Vesti/Najnovije
15.07.2022.

BANDAI NAMCO na udaru kriminalaca

Nisu prvi a sigurno ne poslednji

Japanski izdavački gigant Bandai Namco najnovija je žrtva napada cyber kriminalaca!

Vest je prvo objavljena na Twitter platformi od strane vx-underground @vxunderground

Tvrdi se da je ovo jedan od najvećih napada do sada ALPHV, koji su uspeli i da uzmu novac od  Elden Ring publisher-a.

Ove vrste napada uglavnom uključuju lošeg aktera koji se infiltrira u mrežu kompanije, a zatim šifrira sve informacije u pokušaju da iznudi novac od vlasnika.  Grupa ALPHV (alternativno nazvana BlackCat ransomvare grupa) tvrdi da je ucenila i otkupila Bandai Namco.  

Bandai Namco nije prva gejming kompanija koja se suočila sa ovom vrstom napada. CD Projekt, koji takođe sarađuje sa Bandai Namco na franšizi The Witcher i Cyberpunk 2077, doživeo je hakerski napad svoje mreže i pogođene ransomvare-om u februaru 2021, i o tome smo dosta pisali. Izvorni kod igara kompanije je ubrzo nakon toga stavljen na aukciju na mračnom vebu. 

Priča da je Bandai Namco bio žrtva napada ransomvare-a pojavila se ranije ove nedelje dok je sama kompanija tek pre par sati priznala je da je bila žrtva sajber napada ranije ovog meseca.  U objavi na svojoj web stranici, kompanija je rekla da je treća strana dobila pristup njenim internim sistemima 3. jula. Od tada, Bandai Namconavodi da je blokirao pristup pogođenim serverima kako bi sprečio širenje štete.  Kompanija je saopštila da su informacije o kupcima koje se odnose na njenu diviziju igračaka i hobija u Aziji, ali isključujući Japan, mogle biti kompromitovane.  

"Nastavićemo da istražujemo uzrok ovog incidenta i objavićemo rezultate istrage po potrebi," Bandai Namco je napisao. "Takođe ćemo sarađivati sa spoljnim organizacijama na jačanju bezbednosti u celoj Grupi i preduzeti mere za sprečavanje ponavljanja. Nudimo naše najiskrenije izvinjenje svima koji su uključeni za bilo kakve komplikacije ili zabrinutosti izazvane ovim incidentom."  

 

Povezani proizvodi

Sačuvano u omiljne
PS5 igre PS50096
Novi nastavak Tales serijala Akcioni JRPG smešten na dve zaraćene planete Dr...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.999,00 RSD
Vrsta
Nova
5.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI5016
Akciona figura One Piece - Anime Heroes - Shanks Proizvođač: Bandai Veličina: ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Akcione figure HFI4919
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
3.999,00 RSD
Vrsta
Nova
3.999 ,00 RSD

Slični članci

23.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Vidimo da vas Read Dead Redemption još uvek jako interesuje i pošto su nas neki pitali o cheat kodovima, hajde da se malo pozabavimo istima.
21.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Dugo očekivani DLC Elden Ring, pod nazivom Shadow of the Erdtree je naterao igrače da nestrpljivo odbrojavaju vreme do objaljivanja. Igra godine 2022. objavl...
19.
Apr.
2024.
Vesti/Najnovije
Čak i kada je neka igra stara kao Read Dead Redemption 2, uvek ima neki novi trik u rukavu.