Vesti/Najnovije
12.06.2022.
Autor: Danica Manojlović

Prvi Starfield gameplay

Gradite, imate posadu i stvarno upravljate svemirskim brodom

Xbox and Bethesda Showcase je napokon pružio ono što su svi očekivali tako dugo!

Fanovi su konačno dobili ono za čim su želeli od 2018. Prvi trejler za igru Starfield je ovde.  Bethesda je odgovorila i na neka goruća pitanja o putovanju u svemir, istraživanju planeta i još mnogo toga. Za one koji se pitaju da li će planete funkcionisti kao Skyrim tamnice sa odvojenim instancama koje predstavljaju malu oblast za igru, neće.

Starfild će imati 100 različitih zvezdanih sistema i preko 1000 različitih planeta. I prema Todd Howard-u, sve te planete će biti u potpunosti istražive. Sletite bilo gde, na bilo kojoj planeti, izađite i počnite da istražujete.

Neke stvari o igri vidimo iz trejlera. Igrač sleće na novu planetu, posmatra neke vanzemaljske oblike života i kopa neke resurse iz kamenog zida. Zatim pronalazi objekat pod kontrolom pirata. Tu se igra oružjem, bacaju se granate, a svemirska puška se koristi da dokrajči bandite. Igrač pronalazi novo oružje pre nego što se suoči sa više pirata napolju, koristeći mlazni ranac da se lansira preko procepa i angažuje više neprijatelja.  Radnja se zatim premešta u glavni grad, Novu Atlantidu, kako bi upoznali nekoliko NPC-a i kratko razgovarali o misterioznim artefaktima i "vizijama."

 

Nakon toga, Todd Haward daje pogled na Starfieldove alate za kreiranje likova i početne osobine, koje uključuju prednosti i nedostatke, i sistem veština koji otključavate dok prelazite na nivo. I konačno je odgovoreno na dugotrajno pitanje.

Moći ćete da napravite sopstveni svemirski brod i posadite ga sa NPC-ovima po vašem izboru.

I da, možete da letite. Zaista možete leteti!

Borba brod-brod u svemiru? Potvrđeno.

Nagađalo se da će svemirski brod poslužiti kao ekran za učitavanje ili tačka za brzo putovanje, ali trejler pokazuje kako se zapravo kreće, od sistema do sistema i planete do planete.  Očekivali smo Skyrim u svemiru, ali... Pre nam liči na Fallout u svemiru.

Jedno je za sada sigurno: sa 1000 različitih planeta, izgleda mnogo veće od bilo kog Bethesda RPG-a do sada.

Bilo je ovo dugo čekanje, zar ne?  Prvi put je najavljen na Bethesdinoj E3 konferenciji za novinare još 2018. Prošle su još tri godine pre nego što je zvanični trejler bioskopskog tizera prikazan u junu 2021. Prvobitno je planirano da se objavi 11.11. 22, a Bethesda je u maju objavila da će Starfield biti odložen do 2023.

Možda i dalje nismo sigurni kada ćemo je igrati ali bar znamo šta ćemo moći da igramo.

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...