSD
7.124 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41252
Nastavak kultne point & click avanture, konačno tu posle preko dve decenije čekanja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41244
Ako ti je veština ubeđivanja kec u rukavu, onda je ovo prava igra za tebe! Mass...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
6.499,00 RSD
Vrsta
Nova
6.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41243
Ako ti je veština ubeđivanja kec u rukavu, onda je ovo prava igra za tebe! Mass...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41234
ASTERIX & OBELIX u potpuno novoj avanturi punoj šamara.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Trenutno nema komentara

Slični članci

14.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Ono što je sigurno jeste da nivo dopamina u toku cele igre raste, drži vas budnim i aktivnim, gotovo „na trncima“. Ako je ovo ono š...
13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Leviathan AI može da meša ciljeve kako se njemu prohte, tako da se dešavalo i da na početku partije se borimo sa mini-bossem dok je ostatak par...
13.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Neenah je možda vozač za bekstvo, a Kevin čovek sa kontaktima, ali izgleda da je Eli mozak operacije.
12.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Ponovno pokretanje Saints Row dodaje mnoštvo novih funkcija i potpuno novu postavu likova, uključujući DJ-a kriminalca Kevina.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row ponovo pokreće seriju sa novim okruženjem i potpuno novim likovima, uključujući sjajnu novu ekipu koju igrači mogu da upoznaju.
11.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Bulkhead Interactive, developer multiplejer igre  FPS Battalion 1944 je objavio da prekida partnerstvo sa izdavačem Square Enix.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Row će prikazati kako titularna banda stvara svoj jedinstveni identitet u Santo Ileso, ali će im se suprotstaviti tri bande, jedna od njih su Idols.
10.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Embark Studios je objavio da je njihova PvE multiplayer igra, ARC Raiders, pomerena za 2023.
09.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Igrači Saints Row će se suočiti sa još tri bande tokom igre, a Los Panteros je jedna od njih.
08.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako je godina dosadnija od očekivanog jer su neke igre pomerene za kasnija izdavanja, ipak ima par naslova koji se ističu.