Vesti/Najnovije
30.06.2022.

Kreator Return to Monkey Island ukida blog

Lični napadi i ima li negde granica?

Iako se nisu pojavili na Devolver Digital Devolver Direct eventu ranije ovog meseca, Return to Monkey Island, dugo očekivani najnoviji naslov u serijalu Monkey Island, konačno se prikazao tokom Nintendo Direct Mini: Partner Showcase ranije ove nedelje. Ovaj najnoviji trejler otkrio je nove elemente priče za Return to Monkey Island, kao i prvi pogled na igru. Međutim, jedno od najvećih otkrića bilo je njegov umetnički stil, koji je izazvao "izvesnu reakciju" otkako je prvi put tizovan u aprilu. Nakon objavljivanja ovog trejlera, najnoviji talas negativnih reakcija naterao je kreatora serije Rona Gilberta da zatvori svoj lični blog.

Return to Monkey Island je prvi put tizovan kao prvoaprilska šala na blogu Rona Gilberta, Grumpy Gamer. To je na kraju praćeno najavom igre nekoliko dana kasnije, uz otkrivanje informacije da će to biti prvi ulazak tokom 30 godina, a koji će voditi Gilbert, i da će biti direktan nastavak Monkey Island 2: LeChuck's Revenge. Takođe je otkriveno da će igru razviti Gilbertov studio, Terrible Toybox, studio koji stoji iza Thimbleweed Park iz 2017. godine, a da će je objaviti Devolver Digital i nedavno ponovo osnovani LucasFilm Games.

Gilbert je godinama vodio svoj blog Grumpy Gamer, gde je objavljivao ažuriranja o projektima koji su trenutno bili u razvoju, lične postove i priče o svom vremenu u LucasArts i Humongous Entertainment. Nakon Diznijeve akvizicija LucasFilma i njegovog IP-a, Gilbert je napisao više dela o tome kako bi napravio novu igru Monkey Island ako bi mu se pružila prilika. Danas, kao odgovor na negativnu reakciju oko umetničkog stila Return to Monkey Island, blog Grumpy Gamer je uklonjen, a veza do sajta je istekla i ne učitava se.

Pre nego što je uklonio sajt, Gilbert je odgovorio na lične napade koje su on i tim dobijali u vezi sa igrom, koju je od tada podelio i  glasovni glumac Dominic Armato kao  Guybrush Threepwood. U postu, Ron Gilbert navodi da „Zatvara komentare. Ljudi su samo zli i moram da izbrišem lične komentare napadaNeću više objavljivati o igrici. Radost deljenja informacija mi je postala razočarenje."

Ovaj odgovor je razumljivo razočarao mnoge unutar zajednice Monkey Island koji su srećni ili ravnodušni prema promeni umetničkog stila, međutim, podjednako je razumljivo da je Gilbert osetio potrebu da donese ovu odluku jer su neki komentari na temu definitivno bili neukusni prema timu koji pravi igru i kao i prema samom Gilbertu.

Iskreno, ružno i tužno je videti da programer mora da se brani od ličnih napada zbog nečega što je na kraju veoma malo važno u vezi sa igrom Monkey Island. Definitivno hejt postaje bitniji od dobrih stvari i pomaže nekima da eleže brojke i stiču popularnost.

Nadamo se da će se ova situacija smiriti pre izlaska Return to Monkey Island kasnije 2022.

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
Lampe MUG093
Preslatka 18cm Maza lampa uneće Disney magiju u dom. Izrađena je po liku čuvenog k...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Vrsta
Nova
2.999 ,00 RSD

Slični članci

08.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Da se primetiti da je u poslednje vreme popularnost kolekcionarskih figura sve veća. To se desilo mahom zbog proboja otaku kulture po svetu i samim prihvatan...
07.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Loš kraj filma može da nam pokvari osećaj koji imamo dok ga gledamo. Loš kraj knjige će učiniti da smo uzaludno proveli vreme u čitanju iste. D...
03.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Više od bilo kog drugog oblika medija, video igre poseduju duboku moć da vas uvuku u svoju priču i nateraju vas da postavljate pitanja, prepitujete se...