Vesti/Najnovije
25.02.2022.

Slobodan dan za Elden Ring

Elden Ring Dan

Sećate li se teksta o firmama koje su svojim radnicima dali slobodan dan za igranje Monster Hunter Rise ?

Za gejmere, uzbuđenje oko velikog izdanja igre može biti toliko veliko da razmišljaju ili organizuju izostanak sa posla kako bi igrali igru čim je uzmu u ruke na D1. Godinama su igrači su nestrpljivo proveravali svoje kalendare čekajući da sledeća velika video igrica stigne na police prodavnica, a upravo sada ta čast pripada Elden Ring!

Elden Ring već dobija mnoštvo pohvala od ranih recenzenata, a igrači broje sate dok se ne dočepaju naslova. Skoro svuda u svetu je primetno blago kašnjenje a nismo sigurni da li je to do izdavača, distributera ili problema sa transportom. Dok će neki igrači non stop proveravati sat čekajući kraj radnog dana da pobegnu kući i pokrenu igru, neki srećni programeri igara će dobiti slobodan dan samo da bi se igrali. Izdanje Eden Ring-a je monumentalno, a obzirom da je njegov programer sa sedištem u Japanu, on je dobio veliku popularnost širom sveta. To je ono što je navelo jednu japansku kompaniju za razvoj igara da proglasi 25. februar, datum izlaska Elden Ringa, kao 'Elden Holiday' i dao je svojim zaposlenima slobodan dan da se igraju. Kompanija Pocket Pair je je izjavila da, oni "zamišljaju da [osoblje] ne može da se fokusira na posao" na dan izlaska Elden Ring. Umesto da primorava svoje zaposlene da se ionako muče da to učine, odlučili su da im je slobodan petak kada igra izlazi, i čak dozvoljavaju zaposlenima da ostanu kod kuće sledećeg ponedeljka ako tako požele.

.

 

Ovo je potez koji je sigurno doneo popularnost i dodatnu odanost među zaposlenima u Pocket Pair, i verovatno je primer za druge poslodavce koji bi trebalo da ga slede. Igrači su ranije zvali da kažu da su bolesni i zakazivali slobodne dane oko velikih izdanja igara kao što je Skyrim, zbog čega su kompanije morale da se bore da pokriju svoj rad tokom tih dana. U tom smislu, posebno u industriji igara, možda bi imalo više smisla dati radnicima slobodan dan. Igrači bi mogli da ostanu kod kuće i igraju se, a svako ko se ne bavi video igricama u slobodno vreme može jednostavno uživati u dodatnom odmoru.

Sa Elden Ringom na vrhuncu popularnosti, verovatno postoji mnogo fanova koji žele da su njihovi poslodavci ovako velikodušni, ili još bolje, žale što nisu.

Iako je možda previše nadati se da će svi poslodavci uzeti u obzir video igrice, lepo je videti da višestruki programeri igara priznaju glavne hitove koji izlaze i dozvoljavaju svojim radnicima da ih provere u slobodno vreme.

A kod nas?

Možda bi jedino neki od domaćih studija učinio tako nešto, ali...

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41148
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
4.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50083
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnj...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD
Korišćena
5.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO770
Elden Ring je nova igra tvoraca popularnog Dark Souls serijala Napravljena u saradnji s...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
7.499,00 RSD
Vrsta
Nova
7.499 ,00 RSD

Slični članci

10.
Feb.
2022.
Blog
I da li je povezana sa Bloodborne, Demon’s Souls i Dark Souls igrama?
26.
Jan.
2022.
Blog
From Software je završio razvoj dugo očekivanog Elden Ring-a. 
21.
Oct.
2021.
Vesti/Najnovije
Ali možda ga zaigramo ranije u Network testu ovog novembra.