Vesti/Najnovije
26.02.2022.

Kada padaju maske...

Elon Musk je pod istragom!

Musk je poznat po svom TESLA brendu. Poznat je i kao osoba koja jednim tvitom može neku kompaniju, aplikaciju ili dešavanje dovesti u žižu interesovanja u svetu. Takve osobe vremenom možda i izgube malo realan odnos sa svetom a neke javne institucije jednostavno postave "ispod" svoje "veličine". Nedavno je Wall Street Journal objavio da je Musk na meti istrage Komisije za hartije od vrednosti i berzu SAD (Securities and Exchange Commission - SAC) zbog moguće prevare koju je izveo prošle jeseni u dogovoru sa svojim bratom, Kimbal Maskom.

Ilon ume da zatalasa Twitter, podigne vrednost aplikacija kao što je to bio Signal slučaj, ili pokuša da podigne svest o ekologiji sađenem šuma u igri Fortnite. Sada konkreno govorimo o tvitu od novembra prošle godine, koji je ovim zakonskim telima naročito sporan. Pod izgovorom plaćanja novih nameta, putem društvene mreže,napravio je Pool da li da proda 10% svojih deonica kompanije uz obećanje da će postupiti onako kako narod kaže. Tri i po miliona korisnika iskazalo je svoj stav, od kojih je 57,9 procenata odgovorilo da.

Mask se povinovao i od prodaje akcija inkasirao 108 miliona dolara, dok je vrednost kompanije pala za tih 10 procenata.

 

 

Međutim,sada je istragom utvrđeno, da je njegov brat je dan pre objave, kada su deonice bile vrednije, prodao 88 500 svojih deonica. Pošto je on ujedno i član upravnog odbora Tesle, ovim je prekršio zakon koji zaposlenima i šefovima zabranjuje trgovinu na osnovu informacija koje nisu dostupne javnosti. Ovo je svima, pa i onima koji gledaju filmove, poznato kao insider trading.

Sličajnost ili ne, pitanje je sada.

A Musk kao Musk, isteraće kaže svoje-

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Switch Teslagrad
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI4666
Action Figure DC Multiverse - Swamp Thing 22 pokretna dela Kolekcionarska karta sa ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.499,00 RSD
Vrsta
Nova
4.499 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.