Vesti/Najnovije
06.12.2021.
Autor: Nenad Divljaković

Nedeljni pregled vesti

Šta smo čuli i videli prošle nedelje?


SENIOR TEST ANALYST NAPUŠTA ACTIVISION BLIZZARD ZBOG AGRESIVNE RADNE ATMOSFERE!


Jessica Gonzalez, koja je obavljala funkciju Senior Test Analysta danas je dala otkaz i kao razlog navela maltretiranje i agresivnu radnu atmosferu. Takođe je objasnila da se situacija nikako ne popravlja i da vođstvo nema nikakvu efektivnu nameru da nešto učini po tom pitanju. U svojoj poruci javno je optužila Blizzard CEO, Bobby Koticka da ništa ne poduzima i da ga uopšte nije briga za dobrobit radnika.


Poručila je i da je odlučila kompletno se povući iz gaming industrije te da je prihvatila posao u financijsk-tech korporaciji, isključivo radi njenog mentalnog zdravlja i stresa.


SONS OF THE FOREST JE ODLOŽEN, ALI BAREM ZNAMO KADA STIŽE!


Nastavak uspešne horor igre preživljavanja The Forest igrat ćemo u maju 2022. godine, objavljeno je uz novi trailer. Sons of the Forest je jedna od onih igara koje su bile u planu za kraj 2021. godine, a kako smo na to već i zaboravili, developer Endnight Games odlučio nas je podsetiti na to, potvrdivši da igra neće izaći ove godine. Od kanibala u šumi bežaćemo sledeće godine, preciznije rečeno 20. 5. 2022. Taj datum izlaska za sada se odnosi na verziju za PC platformu.

IT TAKES TWO POD TRADEMARK CALIMOM OD STRANE TAKE-TWO INTERACTIVE!


Igra se našla na udaru trademark claima od strane Take-Two Interactive. Claim je napravljen iz razloga što kompanija smatra da igra nosi ime koje je “vrlo blizu” značenju imena njihovog studija.
Kako stvari izgledaju, ovo nije optužba koja je stigla jučer. Hazelight je dobio obaveštenje od strane US Patent Office kada su prestali u pokušaju da trademarkaju igru samo četiri dana nakon izlaska iste. Ovo indicira da je Hazelight dobio trademark claim od Take-Two još prije nego je igra stavljena na police.


OBJAVLJENO 16 MINUTA GAMEPLAYA ZA DYING LIGHT 2!


U sklopu pete emisije Dying 2 Know objavljeno je novi 16-minutni prikaz gameplaya iz očekivane igre Dying Light 2 Stay Human. Nedavno smo čuli da je Dying Light 2 završen i da ne bi trebalo biti novih odgađanja izlaska te igre. A da bi nam dali potvrdu toga, developeri Techlanda pripremili su 16 minuta gameplaya novog prikaza gameplaya u punom (4K) kvalitetu. 
Ovoga puta dobili smo pogled na misiju zvanu “A Place to Call Home” koja je smeštena u prvu trećinu igre. Protagonist Aiden u potrazi je za informacijama o svojoj nestaloj sestri i na putu do centralnog dela grada Villador.

PLAYSTATION SPAJA PS PLUS I PS NOW KAO ODGOVOR NA XBOX GAME PASS


Portal Bloomberg je došao do dokumenata o Sonyjevoj novoj usluzi kodnog imena Spartacus. Kako prenosi novinar Jason Schreier, biće to Sonyjev odgovor na sve popularniju uslugu Xbox Game Pass na konkurentnim Xbox konzolama i PC platformi.

Iako struktura same usluge još nije finalizirana, Bloomberg navodi da će pretplata imati tri rnivoa. One bi trebale biti sledeće:
Osnovni nivo: ima sve dosadašnje funkcije PS Plusa (pristup online multiplayeru + 3 igre mesečno)
Prošireni nivo: uz pristup online multiplayeru donosi veliki katalog igara za PlayStation 4 i u budućnosti PlayStation 5
Retro nivo: putem streaminga donosi pristup igrama s prošlih PlayStation konzola (PS1, PS2, PS3, PSP), te proširene demo verzije igara


BIVŠI BETHESTIN DEV NAJAVLJUJE HEAVY METAL OPEN WORLD HORROR HUNTING IGRU „THE AXIS UNSEEN“!


