Vesti/Najnovije
08.03.2022.
Autor: Dzoni Kvid

Saznali smo modove u kojima može da radi GTA V next gen update

Još nedelju dana  nas deli od dolaska GTA 5 u next-gen izdanju, a u Rockstar i dalje čuva  informacije. Ni danas nisu demonstrirali kako će igra izgledati, samo su ponovili pregršt stvari koje su ranije otkrili. Ono što smo saznali je da će update imati tri moda izvedbe na PlayStation 5 odnosno Xbox Series X/S konzolama.

 Opcije su sledeće:

  • Fidelity Mode – za najveću vizualnu kvalitetu s raytracingom u nativnoj 4K rezoluciji, ali pri 30 fps-a.
  • Performance Mode – za najresponzivniji gameplay u 60 fps-a te s upscalingom rezolucije do 4K (1080p za Xbox Series S)
  • Performance RT Mode – miks prethodna dva moda u kojemu je raytracing podržan, igra se izvodi u 60 fps-a i na upscaliranoj 4K rezoluciji

Što se grafičkih poboljšanja tiče, rečeno je kako nas očekuje veća raznovrsnost saobraćaja i pešaka, bujnija vegetacija, bolje senke i osvjetljenje, bolji odrazi u vodi, lepši motion blur efekt, detaljniji efekti eksplozija vatre i slično.

Na PlayStationu 5 postoja će puna podrška za DualSense, odnosno haptičku vibraciju i adaptivne trigere. Iz Rockstara kažu kako ćemo kroz vibracije kontrolera osetiti vremenske uslove, smer iz kojega dolazi pucnjava, različite teksture puteva, eksplozija i sl.

Narudžbine i pre-load igre kreću od danas. Kako u Rockstaru još nisu spomenuli opciju nadogradnje s PS4 i XBO verzija, za pretpostaviti je da ih verovatno neće ni biti, a ako ih i bude, definitivno neće biti besplatne. Da je drugačije, objavili bi to pre početka prodaje.

Trenutno nema komentara

Slični članci

31.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
Aloy je izabrala samo PS5 za igranje najnovijeg DL-a.
27.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
Za tehnički pregled su potrebne najnovije i najskuplje Nvidia grafičke kartice.
26.
Mar.
2023.
Vesti/Najnovije
Koliko je ovo dobro ili ne, videćemo!