Vesti/Najnovije
26.03.2022.

Nepobedivi BOSS-ovi

Šta god uradili, džaba!

BOSS!

Ima ih raznih, zar ne? Nekima od najpoznatijih su posvećene stranice i stranice teorija o tome kako ih pobediti. Neki su postali noćne more gore od moje profesorke latinskog iz gimnazije ili nastavnice fizike iz Janka zvane Kreca, žena koje su generacije odličnih učenika zavile u crno svojim ponašanjem i nebuloznim pitanjima.

Uvek tvrdim da su video igre kao život i da se sve nekako može povezati. Boss može biti užasno ružno čudovište koje obitava u igrama ali isto tako i u životu imamo neka druga čudovišta protiv kojih se borimo. Neke borbe dobijamo, neke gubimo a od nekih u startu dižemo ruke.

Borbe sa boss-ovima u kojima nemate šanse da ga ubijete, a još manje da pobedite, prilično su tipične u igricama. Oni služe za toliko stvari, od unapređenja naracije do pokretanja rasta moći igrača. A svaki gejmer ima bar jednog koga nije bilo moguće ubiti, bez obzira šta ste uradili. Evo i liste koja bi se mogla nazvati

 

NAJGORI OD NAJGORIH

 

Why Darth Vader's Cameo Was Kept A Secret In Jedi Fallen Order

 

Darth Vader – Star Wars Jedi: Fallen Order

Nakon Star Wars prequel trilogije, loš glas Darth Vader-a je nestao. Iako je povratio malo kredibiliteta u Rogue One, tek je finale Star Wars Jedi: Fallen Order uspelo da Vader stvarno zasija svim svojim sjajem. Pored toga što je bez napora odbijao Cal-ove napade, Veder samo baca sve vrste krhotina na njega kao da to nije ništa. Cal je samo pukom srećom pobegao zajedno sa Cere.

 

Ghost of Tsushima: Who Is Khotun Khan? - Gamezo

 

Khotun Khan – Ghost of Tsushima - prva borba

Pošto je ozbiljno oslabljen slomljenim oklopom, Jin-ova prva bitka sa Khotun Khan-om završava se strašnim neuspehom. Kan ne samo da nanosi nenormalnee količine štete, već se skoro svi njegovi napadi ne mogu blokirati. Još uvek možete da istrajete i potpuno iscrpite njegovo zdravlje, ali on i dalje neće pasti. Na kraju, Jin mora da izgubi da bi se vratio jači.

 

Phylaks, the Warrior - Destinypedia, the Destiny wiki

 

Phylaks, Warrior – Destiny 2: Beyond Light

Veliki deo priče u Destiny 2: Beyond Light fokusira se na to kako iskoristiti moć Stasisa. Pre toga, igrač nailazi na Eramis u Riis-Reborn dok ona daje Stasis moći svojim sledbenicima u Kući tame House of Darkness. Kada bude otkriven, nema drugog izbora osim da beži. Phylaks, Ratnik, takođese pojavljuje kako bbi vas zaustavio, ali je potpuno imun na bilo kakvu štetu. Na kraju ćete se vratiti i iskoristiti moć Stasisa kako biste pobedili pre nego što skinete samu Eramis.

 

Baldur God Of War GIF - Baldur God Of War So Much Better Than Us - Discover  & Share GIFs

 

Baldur – God of War prva borba

God of War počinje na prilično tmuran način, ali nije potrebno mnogo pre nego što Baldur stigne i preokrene stvari naglavačke. Iako ima health bar koji može da se iscrpi, Baldur je besmrtan, regeneriše se nakon prve faze. Ovo rezultira neprekidnim i tektonskim borbama  napred i nazad između njih dvojice pre nego što mu Kratos polomi vrat i pusti ga da padne sa litice. Naravno, Baldur se vraća kasnije, ništa lošiji za borbu i uvek je ranjiv tek pred kraj borbe.

 

Quake 4 - Walkthrough - Part 5 - Makron Boss Full HD - YouTube

 

Makron  – Quake 4 prva borba

Nakon što skinete dva Stream Protectora u Nexus Hub-u, suočićete se licem u lice sa vrhovnim vođom Strogga, Makronom. Ono što ovu borbu čini malo drugačijom od ostalih je to što će vas Makron ubiti ako mu ne nanesete štetu. Kada primi dovoljno udaraca, koristiće tractor beam tamne materije i uhvatiti igrača, čak i ako je sakriven.

