Vesti/Najnovije
04.04.2022.

E3 je zvanično otkazan za 2022

Da li je realno?

The Entertainment Software Association (ESA) je potvrdila je da je E3 2022 zvanično otkazan.

Obožavani sajam igara, koji je prošle godine odložio fizičko održavanje zbog zabrinutosti u vezi sa COVID-om, bio je na spisku dešavanja koje smo željno očekivali da će se vratiti u nekom obliku za 2022. godinu. Međutim, organizatori su otkrili da se neće održati kako fizički tako ni digitalni format.

U saopštenju objavljenom prošle nedelje, ESA je detaljno navela zbog čega je sve zabrinuta za bezbednost a što su glavni katalizatori za otkazivanje, a zatim su najavili da se sve vraća u normalu za 2023. i da su te pripreme već u toku.

E3 će se vratiti 2023. godine sa osnaženom ponudom koja slavi nove i uzbudljive video igre i industrijske inovacije“, navodi se u saopštenju. „Posvetićemo svu svoju energiju i resurse pružanju obnovljenog fizičkog i digitalnog E3 iskustva sledećeg leta. Bez obzira da li uživate sa izložbenog prostora ili preko vaših omiljenih uređaja, predstavljanje za 2023. će ponovo okupiti zajednicu, medije i industriju u potpuno novom formatu i interaktivnom iskustvu

 

Za ljubitelje igara, otkazivanje E3 2022. je među najgore čuvanim tajnama u industriji. Početkom ove godine, ESA je potvrdila da lična varijanta (fizičko prisustvo) sajma gejminga neće biti realizovana zbog zabrinutosti za bezbednost, navodeći „stalne zdravstvene rizike koji okružuju COVID-19 i njegov potencijalni uticaj na bezbednost izlagača i posetilaca“.

Najava je podstakla mnoge da nagađaju kako digitalni aspekt predstavljanja takođe pod znakom pitanja, što je dovelo do dodatnog pritiska na ionako tešku situaciju. Sada, samo nekoliko nedelja kasnije, ESA je potvrdila ono najgore.

Iako su organizatori već izneli planove za revitalizaciju događaja 2023. godine, oni se ipak suočavaju sa teškim bitkama. Nekada je E3 sajam igara bio viđen kao važan događaj u kalendaru izdavanja igara, bitan za predstavljanje najnovije i najbolje tehnologije zabave, dok u protekloj deceniji interesovanje dramatično pada. Proizvođači konzola su odbili mogućnosti da budu domaćini javnih prezentacija, favorizujući svoje lične kanale. Na primer, Nintendo ima sopstvenu 'Nintendo Direct' izložbu, dok PlayStation 'State of Play' ostaje jedan od najvećih gejming događaja svake godine.

Imajući to u vidu, svakako još uvek postoji želja da E3 napreduje, pod uslovom da ovaj događaj gejminga zadrži svoje prisustvo. Poznati igrači kao što su Ubisoft i Microsoft i dalje redovno prisustvuju, a ESA baca fokus na interaktivnost koji bi mogao utrti put za dalje aktivacije i integraciju potrošača.

Važno je da ESA sada ima punih 12 meseci da se pozabavi problemima i izgradi sajam zbog kojeg obožavaoci mogu i treba da budu uzbuđeni.

Kako će sledeći E3 izgledati, moraćemo da sačekamo i vidimo.

Trenutno nema komentara

Slični članci

02.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
PlayStation gubi 3 ekskluzive!
02.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Očekujte Assassin tematske skinove, odeću i neke Abstergo tajne...
02.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Saints Raw su me]u favoritima za hit godine.
01.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Ovo je igra koja „nije vođena naracijom“ i želi da "kreirate sopstvene priče"
01.
Aug.
2022.
Vesti/Najnovije
Wonder Boy Collection je lep paketić igara od kojih nisu sve najsjajnije ostarile, ali čak i u današnje vreme predstavljaju impresivan pokazatelj razv...
31.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Bivši programeri CD Projekt Red, studio koji stoji iza igara Witcher i Cyberpunk 2077, razvijaju novu online akcionu igru nindža.
31.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Svi imaju svoje uspone i padove. Capcom, izdavač koji stoji iza igara kao što su Street Fighter, Resident Evil i Monster Hunter, uskoro će zabele...
30.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Xbox CEO u Microsoft Gaming delu, Phil Spencer tvrdi da je PlayStation-ov God of War Ragnarok igra koju jedva čeka da igra.
29.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Mnogi smatraju "Breaking Bad" jednom od najboljih serija svih vremena, a čini se da će igra funkcionisati iznenađujuće dobro ako se usvoji Gra...
29.
Jul.
2022.
Vesti/Najnovije
Kompanija je objavila ne samo da se fudbalski klub Juventus vraća u igru pod svojim pravim imenom, već i da će ambasador igre postati srpski fudbaler, Du&sca...