Sada je The Axis Unseen službeno najavio solo programer Nate Purkeypile s trejlerom za igru. Purkeypile dolazi iz čuvene Bethesda Softworks kao svetski umetnik na Falloutu 3 i Fallout 4, kao i vodeći umetnik na Fallout 76. Purkeypileovi napori u poslednje vrieme, međutim, rezultirali su indie naslovom The Axis Unseen, koji je bizarno opisan kao “Heavy Metal Open World Horror Hunting igra.” Ali trejler za najavu igre se uklapa u sve i stvara jezivu atmosferu.


Igranje Axis Unseen-a se čini najusporedivijim sa igrama preživljavanja na otvorenom, kao što je The Forest, možda, ali s jedinstvenim procvatom u svom umetničkom dizajnu koji izaziva svaku restriktivnu žanrovsku klasifikaciju. Najavu pogledajte ispod.

TITANFALL VIŠE NIJE DOSTUPAN ZA PRODAJU, ALI “UNIVERZUM TITANFALL-A ĆE SE NASTAVITI”!


Titanfall više nije dostupan za prodaju. Igra je uklonjena sa prodaje od danas i biće uklonjena sa usluga pretplate 1. marta 2022. Programer Respawn objavio je vesti putem Twittera. Iako naslov za lansiranje Xbox One više neće biti dostupan za kupovinu, serveri za originalni Titanfall će ostati online tako da igrači koji već poseduju igru mogu nastaviti igrati. Igra se trenutno može igrati putem EA Play, EA-ove pretplatničke usluge, koja je također uključena kao deo Xbox Game Pass PC-a i Ultimate-a.


Respawn nije elaborirao zašto je donesena odluka da se igra povuče iz prodavnica, ali je uverio fanove da je studio i dalje posvećen Titanfall franšizi. “Budite sigurni, Titanfall je jezgro Respawnove DNK i ovaj neverovatni univerzum će se nastaviti”, stoji u Respawnovoj izjavi.


NOVI GAMEPLAY VIDEO IZ ELDEN RING-A!


Kako se bliži datum izlaska najnovije mračne fantazije Soulslike ponude, Elden Ring, napetost nastavlja da raste u zajednici obožavatelja. Nedavni post programera koji prikazuje kratak uvid u gameplay Elden Ringa pokazuje ovo rastuće uzbuđenje.


Verifikovani zvanični Elden Ring Twitter nalog je podjelio kratku objavu sa pratećim 15-sekundnim video zapisom o igrici koji je ugrađen u njega. Čini se da je objava povezana s brojem opcija s kojima će se igrači susresti u Elden Ringu – naime, govori o činjenici da će Tanished imati mnogo puteva pred sobom.

.


Preuzeto sa Respawn.ba

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41148
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41102
Pozovi prijatelja i krenite zajedno u novu avanturu u igri It Takes Two.Igra te uvodi u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50083
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO770
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PC
PC igre PC2296
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

02.
Dec.
2021.
Ova mama je gejmer
RoboCop za ZX Spectrum ima veliko znacenje. Ova igra je osvojila ogromna priznanja. Dobila je Crash Smash od CRASH-a, Sinclair Users i Your Sinclair dali su ...
11.
Nov.
2021.
Vesti/Najnovije
Nažalost, čini se da su do kodova došli onih do kojih nisu trebali i da ih prodaju na eBay-u za preko 250 dolara, tako da će igrači koji očajničk...
05.
Nov.
2021.
Blog
Veo misterije je danas skinut sa dugo očekivane igre FromSoftware studija, Elden Ring. Najzad smo dobili detaljniji video gameplaya iz igre, nakon nekoliko l...