Vesti/Najnovije
11.08.2022.
Autor: Danica Manojlović

Bulkhead Interactive više ne radi sa Square Enix-om

A šta će biti sa deonicama?

Battalion 1944 je počeo kao saradnja između dva studija, koji su se spojili u Bulkhead Interactive. Pucačina iz prvog lica za više igrača smeštena tokom Drugog svetskog rata, Battalion 1944, trebalo je da izazove Call of Dutz i Battlefield, a programer se nadao da će oživeti stari školski FPS za sledeću generaciju.

Međutim, čak i nakon što je Square Enix obezbedio izdavača za igru, stvari se nisu u potpunosti završile. Tokom 2016, Bulkhead je pokrenuo Kickstarter kampanju za finansiranje Battalion 1944 i postigao neočekivan uspeh, dostigavši cilj finansiranja za samo tri dana i prikupivši približno 375.000 dolara. Deo uspeha kampanje, međutim, bio je zbog obećanja programera da će na kraju lansirati PS4 i Xbox One verzije igre koje će pratiti PC izdanje za 2019. Do danas, oni koji su ih podržali i dalje čekaju da igraju Battalion 1944 na konzoli.

Sada se čini da se to nikada neće dogoditi!

Bulkhead Interactive je 9. avgusta objavio da prekidaju veze sa Square Enix-om i da će 16. avgusta objaviti novu verziju igre pod nazivom Battalion: Legacy. Nova iteracija će biti besplatna za igranje, sa 19,99 dolara za Battalion 1944. , i biće dostupan na Steam-u. Pored toga, svi oni koji su podržali Kickstarter konzole će dobiti povraćaj novca, a poruka je završena zahvaljivanjem fanovima igre na podršci i izvinjavanjem što su sve ostavili tako dugo u stanju mirovanja.

Image

Kao što vidite, iz najave nije sasvim jasno zbog čega je Bulkhead odlučio da se rastane sa Square Enix-om. Međutim, odmah nakon rečenice kojom se najavljuje razdvajanje, kompanija je rekla: „Želimo da započnemo ovo uzbudljivo novo poglavlje gde smo počeli, fokusirajući se na igrače".

To bi moglo dati nagoveštaj o mogućem sukobu između izdavača i programera multiplayer igre iz Drugog svetskog rata. Na stranici Battalion 1944 Steam nalazi se novo ažuriranje za programere koje proširuje ono što igrači mogu da očekuju od novog Legacy lansiranja igre.

Biće to ponovljena i konačna verzija Battalion 1944, što implicira da igrači ne bi trebalo da očekuju nikakva dodatna ažuriranja igre. Bulkhead je dodao još jednu frakciju, novo oružje i režim igre pod nazivom Search & Destroy. Takođe je izvršena revizija grafike i korisničkog interfejsa igre, a implementiran je pretraživač servera da bi se olakšalo pronalaženje ili hostovanje mečeva. Iako će za neke možda biti razočaravajuće da čuju da ipak neće postojati verzija Battalion 1944 za konzolu, mnogi igrači verovatno neće biti iznenađeni. Igra je pokrenuta pre tri godine bez ažuriranja od strane Bulkhead-a o statusu PS4 i Xbox One portova.

Trenutno, Battalion 1944 ima mešovitu ocenu na Steam-u, a mnoge kritike zahtevaju besplatnu verziju igre, tako da će bar neki igrači biti pomireni sa promenom. U međuvremenu, postoji mnogo igara Medal of Honor i Call of Duty za fanove Battalion 1944 koje mogu da igraju na konzoli.

 

Battalion: Legacy izlazi za  PC 16. avgusta , 2022.

 

Slični članci

10.
Jul.
2024.
Vesti/Najnovije
T2 nam je napokon ponudio informacije o najnovijem NBA 2K25 naslovu, a najbitnije je da imamo datum izlaska!
09.
Jul.
2024.
Vesti/Najnovije
U svetu igara, svaki NPC ima svoju svrhu. Ali da li svi treba da budu pošteđeni? Evo zašto treba dvaput razmisliti pre nego što povučete...
28.
Jun.
2024.
Vesti/Najnovije
Elden Ring Shadow of the Erdtree DLC poziva Ukaljane nazad u Lands Between na još jedan komadić (20-30h) epske avanture, obećavajući ne samo skoro ...