Vesti/Najnovije
06.07.2022.
Autor: Danica Manojlović

Huggy Wuggy kao novi izazov za decu i roditelje

Škole i Engleskoj su izdala upozorenje roditeljima

Već smo pisali o tome da horor ovog leta preuzima glavne uloge na svim poljima. Na nama je, čini se, samo da izaberemo od čega ćemo se i koliko plašiti. Pitanje je samo, kada je straha previše i postoji li neka "idealna mera".

Krajem 2021. lansirano je prvo poglavlje neobične horor igre za preživljavanje pod nazivom Poppy Playtime i predstavljalo je iznenađujući hit koji je počeo da kruži na YouTube i Twitch kanalima. Kreativnosti su čini se, bile nepresušne.

Prateći talas popularnosti koji je stvorio Five Nights at Freddy’s iz 2014. i njegova zlokobna animacija, Poppy Playtime je takođe prikazivao zlonamerne igračke čiji cilj nije bio da se sprijatelje sa likom igrača. Slično Five Nights at Freddy’s, MOB Games je pokušao da pretvori dosadan posao u stvarnom životu u zabavni horor stavljajući igrače u ulogu bivšeg radnika fabrike igračaka koji se vraća u sada napušteno zdanje nakon što osoblje misteriozno nestane. 

Jedna od prvih stvari sa kojima se igrač susreće kada uđe u zgradu je Huggi Vuggi, apsolutno uznemirujuća „igračka“ sa oštrim zubima kao žilet i gigantskim osmehom koji može da izmami čak i najzahtevnijeg ljubitelja horor igara. Poput zastrašujuće Momo skulpture koja je pre nekoliko godina postala središnji deo navodnog internet izazova, Huggy Wuggy je postao nova “maskota” za sve one koji žele da slepo prate izazove ne samo u školskom dvorištu, a koje mogu imati trajne negativne posledice po mentalno zdravlje malog deteta. Deca počinju da oponašaju ovaj plavi horor u školi, plašeći i potencijalno čak traumatizirajući svoje vršnjake. Stvari su postale toliko loše da su neke škole u ​​Velikoj Britaniji čak izdale upozorenja roditeljima o tome da svojoj deci prestanu da dopuštaju da gledaju video zapise na kojima se pojavljuje ovo  uznemirujuće plavo stvorenje.

Na prvi pogled, ova plava lutka izgleda kao da je zalutala na pola puta od Mupeta do Ulice Sezam, i negde nabasala na zubara koji se zaigrao i stavio joj protezu sa previše zuba. Samo ime Huggy Wuggy je nekako bezazleno i provlači se kroz različite roditeljske kontrole.

Činjenica i realnost su na žalost, drugačiji. Prema zvaničnim predstavnicima mentalno zdravstvenih institucija, Huggy Wuggy iz Poppy Playtime može izazvati pravi  šok kod neke dece. Inicijativa za podizanje svesti o samoubistvu i mentalnom zdravlju je objavila saopštenje u kome se roditelji „pozivaju da ne dozvole svojoj deci da gledaju zastrašujuće Tik Tok i Youtube video snimke ubice Tedija“. Prvo je pre ovog najnovijeg upozorenja iz škola reagovala policija u Velikoj Britaniji i SAD sa svojim upozorenjima o Poppy Playtime i posebno Huggy Wuggy , navodeći da je plava igračka pevala pesme o ubijanju. Međutim, iako zastrašujuća, Huggy Wuggy ne peva pesme u Poppy Playtime. Sporni snimci su napravljeni od treće strane i prikazuju igračku sa oštrim zubima kako peva pesmu sa tekstom: „Mogao bih da te zagrlim ovde, zauvek, zauvek, dok ne udahneš poslednji dah”. Ovaj video materijal i kreacije su postale sveprisutne na video platformama društvenih medija i sada ih mnogi posmatraju i shvataju kao zvanične informacije o Poppy Playtime.

Važno je da roditelji shvate da Poppy Playtime, iako se radi o igračkama, nije namenjen deci. U SAD, indie igra uopšte nema ESRB ocenu, ali je ocenjena sa PEGI 12 u UK, što znači da je neprikladna za decu mlađu od 12 godina. U PEGI opisu se takođe navodi da igre sa ovom ocenom može sadržati „nerealno nasilje prema likovima sličnim ljudima“. Velika Britanija je čak izdala upozorenja roditeljima da svojoj deci ne dopuštaju da gledaju video snimke na kojima se pojavljuje plavo stvorenje.

Kao i toliko puta do sada, savetujem Vam da zaboravite na zabrane ukoliko ih ne proprate i prava objašnjenja. razgovarajte sa decom, objasnite, dozvolite da Vas pitaju i uvek za njih nađite vremena. Baš taj nedostatak komunikacije dozvoljava nekim trećim licima da vam dete uplaše ili još gore, nateraju da uradi nešto što vi nikada ranije niste mogli ni da zamislite. 

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS4 igre PS41105
Dobrodošao na tvoj novi posao u piceriju Fredija Fazbeara - gde fantazija i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
2.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50171
Five Nights at Freddi's: Security Breach je najnoviji deo porodičnih horor igara ko...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dobrodošao na tvoj novi posao u piceriju Fredija Fazbeara - gde fantazija i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
4.999,00 RSD
Vrsta
Nova
4.999 ,00 RSD
Korišćena
3.499 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
XBOX ONE igre XBO748
Dobrodošao na tvoj novi posao u piceriju Fredija Fazbeara - gde fantazija i...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.