Vesti/Najnovije
29.12.2021.

Kina blokira Steam Store

Ograničenjima nema kraja

Valveova Steam prodavnica je dostupna u Kini godinama, ali kompanija je početkom ove godine pokrenula prodavnicu namenjenu samo Kineskom tržištu. Sada je čini se, došlo do problema.

Čini se da su kineske vlasti blokirale globalni Steam domen, a ostavili mnogo manji (i odobren od strane vlade) domen Steam China. Kineska vlada sporo prihvata video igre kao legitiman oblik medija. Nisu čak ni dozvolili gejming konzole u ​​zemlji od 2000. do 2015. godine, a ograničenja se proširuju čak i na mobilne igre. Na primer, Kina je postavila ograničenja koliko dugo je deci dozvoljeno da igraju igrice, a nekoliko izdavača je čak implementiralo jezive funkcije u svoje igre kako bi sproveli ta ograničenja.

Kina nastavlja da jača svoja pravila oko ograničenja. Od početka ove godine, gejming kompanije mogu dozvoliti da mlađi od 18 godina igraju na mreži samo jedan sat dnevno, od 20 do 21 sat petkom, subotom, nedeljom i zakonskim praznicima. Kina takođe ima za cilj da kontroliše sadržaj igara. Zato kineska verzija PUBG-a, poznata kao Game for Peace, nema nikakav prikaz krvi, a poraženi igrači odmahuju rukom da vam obaveste da su dobro.

Kineska Steam prodavnica je pokrenuta u februaru 2021. sa samo nekoliko desetina igara, a njen rast je bio spor sa nešto više od 100 trenutno dostupnih. Stvar je u tome što sve što se objavi u zvaničnoj kineskoj prodavnici mora da odobri vlada. Jedini mainstream naslovi dostupni u prodavnici specifičnoj za Kinu su DOTA 2 i Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Takođe im nedostaju funkcije zajednice, Steam Workshop, forumi, tržište zajednice i još mnogo toga.

Dakle, ukidanje pristupa globalnoj prodavnici ozbiljno ograničava sadržaj koji kineski igrači svih uzrasta mogu da pristupe.

Ako postoji sreća u nesreći, to je da Steam klijent trenutno nije pogođen. To znači da i dalje mogu da igraju igre koje su već preuzeli. Nejasno je da li Kina planira da proširi blok na sve Steamove globalne usluge. Ovo ne bi bio prvi put da Kina blokira globalnu uslugu unutar svojih granica. Godinama su korisnici interneta u Kini koristili VPN-ove da zaobiđu Veliki zaštitni zid, ali je vlada počela da razbija VPN-ove 2017. Danas neke usluge rade u Kini, ali kinesko Ministarstvo industrije i informacija smatra njihovu upotrebu nelegalnom. Neki igrači će verovatno pokrenuti VPN za preuzimanje igara u svojim globalnim Steam bibliotekama.

Da li je ovo stvarno potrebno?

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS4869
Super Monkey Ball - Banana Blitz je igra koja vas vraća u detinjsto sa avanturama majmu...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.399 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW504
Code In A Box - Igra dolazi u vidu digitalnog koda i preuzima se preko Nintendo Game Sto...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW194
Switch Super Monkey Ball - Banana Blitz HD
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Switch igre NSW188
Switch Daemon X Machina
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

20.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Iako je trejler prikazao više nego energičnu igru, kreatorima to izgleda nije bilo dovoljno pa su sve začinili još energičijom muzikom koju izv...
19.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Šta bi to bilo dovoljno da zadovolji fanove Borderlandsa koji traže nešto novo?
18.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Da li je ovo uvod u AC Dynasty igru?
18.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Otvorite oči i pokrenite neku igru.
18.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Tiny Tina's Wonderlands ima još dve klase za otkrivanje, i iako je malo verovatno, bilo bi lepo videti neke opcije za lik poput Barda.
17.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Izgleda kao da Tini možda nedostaju kultna vozila Borderlands serije, ali to bi moglo da bude od pomoći ovoj igri da se istakne.
13.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
Dobijamo li nešto sasvim novo ili samo unapređeno?
12.
Jan.
2022.
Vesti/Najnovije
GDC je objavio svoje nominacije za igru godine i druge kategorije, a nagrade će biti dodeljene na 22. godišnjoj dodeli nagrada Game Developers Choice ...