Vesti/Najnovije
15.06.2022.

CD Projekt Studio i Multiplayer Witcher igra?

Oglasi za posao govore dosta

U oktobru 2021, CD Projekt grupa je najavila kupovinu The Molasses Flood: sve popularnijeg studija odgovornog za popularne indie naslove kao što su Drake Hollow i The Flame in the Flood.

U poslednjem paragrafu pratećeg saopštenja za javnost, otkriveno je da će novostečeni studio samostalno raditi na "ambicioznom projektu" zasnovanom na jednoj od postojećih IP adresa CD Projekta. Naravno, ovo je dovelo do naleta spekulacija. Obzirom da su jedine značajne IP adrese povezane sa poljskom studijom The Witcher i Cyberpunk 2077, većina pretpostavlja da dotični projekat mora biti povezan sa jednim od ta dva naslova.

Zbog toga što je prvi bila popularnija franšiza koja već ima neku vrstu proširenog univerzuma, čini se da je The Witcher sigurniji kandidat, a nedavni spiskovi poslova u studiju to dodatno potvrđuju.

The Molasses Flood trenutno traži da zaposli radnika za radno mesto Multiplayer Designer za rad na  Unreal Engine-built igri  baziranoj na IP koji poseduje CD Projekt. Listing sugeriše da je u pitanju sistemski teška akciona igra sa jakim naglaskom na borbu za više igrača i neku vrstu proceduralne generacije. Slični oglasi u kompaniji ukazuju na to da igra ima sistem niveliranja i neprijatelje koji nisu igrači, kao i mešavinu oružane i nenaoružane borbe.

 

Ovo takođe nije jedini dokaz koji ukazuje na to da je igra Witcher za više igrača u toku razvoja. Na sesiji pitanja i odgovora krajem prošle godine, predsednik CD Projekta i zajednički izvršni direktor CEO Adam Kiciński ponovo je potvrdio da kompanija želi da uvede multiplayer i u svoje Cyberpunk 2077 i The Witcher franšize u narednim godinama.

Kako je besplatno ažuriranje za više igrača za prvo počelo da se razvija mnogo pre nego što je prošlogodišnja akvizicija potvrđena, čini se prilično verovatnim da bi projekat The Molasses Flood mogao da bude iskustvo Witchera za više igrača na koje je Kiciński mislio. Ako se ovo sprovede u delo, vest će verovatno biti dobrodošla od strane fanova serijala, od kojih su mnogi u prošlosti raspravljali o mogućnosti igre Witcher za više igrača. Doduše, neki su se pitali da li bi inkorporacija online multiplayera na neki način mogla da razblaži The Witcher isprobana i testirana formula, ali saznanje da je The Witcher 4 takođe u razvoju trebalo bi da pomogne u ublažavanju ovih zabrinutosti.  

Iz perspektive CD Projekta, ideja da se multiplayer dovede u franšizu putem samostalnog spin-offa pre nego što se implementira u glavnu priču ima smisla. To bi omogućilo kompaniji da shvati kako bi tačno mogla da izgleda onlajn igru Witcher za više igrača, a da ne mora da ugrozi integritet The Witcher 4.

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS44852
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smeštena u Night City, megalopolis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO566
Cyberpunk 2077 je open-world akciona avantura smeštena u Night City, megalopolis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Korišćena
2.499 ,00 RSD

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...