 

Metal Gear Rising Revengeance - Jetstream Sam Boss Fight [4K 60FPS] -  YouTube

 

Jetstream Sam – Metal Gear Rising: Revengeance prva borba

Samuel Rodrigues aka Jetstream Sam je priča za sebe. Mogli biste da se čuvate što je više moguće u prvoj borbi, ali Sam poražava Raiden-a je deo priče i dešava se bez obzira na to. Raiden-u je presečeno levo oko, a zatim gubi ruku, bez načina da uzvrati, na kraju ga izvlače njegovi saveznici dok Sem napušta scenu.

 

Kyle Katarn vs Desaan Jedi Outcast video game. | Jedi outcast, Star wars  facts, Star wars art

 

Desann prva borba – Star Wars Jedi Knight 2: Jedi Outcast

Teško je ne voleti Desanna. On je Chistori, svesna vrsta Saurians, i moćni Jedi. Nažalost, on je negativac u Star Wars Jedi Knight 2: Jedi Outcast i igrač se mora boriti protiv njega na Artus Prime. Samo što Kyle ima blaster ne pomaže jer Desann može lako da odbije njegove udarce. Ali toliko moćno da ne udara svojim svetlosnim mačem, već samo bacajući protagonista okolo sa Silom.

 

Silent Hill 2: Pyramid Head's Creator Wishes He Never Drew Him

 

Pyramid Head – Silent Hill 2

Kada su u pitanju horor zlikovi i preživljavanje, Pyramid Head i dalje ostaje jedan od najmanje ranjivih na svetu. Ništa što uradite ga neće ubiti i savetuje se da pobegnete ili se sakrijete u određenim trenucima kad god je to moguće. Zaplet na kraju diktira njegovu neranjivost, pa kada protagonista James Sunderland prihvati svoju krivicu, Pyramid Head na kraju umire sama od sebe.

 

Who's that Monstie? It's Bazelgeuse! (MH Stories 2) :Miketendo64

Bazelgeuse/Seething Bazelgeuse — Monster Hunter World

Čim čujete uvodne note ove tematske pesme velikog zlog nasilnika, znate da vas čeka nešto loše. Nije bitno šta radite, i da li se borite sa drugim čudovištem, samo tražite put da se vratite u kamp da biste dopunili svoje predmete? Šta god da je u pitanju, Bazelgeuse će se potruditi da vam pokvari dan. I naravno da je tako dobro kada ga skinete iako nije retkost da budete uništeni nekoliko puta pre toga!

 

How to defeat Nemesis in Returnal | TechRadar

 

Nemesis  Returnal

Returnal je užasno teška igra. Programeri su želeli da igrači osete istu muku kao i njena protagonistkinja Selena, i kao takva igra je osmišljena da bude izazov. Međutim, dok je igra u celini teška, jedna borba sa šefom se ističe kao posebno teška za savladavanje, Nemesis.

Nemesis se nalazi u trećem biomu, Derelict Citadel. Ono što počinje kao prilično standardna borba sa pucanjem, koja je sama po sebi već dovoljno izazovna zahvaljujući Nemesisovim napadima velike štete, ubrzo se razvija u neverovatno zamršenu bitku. Kada Nemesis uđe u svoju drugu fazu, elementi platforme nakratko dolaze u igru, a platforma postaje sastavni deo borbe u trećoj fazi. Ovde igrači moraju da koriste Selenino hvatanje da bi prešli platforme koje levitiraju, a sve to istovremeno izbegavajući Nemezisov napad smrtonosnim udarcima. Igrači postaju veoma ranjivi dok se kreću između navedenih platformi, i konačno smanjenje Nemesisovog zdravlja može zahtevati dosta otpornosti, a najverovatnije i višestruke pokušaje da se konačno uradi kako treba.

Sephiroth  Kingdom Hearts

Iako je Sephiroth poslednji boss u Final Fantasy VII, ovaj hibrid čoveka i vanzemaljaca je znatno teže pobediti u igri Kingdom Hearts. Neverovatno je koliko udaraca Sephiroth može zaustaviti stoga je nesumnjivo, jedno od najtežih bossova iz Final Fantasy igrica. Takođe može brzo i efikasno da izvede kontranapad a pošto je anđeo sa jednim krilom prilično je laka meta, možda bi bilo najbolje pokušati da mu priđete iza leđa i pogodite jedinu slabu tačku. Priprema je ključna kao i borbena taktika u ovoj borbi. Neiskusni igrači treba da izbegavaju da se bore sa Sefirotom sve dok ne dostignu najmanje 70 level.

Slični članci

24.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Kolektorska izdanja su već problem u najavi.
17.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
Promocija grupe GIFT i njihovog koncerta u mts Dvorani je bila idealna prilika da proverimo šta članovi grupe igraju.
17.
May.
2024.
Vesti/Najnovije
RockStar Games vredno radi na GTA 6, i kako Finansijski izveštaj Take Two navodi, igra izlazi na jesen 2025. godine.